Kako vernici objasnjavaju to da se u svakoj veri dogadjaju cuda?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drzim casove engleskog ljudima sirom sveta , i svi su ubedjeni isto kao i ovi nasi da je njihova prica tacna i imaju ista iskustva sa cudima i ostalim slicnim pricama..( isto kao ovi sa ostroga )
mozda ce ti zvucati cudno ali cuda se dogadjaju
zamisli koliko bi bilo cudno da ljudi nisu ubedjeni u ispravnost svog verovanja
sam ti rekao da moze da ti zvuci cudno

Bog je inspirisao par knjiga medju desetinama " svetih knjiga " i njegovim knjigama vecina ljudi na planeti nikada nece biti ni izlozena , daleko od toga da je svakome dao dokaze na fer nacin.
Ne samo kroz Pismo ali svakako i u Pismu. Kroz Svoju Crkvu takođe. Sva čuda koja se događaju, razna izcjeljenja, ozdravljenja, neobjašnjive pojave, sve to je dokaz za Boga.

Zasto bi Budista , Musliman , Hinduista ili covek koji je odgojen u sekularnoj porodici citao hriscansku svetu knjigu ?
Ako ništa iz opšte kulture. Ja sam kao pravoslavac pročitao Kur'an recimo.

Stao pod lipu ? :D
Al sad ozbiljno , drzao sam cas engleskog japancu koji mi je rekao da mu je otac u toku saobracajke imao viziju bude , zato kazem da svako vidi svog baju :)
Па, Вуда себе није доживљавао као бога. У теравада будизму се поштује као последњи у низу од 28 Буда. У хиндуизму се поштује као девети и претпоследњи аватар бога Вишнуа.

Па, Вуда себе није доживљавао као бога. У теравада будизму се поштује као последњи у низу од 28 Буда. У хиндуизму се поштује као девети и претпоследњи аватар бога Вишнуа.
Ali ako ljudi imaju vantelesna cudesna iskustva sa njim kako je onda isti taj osecaj ili bilo koje cudo dokaz za Hriscanstvo ?

Ali ako ljudi imaju vantelesna cudesna iskustva sa njim kako je onda isti taj osecaj ili bilo koje cudo dokaz za Hriscanstvo ?
Па не догађају се чуда свима. Благодатни огањ представља пламен који се пред великим бројем верника, много пута снимано камерама, чудесно појављује на Светом Гробу У Јерусалиму на богослужењу Велике Суботе, уочи православног Васкрса и искључиво се пали на свећама у рукама православног патријарха. Појава благодатног огња по веровању већине верника представља видљиву пројаву Духа Светога и потврду васкрсења Исуса Христа.
То је неупоредиво са изјавама појединаца којима се указао овај или онај.

Па не догађају се чуда свима. Благодатни огањ представља пламен који се пред великим бројем верника, много пута снимано камерама, чудесно појављује на Светом Гробу У Јерусалиму на богослужењу Велике Суботе, уочи православног Васкрса и искључиво се пали на свећама у рукама православног патријарха. Појава благодатног огња по веровању већине верника представља видљиву пројаву Духа Светога и потврду васкрсења Исуса Христа.
Tako je. Važno je napomenuti da rimokatolički krstaši dok su vladali Jerusalimom nisu mogli replicirati taj događaj što ukazuje da nije riječ o triku.
Takođe dosta rimokatoličkih "čuda" su tu samo da potvrde neko njihovo novo učenje. Recimo u Lourdesu kad se navodna Bogorodica predstavila kao "Bezgrešno Začeće".

Samo jedan youtube snimak " sveca " indijske religije i jegovih cuda , po meni koliko god da je neubedljivo njegovo cudo bar je na youtubu , za razliku od svetih knjiga gde mora da se veruje na rec
I opet ponavljam , dogadjaju se svima i u svakoj religiji.

Samo jedan youtube snimak " sveca " indijske religije i jegovih cuda , po meni koliko god da je neubedljivo njegovo cudo bar je na youtubu , za razliku od svetih knjiga gde mora da se veruje na rec
I dešava li se to svake godine preko hiljadu godina bez ijedne omaške? Ako ne onda nije kao blagodatni oganj.

Саи Баба је био опскуран лик и његова чуда долазе са друге, мрачне стране. Христос је управо на то упозоравао. А Благодатни огањ имаш на youtube на огромном броју снимака.

Саи Баба је био опскуран лик и његова чуда долазе са друге, мрачне стране. Христос је управо на то упозоравао. А Благодатни огањ имаш на youtube на огромном броју снимака.
Isto ce oni reci za tvoju stranu :) Ali opet ima vise smisla verovati u youtube klip nego navodne reci Hrista od pre par hiljada godina koje ne cujemo direktno od njega.

Ne desava se , ali opet kako objasnjavas cuda u drugim religijama ? I licna iskustva sa drugim Bogovima ?
Sva su mi ta čuda neuvjerljiva. Dok je blagodatni oganj čvrsto čudo kao stijena. Preko 1000 godina samo pravoslavnima i bez ijedne omaške. Pazi pravoslavni dijele crkvu sv. groba u Jerusalimu sa rimokatolicima i Jermenima. Da je u pitanju trik do sada bi neko od te dvije grupe otkrio caku.

Sva su mi ta čuda neuvjerljiva. Dok je blagodatni oganj čvrsto čudo kao stijena. Preko 1000 godina samo pravoslavnima i bez ijedne omaške. Pazi pravoslavni dijele crkvu sv. groba u Jerusalimu sa rimokatolicima i Jermenima. Da je u pitanju trik do sada bi neko od te dvije grupe otkrio caku.
Ne kazem da je trik , niti kazem da imam objasnjenje , samo kazem da se mnoga cuda desavaju u mnogim religijama , to sto ti biras sta ti je ubedljivije je cist subjektivni izbor.

Ne kazem da je trik , niti kazem da imam objasnjenje , samo kazem da se mnoga cuda desavaju u mnogim religijama , to sto ti biras sta ti je ubedljivije je cist subjektivni izbor.
Pa naravno da je ubjedljivije nešto što se dešava već cijeli jedan milenijum bez omaške od nečeg što se desilo možda jednom i liči na mađioničarski trik.

Pa naravno da je ubjedljivije nešto što se dešava već cijeli jedan milenijum bez omaške od nečeg što se desilo možda jednom i liči na mađioničarski trik.
Sai baba je po njegovim ZIVIM svedocima hodao po vodi , dizao ljude iz mrtvih i sve ostalo.
Opet ta vatra deluje ubedljivo isto , ali opet dokazuje da samo mozemo da poredimo koja " cuda " su ubedljivija , ali se desavaju svuda :)

Kako si siguran da je to navodno čudo delo boga, a ne demona, sotone?
Takav bog koji se, kao, ukazuje samo maloj grupici ljudi me sigurno ne dojmi.

Sai baba je po njegovim ZIVIM svedocima hodao po vodi , dizao ljude iz mrtvih i sve ostalo.
Opet ta vatra deluje ubedljivo isto , ali opet dokazuje da samo mozemo da poredimo koja " cuda " su ubedljivija , ali se desavaju svuda :)
I ima li gdje klipova gdje oživljava mrtvace ili se sve svodi na vađenje prašine iz vaze.

Kako si siguran da je to navodno čudo delo boga, a ne demona, sotone?
Takav bog koji se, kao, ukazuje samo maloj grupici ljudi me sigurno ne dojmi.
Nije ništa čudno što Bog čini čuda u Svojoj Crkvi.

I ima li gdje klipova gdje oživljava mrtvace ili se sve svodi na vađenje prašine iz vaze.

Nije ništa čudno što Bog čini čuda u Svojoj Crkvi.
Nema klipova gde ozivljava mrtve , ali imaju zivi svedoci za razliku od hriscanskih tvrdnji ( opet ne kazem da su tacne ove tvrdnje niti da svedoci ne lazu ili nisu prevareni )
Ali volim skepticizam prema svakoj drugoj religiji sem svojoj :)

Back