Како замишљате загробни живот

stane mozak, stane srce lekari proglase smrt, op čovek se vrati. znači medicina nije uspela da vaskrsne. pa kako onda čovek vaskrsne ?

Čovjek vaskrene tako što se rodi neki novi i život se nastavlja.
Ja i ti kao individue nismo bitni. Ti si imao svoje vreme na zemlji i onda dolazi neki novi.

Treba da misliš kao čovjek koji voli da sadi drveće iako zna da neće uživati u njegovoj hladovini al oće neko posle njega.
Sve na planeti je povezano a bitno je da se nastavlja vrsta i život. Pokušaj da misliš bez ličnog interesa i fokusa na sebe.

Čovjek vaskrene tako što se rodi neki novi i život se nastavlja.
Ja i ti kao individue nismo bitni. Ti si imao svoje vreme na zemlji i onda dolazi neki novi.

Treba da misliš kao čovjek koji voli da sadi drveće iako zna da neće uživati u njegovoj hladovini al oće neko posle njega.
Sve na planeti je povezano a bitno je da se nastavlja vrsta i život. Pokušaj da misliš bez ličnog interesa i fokusa na sebe.
vidiš kad spomenu prirodu. priroda vaskrsava svakog proleća , a nije se promenila ili klonirala. da je samo ova zemlja ceo svet i da ne postoji duhovna dimenzija ti bi bila 100% u pravu
zar bi tvorac uništavao svoju tvorevinu ima li smisla, ako ne veruješ u tvorca onda je sve random koji je savršen i savršeno stvorio čitav sistem univerzuma. ja u to ne verujem, kad je nešto slučajno onda je haos a mi onda ne bi univerzUM zvali sveMIR

vidiš kad spomenu prirodu. priroda vaskrsava svakog proleća , a nije se promenila ili klonirala. da je samo ova zemlja ceo svet i da ne postoji duhovna dimenzija ti bi bila 100% u pravu
zar bi tvorac uništavao svoju tvorevinu ima li smisla, ako ne veruješ u tvorca onda je sve random koji je savršen i savršeno stvorio čitav sistem univerzuma. ja u to ne verujem, kad je nešto slučajno onda je haos a mi onda ne bi univerzUM zvali sveMIR

Al je svako novo stablo drugačije i svaka travka drugačija jer ovise o klimi i uslovima u datom vremenu.
Ko kaže da Ja ne vjerujem u tvorca. Vjerujemo svi koji vidimo koliko je ovo magično detaljno kreirano ali ga samo drugačije nazivamo.
Neko ga zove Bog, viša sila, priroda a neko nikako.
Imam dva pita Ja za tebe:
-Reci mi značenje riječi Bog. Šta tačno znači?
-Zašto želiš da živiš vječno?

Al je svako novo stablo drugačije i svaka travka drugačija jer ovise o klimi i uslovima u datom vremenu.
Ko kaže da Ja ne vjerujem u tvorca. Vjerujemo svi koji vidimo koliko je ovo magično detaljno kreirano ali ga samo drugačije nazivamo.
Neko ga zove Bog, viša sila, priroda a neko nikako.
Imam dva pita Ja za tebe:
-Reci mi značenje riječi Bog. Šta tačno znači?
-Zašto želiš da živiš vječno?
bog je naša reč za biće koje ne možemo da pojmimo.
nije to želja to je moja logika jer tvorac nije dete da izgustira igračku i baci je. večno tebi smeta jer ga posmatraš u vremenu pa šta god da radiš postaje agonija. večnost je tren i nema kraja.
evo ti primer, kada sanjaš imaš li osećaj vremena?

bog je naša reč za biće koje ne možemo da pojmimo.
nije to želja to je moja logika jer tvorac nije dete da izgustira igračku i baci je. večno tebi smeta jer ga posmatraš u vremenu pa šta god da radiš postaje agonija. večnost je tren i nema kraja.
evo ti primer, kada sanjaš imaš li osećaj vremena?

Nismo mi Božija igračka nego su nama poljane Zemlje date da okusimo život sa svojim lijepotama, da osjetimo Ivey,ljubav, ples pa i gorčinu.
Tebi se samo dopalo pa bi da vječno traje jer smo mi Božoja djeca ali nismo slučajjo “djeca” koja bi još malo da ostanu napolju.
Nebi sad da manipulišem sa doživljavanjem vremena i vrstama dimenzija. Ja sada poznajem samo ovu moju i svaka druga bi remetila zakone fizike u svijetu gdje sam.

Nismo mi Božija igračka nego su nama poljane Zemlje date da okusimo život sa svojim lijepotama, da osjetimo Ivey,ljubav, ples pa i gorčinu.
Tebi se samo dopalo pa bi da vječno traje jer smo mi Božoja djeca ali nismo slučajjo “djeca” koja bi još malo da ostanu napolju.
Nebi sad da manipulišem sa doživljavanjem vremena i vrstama dimenzija. Ja sada poznajem samo ovu moju i svaka druga bi remetila zakone fizike u svijetu gdje sam.
to objašnjavaj deci koja nisu srećna rođena, eto dete svašta nešto lepo ima ali jbg ti to nećeš doživeti da vidiš a kamoli okusiš. onda je taj tvorac nepravedan ili ne zna šta radi ili ga zabole patka bitno mu je da je lep pejzaž stvorio.

tako je bro imbecilno je i kad tražiš dokaz nečijeg verovanja
a šta ti ćeš naučno da isečeš svoj želudac da bi nekom dokazao šta si jeo jutros
jbt šta bi bilo da sam ti tražio da mi naučno dokažeš šta si jeo prošlog utorka. :D
Nisam ja kritikovao verovanje. Nego one koji znaju. To je grandiozna narcisoidnost i patolosla bolest.
Ti ili ne znas da citas ili lazes.

to objašnjavaj deci koja nisu srećna rođena, eto dete svašta nešto lepo ima ali jbg ti to nećeš doživeti da vidiš a kamoli okusiš. onda je taj tvorac nepravedan ili ne zna šta radi ili ga zabole patka bitno mu je da je lep pejzaž stvorio.
Pa zar je strašno i ako nema zagrobnog života?
To ne znači da nema Boga tj tvorca.
Ja sam navela ranije da ima misterija mozga I u koje vjerujem.
Ne vjerujem da bi mi sam Isus zamjerio Ako ne sljedim gomilu već tražim svoj put to Boga (koji je meni logičniji).
U religiji i Bibliji ima mnogo dobrih i mudrih stvari da se nauči i poštujem vjernike svih religija ukoliko ih vjera čini boljim ljudima i pruža im mir.
Ima mnoštvo puteva do Boga.
Ja nikad nisam vjernika ubjedjivala da nema Boga ali je problem kad ja pitam za neke dokaze da se neki uvrede i ne daju mi konkretan dokaz kako bi me ubjedili.
Uopšte nemam problem da prihvatim nečija ubjedjenja i promjenim mišljenje ako imaju dobre argumente.

Pa zar je strašno i ako nema zagrobnog života?
To ne znači da nema Boga tj tvorca.
Ja sam navela ranije da ima misterija mozga I u koje vjerujem.
Ne vjerujem da bi mi sam Isus zamjerio Ako ne sljedim gomilu već tražim svoj put to Boga (koji je meni logičniji).
U religiji i Bibliji ima mnogo dobrih i mudrih stvari da se nauči i poštujem vjernike svih religija ukoliko ih vjera čini boljim ljudima i pruža im mir.
Ima mnoštvo puteva do Boga.
Ja nikad nisam vjernika ubjedjivala da nema Boga ali je problem kad ja pitam za neke dokaze da se neki uvrede i ne daju mi konkretan dokaz kako bi me ubjedili.
Uopšte nemam problem da prihvatim nečija ubjedjenja i promjenim mišljenje ako imaju dobre argumente.
Ne moze niko da te ubedi.
U Boga se ne veruje jer te neko ubedi.
Niti to pred Bogom ista vredi niti tebi vredi.
Kada ti se Bog duhovno otkrije i dozivis natprirodno iskustvo novo rodjenja i osvedocenja, tada ces tek verovati.
Neko moze samo da te uputi kako.
Isus je to nazvao novo rodjenjem.

Jovan 3,3Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.
Jovan 3,4Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Jovan 3,5Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Jovan 3,7Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.

Daaaa how convinient. I will live forever! lol
Teško je kad čovek infantilno ne može da se pomiri sa svojom konačnošću.

Nikad ne bih voleo da živim u laži.
Screenshot_20241202_084120.jpg

Ne moze niko da te ubedi.
U Boga se ne veruje jer te neko ubedi.
Niti to pred Bogom ista vredi niti tebi vredi.
Kada ti se Bog duhovno otkrije i dozivis natprirodno iskustvo novo rodjenja i osvedocenja, tada ces tek verovati.
Neko moze samo da te uputi kako.
Isus je to nazvao novo rodjenjem.

Jovan 3,3Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.
Jovan 3,4Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Jovan 3,5Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Jovan 3,7Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.
Moja dobra prijatejica mi je pokušala dočarati osjećaj lijepote i lakoće nakon ispovjedanja i pričešća u manastiru. Kaže da je to krenulo iz stomaka i da je neopisivo lijep osjećaj.
Apsolutno je podržavam i nebi nikad ispred nje iznosila sumnju u postojanje Boga i način na koji ona vjeruje.
Meni lično je teško povjerovati pisanoj riječi ljudskom rukom i postoje nelogičnosti i pitanja koja ne mogu prihvatiti.
Vjerujem u Boga kao kreatora života svega oko nas tj ljubavi, empatije, oprosta, strpljenja i svega pozitivnog.
Tu je i djavolja strana. Ona destruktivna, nestrpljiva, gnjevna i podmukla. Sve ono negativno u nama.
Vjerujem da oba nosimo u sebi a djavolja(negativna) misao prva iskoči pa je onda krotimo Božijom(dobrom) pomišlju i riječju.
To je taj lični razgovor sa Bogom u sebi, kad tražimo da samo dobra i razumna strana mene progovori i da’ nam snagu da progledamo i nastavimo ispravno.
Sve ostalo je riječ pisana čovjekovom rukom u koju ja mogu ili ne moram vjerovati jer je bilo davno i nisam bila tu da bi morala vjerovati.

Back