Kako usrećiti druge a da se ne osećaš kao budala

Drage moje dame, imam utisak da ste sve veoma mlade ako tako razmišljate, istinu u lice pa šta bog da. Statistike pokazuju da svaki muškarac "omane" od prilike svaki sedmi put. U proseku. Poznavajući muškarce, njihovo samoljublje i sujetu (živim sa trojicom odraslih), teško da ćete naći dovoljno lepih reči da im date do znanja da ste ostale nezadovoljne a da ih ne povredite.
Ponekad moras da kazes nesto, iako znas da ces povrediti nekoga.
To je cena koja se placa.
Takav je zivot.

Prema osoblju koje se bavi uslugama ponasam se pristojno - ni manje ni vise od toga. Niti sam nesto ekstra ljubazna niti sam neprijatna.

Sa bliskim ljudima sam iskrena utoliko sto ih necu lagati, ali pokusavam da se ne izjasnjavam ako ne moram i ako znam da cu nekoga povrediti. Ne izjasnjavam se zato sto ni ja ne volim da mi neko soli pamet. Mozda bi za nas bilo dobro da cujemo razna pametna zapazanja ljudi koji su nam bliski i koji su dobronamerni, ali cesto nismo spremni da ih cujemo. Kada dodje vreme da nesto uvidimo shvaticemo i sami. Mnoga su prijateljstva pukla zbog pravog i dobronamernog saveta datog u pogresnom trenutku. Cesto nam je potrebnija tudja podrska i toplina nego pamet. Ako bas moram da se izjasnim - ne lazem.

Prema osoblju koje se bavi uslugama ponasam se pristojno - ni manje ni vise od toga. Niti sam nesto ekstra ljubazna niti sam neprijatna.

Sa bliskim ljudima sam iskrena utoliko sto ih necu lagati, ali pokusavam da se ne izjasnjavam ako ne moram i ako znam da cu nekoga povrediti. Ne izjasnjavam se zato sto ni ja ne volim da mi neko soli pamet. Mozda bi za nas bilo dobro da cujemo razna pametna zapazanja ljudi koji su nam bliski i koji su dobronamerni, ali cesto nismo spremni da ih cujemo. Kada dodje vreme da nesto uvidimo shvaticemo i sami. Mnoga su prijateljstva pukla zbog pravog i dobronamernog saveta datog u pogresnom trenutku. Cesto nam je potrebnija tudja podrska i toplina nego pamet. Ako bas moram da se izjasnim - ne lazem.

Takođe.

Ne razumem...kakve veze sad ima sto te neka zena za salterom salje ponovo u red...jbga..nemas sve, procedura je takva...nije ona kriva....:confused: sem ako ona u*ere stvar a da je jako bitno, bome ne cutim....

Uvek sam iskrena i kazem sta mislim, pogotovu osobama koje mi znace....i uvek ocekujem iskrenost...i ono sto najvise boli lakse cu podneti, nego da me neko laze...jer cim me neko slaze, ja prestajem da verujem toj osobi...
Ta mana mi jako smeta.....jer onda na sto nacina istrazujem i kopam ne bi li dosla do istine...sto je najgore uvek je isteram yebat ga...

Kako usrećiti druge a da se ne osećaš kao budala - nikako!
Ko da ce neko da ti kaze hvala!!!

Nece da ti kaze hvala, :D pobesnece. Moraju da te vide kako places i onda ce biti iskreno srecni. Skoro svi. A ako pokusas da ih usrecis na zdrav nacin, da im das ono sto im treba, onda ce da se razbesne. Kao, sto ti meni dajes, nisam ja nesposobna, sto ti meni trazis decka, sto ti meni ovo, sto ti meni ono.

''Исто такође!'':lol:

Нити сам склона да друге повређујем суровом истином (ако за њу нису спремни), нити себе повређујем лагањем и глумљењем зарад туђег задовољства. Између те две опције постоје многе нијансе.

Kako god Nataša, bilo da smatraš da se zezam ili ne, mislim da ne delim savete, pokušavam samo da prezentujem neke istine. A to što misliš da ja mislim o muškarcima, e tu se varaš, meni je veoma drago kada čujem, pročitam da današnje mlade žene ne gledaju u muškarca kao u boga, ali mislim na žalost da smo još veoma, veoma daleko od toga da se tako i ponašamo. Još uvek je veoma mnogo balkanizma u muško-ženskim odnosima, u svim sferama, ne samo u braku.

Možda grešim, ali ja sam stekla utisak da ti sve ove teme postavljaš iz nekog svog iskustva .....

To što su muškarci balkanci, to smo ih mi tj. naše prabake, bake i majke takvim napravile .... i to je velika greška ... ali za svako nezadovoljstvo života sa njima, ima rešenje. Znači ne ćutati, nego reći, buniti se, ostavljati ih, razvoditi se ...... Pronaći onaj modul koji nam najviše odgovara da bi mi bile srećne.

Back