Kako znas da je Hristos sin Boga zivoga?

Pa nije to pitanje razuma
Nisam tumač Jevanđelja
Egzegeza je ozbiljna nauka koliko znam
Ovde jasno sve napisano.Ne treba tu strucnjak tumac.
Drugo je sad da li pisac laze dok.ovo pise.
Ali u ovome sto pise jasno je da do istina moze se doci samo zbog Bozjeg otkrivenja. On moze koristiti ljudska bica da to objasni bas kao sto je koristio ljudske autore da napisu Svoju Rec.

I isus je posecivao hram crkvu kako god.
Provodio je dosta vremena a kasnije kad je pronadjen u dvoristu hrama odgovori
Zar niste znali da sam u domu oca.
1000006696.png

tako je

Jovan 6,44 Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
A otac koji ga dovuce mora biti da ga nauci
Dakle ako je naucen ucenik ima znanje.
У пророцима стоји написано: и биће сви научени од Бога. Сваки који чује од Оца и научи, доћи ће к мени.

https://sr.wikisource.org/sr-el/Библија_(Бакотић)_:_Осија

7 Kao Adam savez prestupiše i tada me izneveriše.

pa kaze:

3 Ja hoditi Jefrema učih držeći ga za ruke; ali oni ne poznaše da sam ih ja lečio.

4 Uzicama ih čovečnosti vodih, vezama ljubavi svoje: bejah im ko onaj koji s čeljusti jaram popusti, i hranu im davah.

5 Neće se oni u zemlju egipatsku vratiti; ali će njima kralj Asirac biti, jer ne hteše da se obrate.

6 Mač će na gradove pasti njihove, i potrće podrške njihove, proždreće ih za namere njihove.

7 Narod moj hoće da se udalji od mene; zovu ga ka Svevišnjemu ali ga ni jedan ne slavi.

8 Šta da od tebe radim, Jefreme? Hoću li te predati, Izrailju? Hoću li ja s tobom kao s Admom postupati? Da te činim da ko Secojim budeš? Srce moje ustrepta u meni sve žalosti moje zadrhtaše.

9 Neću ja po ljutom gnevu svom delati, neću Jefrema ja zatrti; jer sam Bog ja, a ne čovek, svetac sam ja usred tebe; neću sa ljutinom doći.

A otac koji ga dovuce mora biti da ga nauci
Dakle ako je naucen ucenik ima znanje.
У пророцима стоји написано: и биће сви научени од Бога. Сваки који чује од Оца и научи, доћи ће к мени.
mi dok ucimo, na pocetku, mi nemamo siru sliku zasto je svako znanje pojedinacno bitno, kako i gde da ga uklopimo, i takodje, ne biva preko noci, ili za dan da se covek privede ka Hristu. bar ja sam bio vrlo skeptican, jer skoro nista nisam znao, ili razumeo...
bitno je da osoba hoce da bude ucenik, a Bog ima nacina, samo ne dopire jer se ljudima namecu kojekakvi ucitelji i oci umesto Boga, mene da su ucili nista me ne bi naucili, jer ja i danas jos vise vidim koliko malo mnogi od njih znaju, i koje sve greske prave

Hristos im lepo kaze nikoga ne zovite ni ocem ni uciteljem i oni onda postave ap, Pavla, ali opet se suprotstavljaju - nece meni da veruju da nista ne mogu da nauce ypravo zato, a ne mogu ni ja da ih ucim jer sam isto ucenik

Poslednja izmena:

Back