Kako vlast kupuje jeftine poene

Atreides

Ističe se
Banovan
Poruka
2.736
Policijska uprava Beograd podnela je danas, na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, gradskom sudiji za prekršaje zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv više osoba, među kojima je i predsednik Srbije Boris Tadić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zahtev za pokretanjE prekršajnog postupka podnet je protiv „Fudbalskog saveza Srbije, kao pravnog lica, i Tomislava Karadžića, kao odgovornog lica u pravnom licu, kao i protiv fizičkih lica Borisa Tadića iz Beograda, Tomislava Karadžića iz Subotice, Aleksandra Antića iz Beograda i Snežane Samardžić Marković iz Beograda”, navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

Pojedini beogradski mediji i opoziciona Nova Srbija ocenili su, nakon fudbalske utakmice reprezentacija Srbije i Rumunije, na kojoj je naš nacionalni tim obezbedio plasman na svetsko prvenstvo, da je više osoba u loži stadiona Crvene Zvezde, među kojima je bio i predsednik Tadić, prekršilo zakon nazdravljajući alkoholnim pićem zbog uspeha „orlova”.

Tadić je pre dva dana za „Blic” izjavio da će platiti kaznu ako je prekršio zakon.

„Nisam ja nešto pio toga dana, već sam se kucnuo čašom, ali ako sud nađe da je prekršen zakon, smatram svojom obavezom da platim kaznu”, rekao je Tadić. (Tanjug)
 

Back
Top