23.3.1999 uveče sam bio na rođendanu na Zvezdari kod drugara sa faksa kada je proglašena ratna opasnost (mislim da je brka Momir Bulatović bio neko mudo pa mu zapalo, nešto mi on u sećanju kako čita na TV).
Ja "ubiven" od vutre i piva kažu da sam polagao zakletvu dal pionirsku ili vojnu(do iste sam došao nekih 5 godina posle rata tako da ne znam da li sam je znao u tom trenutku ali da verujemo). Naravno razvaljivanje trajalo do ranih jutarnjih, nije bilo mobilnih da te cimaju da odmah dođeš kući niti bih ja isto uradio, ali sećam se kako kenjam sa nekim taxistom koji me vraća na Vidikovac i psujemo mater Klintonu. 24-og kada sam došao sebi (****** mladost nisam se oporavljao pola nedelje kao sada od par čašica ili flašica), sam generalno jurcao cigare da kupim po kraju i ispostavilo se kao odličan potez, jer mi je potrajalo negde do 10-og aprila . Tada sam isključivo pušio Marlboro Light, posle mi je bila muka kada sam u trafici našao fckin "Partner"...ali bilo je daj šta daš. kad je počelo blejao sam u sobi i slušao neki tehno(kao i inače ztih godina)...posle smo se spustili u podrum gde smo se lepo družili sa komšilukom iz zgrade, čak neke novije i prvi put upoznali.
Posle se sve normalizovalo i krenule su žurke po krovovima i kafićima. Da nije bilo Straževice u blizini da me podseti da je rat i vojnog poziva u maju rekao bih da je bilo vreme najbolje zajebancije. Faks nije radio, skontali smo brzo da im nismo baš na listi prioritetnih meta pa nismo ni silazili u podrum već nakon 5-6-og dana pa do kraja.
Inače taj vojni poziv mi je stigao redovno od pozivara na vrata, ja se već oprostio od mojih, zamalo i seksić oproštajni da dobijem na konto toga od neke snajke u kafiću na Crvenom Krstu gde se visilo tih dana (nosio poziv sa sobom par dana) rekoh jbg "odlazimo da se ne vratimo i te fore", kad uđoh u vojni odsek i pita me baja "a gde ti je ove godine potvrda da si student". Rekoh nosite se u t 3p**ke m'terine, skratili ste mi kevi život jedno deset godina.

Eto to je suma mog "ratovanja" tih dana otprilike. Teško da imam PTSP od toga.