Koliko ja znam , nije ni onda bila uobičajena procedura... I ja sam u to vreme zapatila lajmsku bolest, a živim u Sr. Mitrovici.Jedino su od onih koji su imali vezu, krpelji prosleđivani za Novi Sad.(Za jedan slučaj pouzdano znam). Ja nisam imala nikoga, završila sam na infektivnom odeljenju i na azaranu. Imala sam sreće, sve je ipak dobro prošlo.
A, evo pre pola sata se vratih sa hitne , gde su mi izvadili krpelja i naravno bacili. Kakvo prosleđivanje i provera!. Više ne daju ni antibiotik, nego, tek ako se pojavi crvenilo ili temperatura, malaksalost i sl. onda tek daju antibiotik. Tako je sada i tako je ovde.
Ostaje mi samo da se nadam da ovaj nije zaražen.
Ono što vam još mogu reći, to je da pazite koliko možete, mada to i nema mnogo veze i da ozbiljno shvatite ujed te živuljke, nimalo nije naivno ako je zaražen.
I naravno, ne uklanjajte ga sami, ipak je bolje da to uradi neko koliko-toliko stručniji od nas.(Ukoliko niste sami od tih stručnijih).
ух,баш ми је жао што ти се заломила лајмска...
надам се да овај пут прође све добро.
јавих се на тему о крепељу,баш зато јер није безазлено, и да се са тиме није играти.
не мора да буде ништа, а може да буде, као код тебе и моје суграђанке, рђаво.
давно је било па се баш и не сећам детаља. сећам се да му је речено да прослеђују крпеља,
даље на анализу,а ја убеђена да је то у СМ. не сећам се је л био уопште под неком терапијом.
знам само да крпељ није био заражен.
збиља смо мислили да је то уобичајена процедура,а не веза.
не искључујем ни ту могућност,али не на инсистирање жму, јер је он последњи на свету,коме су везе нешто блиско

да сам ја у питању, то је већ други пар рукавица,ако би знала да је потребно слати то чудо на анализу. из прве би тражила везу
шаљем

из Шида, и срећно...