Jel možeš ti meni objasniti tu psihopatološku boleštinu izložbe leševa na otvorenom koja je prihvaćena kao normalna?
Izlozba leseva.......Po cemu je Lenjinov mauzolej ili nes slicno normalno a mosti svetih nisu?
Nejasno mi je kako mozes da budes toliko nerazuman, zar ni jednog trenutka ne posumnjas u svoje neznanje? Iako vidis cudo pred sobom, ti se ni jednog trenutka ne zapitas da li si u pravu ili da li mozda gresis? Pametni ljudi su puni sumnje, glupi ne, oni samo guraju napred onako kako im odgovara i ne mozes im nista.
Mosti sv Cara Lazara, sv Vasilija Ostroskog i dr. su samo jedno od mnogih cuda koje je vidljivo ljudima. Iz tih mostiju izlazi sv miro, nesto sto je i lekovito i smirujuce uz to jako lepog mirisa, imao sam priliku da osetim taj miris, lepsi od bilo kojeg parfema. Ta tela su zivlja od mnogih koja hodaju, jer su dobila vecni zivot, zbog toga ne trule, a da pritom nisu ni balsamovana niti stavljena u mauzolej... Jednostavno, ako telo koje nije balsamovano ne pocne da truli ni posle 625 godina, onda to ozbiljno prkosi svim mogucim zakonima fizike, hemije i biologije!