Kako unistiti hard disk?

valentina123

Obećava
Poruka
59
Hocu da bacim neki stari kompjuter, ali me je strah da neko ne izvadi hard disk i nadje tamo neke pasvorde, nase fotografije i sl. Kako mogu da sama unistim hard disk?
Trazila sam na internetu, ali sam naisla na neke vrlo teske metode za unistavanje hard diska, pocev od paljenja vatrom do lupanja teskim cekicem... Da li postoji neki laksi nacin da se unisti hard disk? Da li moze da se unisti ako ga potopim u vodu? Hvala!

Hocu da bacim neki stari kompjuter, ali me je strah da neko ne izvadi hard disk i nadje tamo neke pasvorde, nase fotografije i sl. Kako mogu da sama unistim hard disk?
Trazila sam na internetu, ali sam naisla na neke vrlo teske metode za unistavanje hard diska, pocev od paljenja vatrom do lupanja teskim cekicem... Da li postoji neki laksi nacin da se unisti hard disk? Da li moze da se unisti ako ga potopim u vodu? Hvala!

Nosi u Hirošimu !
Pomoći će Ameri i "debeljko".....:hahaha:

Strucan odgovor glasi............googlaj wipe pa ga onda pokloni....
A bezbednosni glasi wipe plus fdisk plus wipe i onda ga pokloni nekome...

Cudno je kako balkanski um razmislja......nema niceg sigurnijeg od poklanjanja nekome, ali ebiga Balkan ne moze da podnese da neko ima koristi od toga....

- - - - - - - - - -

P.S. Posle 3 wipea ga ni CIA+NSA+FBI+MOSAD ne mogu procitati....A da se trude mesec dana oko njega....a posle 5 ni teoretski.....

Imas programe za takozvano "shrederovanje" podataka (programi koji koriste specijalne algoritme da sve stare podatke prepisu nekim nebuloznim podacima, tako da se sve sto je bilo tu ponisti). Ti programi su veoma dobri, i stvarno je potrebno mnogo znanja, strpljenja, i preskupe opreme da bi se uradio undo onoga sto ti programi naprave.
Dakle, procedura bi bila ovakva:
1. skines HirensBoot iso fajl (http://www.hirensbootcd.org/), i narezes ga na CD (ili kreiras butabilni flash).
2. startujes racunar, i pokrenes taj HirensBoot, pre nego se digne operativni sistem.
3. Taj HirensBoot sadrzi gomilu programa, i pronadjes taj koji ti treba (lista programa: http://www.hirensbootcd.org/hbcd-v152/). Ti programi uglavnom imaju rec "Shredder" u svom nazivu.
4. Pokrenes taj program, das mu da obrise tvoj disk, i to je to. Nakon sto zavrsi, mozes slobodno da bacis HDD, bez da se sekiras :)

To je to :)

Poslednja izmena:
Сипаш ладне воде у шерпу, посолиш по укусу, загрејеш рерну на 220 степени, и пре но убациш у рерну, додаш мало бибера и сенфа. :manikir:

После 1,20 сати, извадиш из рерне и залијеш црним вином, око пола литре.

А сад озбиљно.

Ако баш желите да тотално упропастите сваки податак на харду који бацате, искористите киселину коју користите за санитарију.

У неку посуду ставите хард, и натопите га киселином. нек остоји мало, па онда оперите водом.

ДАЈ ГА МЕНИ...:D:D:D

БИЋУ ПАЖЉИВ И НЕЖАН ПРЕМА ЊЕМУ ДОК ГА БУДЕМ ФОРМАТИРАО ...:mazi:

А...ОНДА ...НАПУНИЋУ ГА СА МУЗИКОМ И ФИЛМОВИМА...КОЈЕ ЋЕ СИГУРНО ЗАВОЛЕТИ ...:zaljubljena: ...И РАДО ГЛЕДАТИ И СЛУШАТИ СА МНОМ...:D:D:D

КАДА НЕ БУДЕ РАДИО ...ОДМАРАЋЕ СЕ НА МЕКАНОМ ЛЕЖАЈУ И У ПРОСТОРУ НАМЕЊЕНОМ САМО ЗА ЊЕГА, А ИМАЋЕ И ДРУШТВО...;):D:p

Strucan odgovor glasi............googlaj wipe pa ga onda pokloni....
A bezbednosni glasi wipe plus fdisk plus wipe i onda ga pokloni nekome...

Cudno je kako balkanski um razmislja......nema niceg sigurnijeg od poklanjanja nekome, ali ebiga Balkan ne moze da podnese da neko ima koristi od toga....

- - - - - - - - - -

P.S. Posle 3 wipea ga ni CIA+NSA+FBI+MOSAD ne mogu procitati....A da se trude mesec dana oko njega....a posle 5 ni teoretski.....
Ako slucajno rade neki put kod tebe u blizini,pod valjak izavrsio si posao.

A da odes do prve reke/mosta, stanes na sredinu i bacis ga u vodu?

Hvala na savetima, ali nista od ovog ne mogu da primenim... Ne mogu da udjem u windows, formatiram, brisem itd, jer kompjuter je oteran u cosak, njegovo mesto je zauzeo drugi, a ionako nije radio pa ne znam da li bih uopste mogla da ga startujem... Nemama nikakve posebne podatke, licno moje fejvorite, emajlove, ne znam sta bi vec ta strana osoba mogla tamo da iskopa,Citala sam da moze da otkrije pasvorde za banke i sl., a i ne volim da neko kopa po mojim stvarima.

Не би ...кеве ми...;)

Ја сам џентлмен који воли да помаже младим девојкама и женама ...на обострано задовољство...:D:D ....без икаквих задњих намера...;)

Back