Kako zadaditi lovu?

A gde si namerio da ides?

Pa vidi, buraz mi je već u Engleskoj ali za neku pristojnu platu ne mora da se leti avionom.. Znači, nešto bliže da mogu češće da dolazim u posetu svojima.

Ako budeš imao posla sa agencijama, preporučio bih ti Trenkwalder... ja sam lično išao u Segedin kod njih da vidim ima li posla, ima kolko hoćeš... ali bez znanja jezika

staviće te u neku šemu kasarnskog života. Ja sam to već odradio u životu, nije za mene. Zato sam batalio to govorno područje, inače Mađari imaju par agencija i kod nas, pa vode ljude.

Ne treba ti znanje mađarskog, ni drugi pasoš. To sve oni rešavaju. Ako ti je 400 evra dobro za neko vreme, da se odbaciš dalje godinu dana kasnije... Skupiš oko 3k evra, pa pičiš dalje.

Najlakša opcija, najmanje cimanja.

Poslednja izmena:
A čime planiras da se bavis, jel imas nesto konkretno na umu ili trazis sta ima?

Prvi posao ti je da staviš nogu u vrata... da, imam neke konkretne kriterijume dugoročno, i solidno iskustvo iza sebe. Ali sa skormnim znanjem jezika to mora da počeka.

Još godinu dve.

Zato je važno da što brže i što bolje naučiš jezik sredine u koju si otišao. Možeš da dirinčiš za 1500 evra ili da raduckaš polako za 2000, zavisi od znanja jezika i socijalnih veština...

U EU nadrlja onaj ko ne radi na sebi, ne ume da se snađe i nema ambicije. Tog se valja rešiti, ako hoćeš da odeš na duže...

Lično ne biram za početak, šta god mogu da radim a dali bi mi posao - ja stižem. To je ugovor na godinu dana, posle toga si kod njih u državnoj evidenciji (berza rada).

Da, može naravno. Ali živeti negde jedno vreme, to te nadogradi u svakom pogledu. Upiješ jezik koji si učio, stekneš korisna poznanstva... jbg život je i dalje tamo napolju, ne u našim sobama pred računarom. Mogao bih i ja tako, ali sam otpisao tu opciju flomasterom...

Ima predivnih gradova za život, a sto godina mi niko nije obećao.

beograd je lep, ima ušće dve reke, drugi gradovi to uglavnom nemaju :( istanbul je malo taj fazon otvoren
mada možda nisu ovde svi iz bg

- - - - - - - - - -

jel su svuda ukinuli socijalnu pomoć : ))

Back