Kako zapoceti sopstveni biznis....

Da li neko zna da mi odgovori na dva pitanja:

1. Šta je potrebno do papira da se otvori agencija za prodaju nekretnija?
2. Koji je postupak za dobijanje tih famoznih 160.000 dinara od ZZZS, i
postoji li starosna granica za to??

Molim samo prave odgovore, bez velikog filozofirana, hvala unapred;)

Posto je ovaj pdf totalno off htela sam da pokrenemo temu gde ce ljudi zaista biti u mogucnosti da se informisu o onom sta ih konkretno zanima .Moja zamisao je da ovde pricamo pocev od osnivanja privrednog drustva i radnji pa do izbora dobavljaca, racunovodstvenih pitanja....Pa izvolite....

super tema,evo ja bas razmisljam o sopstvenom biznisu......imam posao,ali nisam zadovoljan posto se osecam beskorisnim i razmisljam da se okrenem sopstvenom poslu....imam dobru ideju,ali za to treba bas dosta hrabrosti posto zivimo u takvoj zemlji u kojoj nista nije sigurno...a mnogo mi znaci da svakog meseca imam primanja!!!zivim kao podstanar,mislim da me razumeju ljudi koji zive kao i ja.....:p

Dakle, vasa koleginica forumasica Rege, izmedju neozbiljnih pisanija po ostalim pdf-ima :D se sada nalazi razapeta izmedju kuke i one donje tacke, velikog znaka pitanja.. :confused:

Imam fenomenalnu biznis ideju.
Razradjenu do detalja.
U pitanju je i proizvodnja i prodaja robe, ali i usluga. ;)
Ne moze da omane ;)
Nemam para.
Znam ko bi bio dovoljno pametan, ili dovoljno lud :D da da pare.
Nemam biznis plan.
Nemam para da platim milionski biznis plan.
Ideja ima "umetnicku notu", pa mozda standardni biznis plan i nije potreban?
Opet, ne mogu pred buduce investitore i/ili saradnike sa nekom "bojankom"..

Molim vas sve, i kolege i koleginice forumase, da mi ne dajete savete na kojima cete vi ili neka vasa firma nekako zaraditi, dajte malo korisnih, prakticnih saveta.

Kapiram ja da je za dobar biznis plan potrebno par hiljada evra... ali da imam par hiljada evra otvorila bih kosk brze hrane i ne bih se mlatila ovde ;)

Pa ako postoji neko voljan.. PP ili ovde... hwala :hvala:

P.S. Ako neko od modova misli da sam "omasila" temu :) neka slobodno prebaci, ja sam se vodila onim "...pocev od osnivanja privrednih drustva i radnji..."

:kiss:

Poslednja izmena:
Dakle, vasa koleginica forumasica Rege, izmedju neozbiljnih pisanija po ostalim pdf-ima :D se sada nalazi razapeta izmedju kuke i one donje tacke, velikog znaka pitanja.. :confused:

Imam fenomenalnu biznis ideju.
Razradjenu do detalja.
U pitanju je i proizvodnja i prodaja robe, ali i usluga. ;)
Ne moze da omane ;)
Nemam para.
Znam ko bi bio dovoljno pametan, ili dovoljno lud :D da da pare.
Nemam biznis plan.
Nemam para da platim milionski biznis plan.
Ideja ima "umetnicku notu", pa mozda standardni biznis plan i nije potreban?
Opet, ne mogu pred buduce investitore i/ili saradnike sa nekom "bojankom"..

Molim vas sve, i kolege i koleginice forumase, da mi ne dajete savete na kojima cete vi ili neka vasa firma nekako zaraditi, dajte malo korisnih, prakticnih saveta.

Kapiram ja da je za dobar biznis plan potrebno par hiljada evra... ali da imam par hiljada evra otvorila bih kosk brze hrane i ne bih se mlatila ovde ;)

Pa ako postoji neko voljan.. PP ili ovde... hwala :hvala:

P.S. Ako neko od modova misli da sam "omasila" temu :) neka slobodno prebaci, ja sam se vodila onim "...pocev od osnivanja privrednih drustva i radnji..."

:kiss:

Samo otkacis stipaljke i firma ti radi...:))

pozdrav svima! Interesuje me da li neko, i u kojoj meri, ima iskustva sa online trgovinom CFDs akcijama njujorske berze? Postoji znacajan broj kompanija koji nudi ovakav servis, zato sam malo istrazivao. Sve sto sam uspeo da saznam mi govori da nema previse ljudi na nasim prostorima koji se time bave i koji o tome znaju mnogo. Ili gresim? bilo kakva preporuka, savet ili komentar bi mi bio od velike pomoci. Hvala unapred!

Pozdrav svima!
Moze li mi neka mudra glava reci sta je bolje, otvoriti novu firmu ili predstavnistvo strane firme?
Hteo bih da distribuiram neku opremu iz Slovenije. Hvala

Definitivno bi, da sam na tvom mestu isao na predstavnistvo.

Prvo, maticna firma, ciji si ti predstavnik posluje vec neko vreme i verovatno vec ima izgradjeno ime.

Od te firme mozes dobiti sve neophodne informacije koje su ti potrebne o nacinu organizovanja i svemu onome sto ti je potrebno tako da ne moras da lupas glavu sta i kako,onda moze da se izvrsi eventualan transfer know-how i slicno tako da ce ti pocetak biti malo laksi nego u slucaju da osnivas sopstveno preduzece.
Naravno u slucaju otvaranja predstavnistva ti odgovaras nekome tamo i odgovornost je mnogo veca nego kada bi osnivao svoje preduzece.

U svakom slucaju, otvaranje predstavnistva strane firme bi bio dobar potez :ok::ok::ok:

super tema,evo ja bas razmisljam o sopstvenom biznisu......imam posao,ali nisam zadovoljan posto se osecam beskorisnim i razmisljam da se okrenem sopstvenom poslu....imam dobru ideju,ali za to treba bas dosta hrabrosti posto zivimo u takvoj zemlji u kojoj nista nije sigurno...a mnogo mi znaci da svakog meseca imam primanja!!!zivim kao podstanar,mislim da me razumeju ljudi koji zive kao i ja.....:p

A sta je u stvari tvoje pitanje??? :dontunderstand::dontunderstand:
:bye::bye:

Da li je moguce regisgtrovati se kao preduzetnik-pausalac i u startu voditi knjige ? Planiram otvoriti knjig.agenciju,u pocetku necu imati mnogo klijenta pa trazim formu gde cu imati najmanje troskove,naglasavam da cu otvoriti agenciju iz radnog odnosa,ne zelim napustiti sadasnji posao,ovo treba da bude honorarno (forma u smislu kako da se registrujem).

Predstavništvo neke firme može otvoriti bilo koje pravno ili fizičko lice u strankama na vlasti ili opozicionim strankama .Uvoznički i izvoznički brojevi se ne dobijaju UOPŠTE ako drugi uslov nije ispunjen .Probajte da prodate 100 kila luka preko granice ili da uvezete nešto mimo ekipe .Ljudi o čemu vi govorite .U Srbiji se loše živi jer nema uvoz i izvoz kako treba .

Radi to što trenutno radiš da ne bi zatvorio pre nego što otvoriš...ljudi sve više imaju samo za osnovne potrebe...sačekaj još malo... i dok čekaš, dobro se preračunaj da li ćeš moći toliko da zaradiš da poplaćaš sve dažbine,poreze itd.... i još da ti ostane da imaš od čega da živiš.:aha:

Pozdrav! Tema o kojoj raspravljate je suvise komplikovana. Zakoni se kod nas oko toga cesto menjaju, tako da ko ce ga znati sta je trenutno dozvoljeno, a sta nije. Nego moja preporuka je da se ljudi oko otvaranja firmi posavetuju sa nekim knjigovodjom. To kosta 20-30 evra, ali moze da vam spasi glavu od kasnijih muka.

Pozdrav! Tema o kojoj raspravljate je suvise komplikovana. Zakoni se kod nas oko toga cesto menjaju, tako da ko ce ga znati sta je trenutno dozvoljeno, a sta nije. Nego moja preporuka je da se ljudi oko otvaranja firmi posavetuju sa nekim knjigovodjom. To kosta 20-30 evra, ali moze da vam spasi glavu od kasnijih muka.

Nema šta da se dogovara sa knjigovođom kada po opštinama rade ljudi koji ti te savete u detalje daju za dž...;)

Back