Да ли ту рачунаш све који су отишли одавде под притиском НАТО агресије током деведесетих? И све оне који се нису родили, а можда би? И све оне који су завршили на разним лековима за главу? Да не помињем отрове које нам сипају у храну, то раде по целом свету.
Nato agresija je trajala od proleća do sokoro pa kraja leta. Ja se sećam. To u jednoj dogini bilo. A devedesete su imale 10 godina.
Ne.
Mene interesuje broj piginulih u NATO bombardovanju. To je valjda ono zašta treba da odgvaraju američki lideri.
Ljudi su se iseljavali a često i bežali iz Srbije mnogo pre 1990. godina. Naprimer bio je progon Srba iz Srbije kad nam je Moskva poslala Tita da nam bude Bog. Mi ga prihvatili kao Boga. Onaj ko nije hteo da bude veći ateista od ateiste nije imao mnogo izbora nego da ode iz ove zemlje. Mnogi od njih nisu imali tu sreću da biraju pa su rešeni prekim sudom. Za to američki lideri ništa krivi nisu mučenici.
O ljudima koji se nisu rodili a možda bi filozofija koju su Poljaci naglašavali u Evropskokj uniji. Ne znam koliko im je to prošlo.
Нису. Одговорни су за доста лошег. За нешто лошег су одговорни и други.
За добро је одговоран Бог.
Znači čovek ništa dobro nije mogao da uradi?
Samo bog može činiti dobro?
Они нису налогодавци онога најгорег што се нама дешава.
Како није запад, па одакле је дошла Бугојанска група и ко је пустио Лудвига Павловића из затвора...
Pa ti reče da je Zapad odgovoran za sve od 1990. pa na ovamo. To su tvoje reči, ne moje. Ja samo pitam ko je bio odgovran za vremena pre 1990. godine?
Za vreme Nemanjića, na primer, ko je bio odgovoran? Nemanjići ili Zapad? Za vreme Rimske imperije, ko je bio odgvoran? Ja verujem isto Zapad.
Pre Rimeske imperije, u vremenima drevnog Egipta i Vavilona, ja isto mislim da je Amerika bila kriva za sve. Ozbiljno ti kažem, stoji tamo u Hamurabijevom zakoniku, uklesano u kamenu starom 4 iljade godina, član prvi - Amerika je kriva za sve. Kriva je pa čak i ako nije kriva.