Kako vernici objasnjavaju to da se u svakoj veri dogadjaju cuda?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bog nije neka agencija u kojoj uplatiš X broj molitvi a dobiješ Y broj čuda zauzvrat. Da li će se dogoditi čudo ili ne to je u Božjoj vlasti. Mi se ljudi moramo tome povinovati. Možemo se nadati ali Bog nije u obavezi prema nama.
Znaci kad neko ozdravi Bog je dobar , kad zemljotres pobije 50 000 ljudi u Turskoj cudni su putevi njegovi , kapiram , biramo delove koji nam se svidjaju i ignorisemo one koju su katastrofa :)

Nije bio belac kakav se prikazuje na slikama , braon nije belo ( mada nema nikakve razlike sem u boji ).
Људи на блиском истоку нису браон

1690711680829.png

Pa nije Bog za to kriv. Mi ljudi imamo slobodnu volju. Mi smo odgovorni. Može Bog nama oduzeti slobodnu volju pa da budemo svi savršeni ali onda bi bili roboti a ne ljudi.
Slobodna volja je jos jedna iluzija , niko ne bira da ima normalno meso u svojoj glavi , da bude psihopata , pedofil , sociopata ili mnogo dobra osoba , niko ne bira svoje poremecaje ili manjak istih , cak i da ubacis dusu u pricu nisi birao/la svoju dusu , tako da slobodna volja ima jos manje smisla od vere u Boga koji je stvorio svemir i u isto vreme napisao knjigu u kojoj objasnjava kako treba da se zrtvuju koze.

Znaci Bog dopusta djavolu da vara narod i da radi svoj biznis gde stigne , kapiram , jadan nemocni Bog.
Moj Bog nije Darvin , mozda je tvoja verzija vere prava , ali tvoj Bog je nacinio tako da ja ne budem ubedjen u tu pricu , koliko god ti zeleo da svalis krivicu na druge , gazda je glavni.
Ne.
Ti mu to dopustas svojim izborom.
Pogledaj:

Isaija 3,11Teško bezbožniku! zlo će mu biti, jer će mu se naplatiti ruke njegove.
Isaija 3,12Narodu mojemu čine silu djeca, i žene su im gospodari. Narode moj! koji te vode, zavode te, i kvare put hoda tvojega.

Cine silu djeca.
Pogledaj ove mladice izbeglice.
Pogledaj decu rade sta hoce.
Pogledaj ko vlada Evropom.
Sve su to posledice naseg izbora.

Resenje je:
Jakov 4,7Pokorite se dakle Bogu, a protivite se đavolu i pobjeći će od vas.

Ali tebe ne zanima i to je ok.
Nas ovde briga tvoj izbor?

Bog ce na kraju suditi svakom zlu a i dobru.
Sofonija 3,8Zato čekajte me, govori Gospod, do dana kad ću se podignuti na plijen; jer je sud moj da saberem narode i pokupim carstva, da izlijem na njih gnjev svoj, svu žestinu jarosti svoje, jer će oganj revnosti moje proždrijeti svu zemlju.

Jezekilj 37,13I poznaćete da sam ja Gospod, kad otvorim grobove vaše, i izvedem vas iz grobova vaših, narode moj.

Na kraju ce i sam djavo stradati za sva zla na koja je naveo stanovnike zemaljske.

Otkrivenje 20,10I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gdje je zvijer i lažni prorok; ...

Slobodna volja je jos jedna iluzija , niko ne bira da ima normalno meso u svojoj glavi , da bude psihopata , pedofil , sociopata ili mnogo dobra osoba , niko ne bira svoje poremecaje ili manjak istih , cak i da ubacis dusu u pricu nisi birao/la svoju dusu , tako da slobodna volja ima jos manje smisla od vere u Boga koji je stvorio svemir i u isto vreme napisao knjigu u kojoj objasnjava kako treba da se zrtvuju koze.
To su posledice greha i izbora.
To je bolest.
Vrati se Bogu i neces otici psihicki sigurno.
Da Bog vlada ovom zemljom nilo bi ovako:

Otkrivenje 21,3I čuh glas veliki s neba gdje govori: evo skinije Božije među ljudima, i življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Otkrivenje 21,4I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
BIce kada zavlada.

Eto ti si odlucio da postavis ovu temu.
To je bio izbor tvoje volje.
Vapaj tvoje savedti.

Ja ni ne verujem u djavola , ne biram da ne verujem , jednostavno nisam ubedjen, ti moras da verujes da ja to biram da bi odrzao svoju veru u nesto sto nema smisla uopste.
Verovao ili ne to nas ovde ne zanima.
Samo ti govorimo sta nam Bog u svojoj reci kaze sta je i kako je, jer si se sam javio putanjima i tvrdjenjima.
I naravno nase licno iskustvo sa Bogom.
Mi kao kulturni domacini ti ozlazimo u susret i dajemo ti odgovore.
Pa ocekujemo da gost isto kulturno postupi.
Ako mu se ne svidja kod nas, slobodan je da ide gde hoce i veruje ne veruje sta hoce.

Verovao ili ne to nas ovde ne zanima.
Samo ti govorimo sta nam Bog u svojoj reci kaze sta je i kako je, jer si se sam javio putanjima i tvrdjenjima.

Mi kao kulturni domacini ti ozlazimo u susret i dajemo ti odgovore.
Pa ocekujemo da gost isto kulturno postupi.
Ako mu se ne svidja kod nas, slobodan je da ide gde hoce i veruje ne veruje sta hoce.
Apsolutno , ali gost ima pravo da iskaze klasicne nelogicnosti u trdnjama domacina , kao na primer da ja biram da ne verujem , sto je apsolutna glupost , jednostavno nisam ubedjen u pricu , to je to.

Apsolutno , ali gost ima pravo da iskaze klasicne nelogicnosti u trdnjama domacina , kao na primer da ja biram da ne verujem , sto je apsolutna glupost , jednostavno nisam ubedjen u pricu , to je to.
Biraj da ne verujes.
Cak ne moras to da nam kazes jer nas ne zanima da li ne verujes.

I ne moras da prihvatis kako kazes, pricu.

Poslednja izmena:
Opet gresis , niko ne bira da ne veruje , ne mogu da biram da li verujem u gobline ili ne , isto tako ne mogu da biram da verujem da sam se rodio u jedinoj pravoj verziji jedine prave religije.
Tako je.
Ne mozes.
A evo zasto.
Jer nemas Duha svetoga u sebi.
Nisi dosao k Bogu da ga testiras.
Molio si se nekim mrtvim ljudima i mislis to je to ?

1. Korinćanima 2,14Tjelesni čovjek ne prima što je od Duha Božjega; jer mu je ludost, i ne može da razumije, jer treba da se duhovno prosuđuje.

Vera je natprirodni proces koji de osetno desava u nama.
Niko ne moze da veruje bez Duha svetoga.

Tako je.
Ne mozes.
A evo zasto.
Jer nemas Duha svetoga u sebi.
Nisi dosao k Bogu da ga testiras.
Molio si se nekim mrtvim ljudima i mislis to je to ?

1. Korinćanima 2,14Tjelesni čovjek ne prima što je od Duha Božjega; jer mu je ludost, i ne može da razumije, jer treba da se duhovno prosuđuje.
Znaci zamisli koliko ljudi ispasta zbog toga sto se mole na pogresan nacin , zaboravi mene , milijarde ljudi koji ne znaju za tvoju poruku , sta ce biti sa njima ?

Znaci zamisli koliko ljudi ispasta zbog toga sto se mole na pogresan nacin , zaboravi mene , milijarde ljudi koji ne znaju za tvoju poruku , sta ce biti sa njima ?
Nema potrebe da se mole na pogresan nacin.
Biblija imas na svakom koraku.
Na netu ih poklanjaju.
A limas linkove sa biblijjama milioni.
https://biblija.biblija-govori.hr/index.php?term=Valja&prijevod=sve&trazi=Traži#

Ili upustva za upotrebu:
https://www.biblijagovori.com/dopisni-kursevi/

Ali oni nece.
Vera je natprirodni proces koji se osetno desava u nama.
Niko ne moze da veruje bez Duha svetoga.

Ali treba doci treba hteti.

Oni koji memaju pristup a iskrene su duse, Bog ih prihvata u tom domenu.
Ali kada imamo izobilje mogucnosti a ne koristimo ih, to je druga prica.

Moja verska braco ( i stvarno ovo mislim :) ) , kako objasnjavate da Budista vidi Budu , Musliman svoje proroke , Hriscani Isusa ( i to kao belca iako znamo da nije bio takav ) , Hinduisti imaju svoje cudotvorce itd.
Znaci ne poricem tvrdnje o cudima , ali kako se to desavaju u svakoj religiji , i bas u obliku vere iz te religije ?
odakle tebi da je cudo nuzno ukaz svetaca
i gde si to pricao sa indusima i budistima

Back