Kako Vi menjate ovaj svet?

Ljudi koji žive na ovoj planeti čine "klimu" koja vlada ovim svetom koja kao takva utiče i na nas kao pojedince.
Prosečno svako od nas može dati samo jedan milijarditi deo uticaja na celokupnu životnu situaciju.
Praktično, nije teško videti da lično ne možemo mnogo promeniti situaciju u ovom svetu.
Ali, možemo učiniti da se ipak u ovom svetu osećamo sasvim zadovoljnim, ispunjenim i srećnim ako nastojimo da razumemo ovaj svet i suštinu dogadjanja i previranja u njemu.
Jer, u ovom svetu, ovakvom kakvim jeste, dogadjaju se velika "samo-poradjanja" celog čovečanstva ali i svakog od nas pojedinačno.
"Samo-poradjanje" ili transformacija odnosno ekspanzija svesti je najdelikatniji i najsuptilniji ali i najbolniji proces koji se odvija u svim svetovima ovog univerzuma. A ako se radja nešto novo (novi kvalitet života) onda to ujedno donosi i veliku radost.
Nevolja je što živimo u samom porodilištu svesti.

Ljudi koji žive na ovoj planeti čine "klimu" koja vlada ovim svetom koja kao takva utiče i na nas kao pojedince.
Prosečno svako od nas može dati samo jedan milijarditi deo uticaja na celokupnu životnu situaciju.
Praktično, nije teško videti da lično ne možemo mnogo promeniti situaciju u ovom svetu.
Ali, možemo učiniti da se ipak u ovom svetu osećamo sasvim zadovoljnim, ispunjenim i srećnim ako nastojimo da razumemo ovaj svet i suštinu dogadjanja i previranja u njemu.
Jer, u ovom svetu, ovakvom kakvim jeste, dogadjaju se velika "samo-poradjanja" celog čovečanstva ali i svakog od nas pojedinačno.
"Samo-poradjanje" ili transformacija odnosno ekspanzija svesti je najdelikatniji i najsuptilniji ali i najbolniji proces koji se odvija u svim svetovima ovog univerzuma. A ako se radja nešto novo (novi kvalitet života) onda to ujedno donosi i veliku radost.
Nevolja je što živimo u samom porodilištu svesti.

Kakav antropocentrizam, il jos gore - egocentrizam. Pa jel ti vidis na svetu nesto osim ljudskog roda? naravno da moze da se menja, al prvo moras da pocnes da verujes da ta promena treba da krene od tebe. Ja kad bi mislila da ne mogu da uticem ni na kakvu promenu ja bih se ubila, koja je onda moja svrha ovde uopste? da kradem kiseonik drugim vrstama koje, za razliku od nas ljudi, ne cine nikakvo zlo ovoj planeti? Sve lose na ovom svetu krece od nase vrste, odn tvoje. Od koga onda mozes da ocekujes promenu na bolje? Prvo se osvrni oko sebe, shvati konacno da ti nisi sam (odn tvoja vrsta), da svo zlo krece upravo od tvoje inertnosti i ubedjenosti da je tvoj posao samo da sedis za kompom i filozofiras ( i tripujes da si zbog toga superioran), pazljivo posmatraj svoje postupke, nacin zivota, nacin razmisljanja koji podrzava boelstan sistem i unistava planetu, i kreni da se menjas. Ako to nisi u stanju, onda si biljka.

Danas recimo samo par dogadjaja:
U prodavnici sam se salio sa prodavacicom da je se smejala do suza skoro :)
Onda odem u prodavnicu pica i sa ulaza kazem devojci koja radi daj mi no, ono i ono,brzo pokazujuci rukama i spustim ih ,smejala se ko luda :) i posle smo lepo pricali...
Otprilike tako ja menjam svet svoj,zasmejavam ljude i cinim da se osecaju sretnima,a to onda i mene cini sretnim.

Mi ne znamo uvek kakve su posledice našeg delovanja budući da sve možemo pripisati efektu leptira.
Trenutno, moja je rečenica za uzrok nastanka imala nečije pitanje : Kako vi menjate ovaj svet.

To je rečenica koja je na par minuta izmenila moju svest, dala joj neki pravac.

Kao posledica ovih mojih rečenica, može se kod nekoga javiti drugačija misao kao negacija onog što sam napisala, ili slična misao kao potvrda.
Svojim mislima nešto menjam u svom okruženju, kao što okruženje menja mene.

Ako nešto ne menjamo na globalnom nivou, menjamo na mikroplanu.

A ako je zapis misao koja duže traje, onda nešto menjamo i na vremenskoj vertikali.

Back