- Poruka
- 5.687
Јесте. Ево Cinnamon на Void Linux-у. Е сад као терминални емулатор сам изабрао Terminator
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nikad mi nece biti jasno kad se koriste serifni fontovi kao sistemski. Kome je to lepo?Јесте. Ево Cinnamon на Void Linux-у. Е сад као терминални емулатор сам изабрао Terminator
Pogledajte prilog 1638253
Ima stvari na Ubuntu da se skinu sa neta i ne moraju da se instaliraju preko terminala.To sto kazem za Sudo,je u vecini slucajeva.moze ali ne mora da bude, zavisi od 'aplikacije' da li ide na sistemski nivo ili ne
primer:
instaliras recimo rust kompajler (znam da to neces raditi).
Rust kompajler je perfektno napravljen da radi u user rezimu. Sve se instalira lokalno u tvoj user. I sudo nigde ne figurira u komandama. A efektivno instaliras ceo program sa mnogo delova.
Pa pisao sam ti ranije da je izasao L.M.22
nikad mi nece biti jasno kad se koriste serifni fontovi kao sistemski. Kome je to lepo?
Mozda bi bilo jasnije da sedimo ispred jednog kompa.bice da pricamo o razlicitim 'istostima' i 'razlicitostima'
Ali ti mene razumi da ja to necu.Али ти не разумеш да можеш на сваком Линуксу да ставиш други GUI и онда онај који ти одговора да ставиш тај. Рецимо ако волиш више Ubuntu али ти се свиђа изглед Linut Mint Cinnanmon-a онда је Ubuntu Cinnamon одличан избор.
Flatpak-ове можеш да убациш у било који Линукс.
danas vala ima previse nacina da se instaliraju aplikacije na linux, nativno iz deb paketa, snap, flatpak, appimage, pa i starim unix metodama iz source koda. I nismo zavrsili sve opcijeIma stvari na Ubuntu da se skinu sa neta i ne moraju da se instaliraju preko terminala.To sto kazem za Sudo,je u vecini slucajeva.
Ma nismo ni blizu svih Linux-a.Dobro pocetak,ima vremena.kako ide ovaj Windows,ne cudi ma da predjem na Linux-e.danas vala ima previse nacina da se instaliraju aplikacije na linux, nativno iz deb paketa, snap, flatpak, appimage, pa i starim unix metodama iz source koda. I nismo zavrsili sve opcije
mislim da je u pitanju perspektiva. Dr Jackson duboko poznaje linux u mnogim varijantama. Ja sam samo dugogodisnji korisnik linuxa za druge namene i cesto sam orjentisan na neku posebnu verziju iz razloga potreba. Kad on kaze 'to je isto' ja ga razumem zato sto njemu i meni to znaci da 'isto funkcionise' a ne da 'izgleda isto'.Mozda bi bilo jasnije da sedimo ispred jednog kompa.
evo ja sam se nedavno vratio da podmazem zardjali C# ali naravno ne pada mi napamet da se s tim nosim na windowsima, a C# je opasno napredovao poslednjih godina, tako da postaje interesantan i van windowsaMa nismo ni blizu svih Linux-a.Dobro pocetak,ima vremena.kako ide ovaj Windows,ne cudi ma da predjem na Linux-e.
Razumeo sam ja to,ali sustina je razlicita,a sve moze da se namesti da izgleda isto,sto ja necu.Vec hocu da bude tako kako je i da se jednostavno navikavam.Doduse na Ubuntu sam mnogo duze i jasniji mi je.Mint sam skoro instalirao i hocu da se navikavam na njega ovakvog kakav je.Pratim Dr Jaksona i njegove posove o Linux-u.Vidi se da covek poznaje veoma dobro tu temu.Svaka mu cast.Nego sam samo hteo da mu kazem da ja izgled necu da menjam,a znam dobro,jer sam probao na Ubuntu sve nacine izgleda desktopa.Medjutim odgovara mi izvorna postavka,bas zato sto se razlikuje od Windowsa i zato mi je i lepo kada predjem na njega.mislim da je u pitanju perspektiva. Dr Jackson duboko poznaje linux u mnogim varijantama. Ja sam samo dugogodisnji korisnik linuxa za druge namene i cesto sam orjentisan na neku posebnu verziju iz razloga potreba. Kad on kaze 'to je isto' ja ga razumem zato sto njemu i meni to znaci da 'isto funkcionise' a ne da 'izgleda isto'.
Tu nastaje nesporazum koji sam pokusao da objasnim a mozda je moglo krace.
u sustini svi gui ako smo kod toga - znaci lin, win, osx, ios, android i webapp, koriste iste koncepte jos od GEM-a neke dijaloge, polja, liste, dugimice, 'dokumente' - to se moze da izgleda razlicito ali sustinski je isti koncept koji se samo ponavlja iznova i iznova
mislim da je u pitanju perspektiva. Dr Jackson duboko poznaje linux u mnogim varijantama. Ja sam samo dugogodisnji korisnik linuxa za druge namene i cesto sam orjentisan na neku posebnu verziju iz razloga potreba. Kad on kaze 'to je isto' ja ga razumem zato sto njemu i meni to znaci da 'isto funkcionise' a ne da 'izgleda isto'.
Tu nastaje nesporazum koji sam pokusao da objasnim a mozda je moglo krace.
u sustini svi gui ako smo kod toga - znaci lin, win, osx, ios, android i webapp, koriste iste koncepte jos od GEM-a neke dijaloge, polja, liste, dugimice, 'dokumente' - to se moze da izgleda razlicito ali sustinski je isti koncept koji se samo ponavlja iznova i iznova
Radio sam ja i Javu i C++,ranije,ali sam video da nemam ja te zivce za te stvari.Treba da si s tim non stop svaki dan,da nesto ne propustis.Ne mogu da budem vezan za nesto,sto mi i nije nesto potrebno.evo ja sam se nedavno vratio da podmazem zardjali C# ali naravno ne pada mi napamet da se s tim nosim na windowsima, a C# je opasno napredovao poslednjih godina, tako da postaje interesantan i van windowsa
Razumeo sam ja to,ali sustina je razlicita,a sve moze da se namesti da izgleda isto,sto ja necu.Vec hocu da bude tako kako je i da se jednostavno navikavam.Doduse na Ubuntu sam mnogo duze i jasniji mi je.Mint sam skoro instalirao i hocu da se navikavam na njega ovakvog kakav je.Pratim Dr Jaksona i njegove posove o Linux-u.Vidi se da covek poznaje veoma dobro tu temu.Svaka mu cast.Nego sam samo hteo da mu kazem da ja izgled necu da menjam,a znam dobro,jer sam probao na Ubuntu sve nacine izgleda desktopa.Medjutim odgovara mi izvorna postavka,bas zato sto se razlikuje od Windowsa i zato mi je i lepo kada predjem na njega.
Ne smetaju mi,jer radim sa programima,koji mi Ubuntu nudi i traze snapove.I ne izmisljam sada ja rupu na saksiji.Posto vec imam 4 instalirana OS-a.Па ако желиш да буде визуално другачији од Windows-a онда да свакако Ubuntu је за тебе под условом да ти не сметају snap-ови.
probacu to,ali ne bi pravio dva ista likom,OS-a.Odgovara mi ovako kako je.Inace dosta citam na netu i pratim na You Tube o radu ovih OS-a.Linux Mint може да изгледа и да функционише као Ubuntu. Само инсталираш GNOME. Oни се буквално разликује само у једној додатној репозиторији који има Linux Mint за своје алате, програме попут firefox-a али и Cinnamon (пошто је Mint креатор њега) и имаш искључен тј. блокиран snap и укључен flatpak и то је сва разлика. Наравно да можеш да инсталираш snap на Mint.
Inace sam bio na Ubuntu 24.04,ali mi monitor ne podrzava visu rezoluciju od 1280-1024,pa nekada nece da se upali.pa sam se vratio na 22-jku.
Moj nije Cinamon,nego nesto na M.zaboravio sam kako se tacno zove.Upali se nekoliko puta i apdejtujem drajvere od kartice,ali posle samo kad treba da se upali pise da podrzava najvisu rezoluciju 1280-1024 i nema dalje.Onda sam morao da se vratim.Moze i 23,ali mi je ova nekako sigurnija.Kupio sam novi monitor,ali nek ceka jos malo da se nakanim za premestaj.Хтео сам да ти објасним како је Ubuntu Cinnamon заправо Ubuntu само са изгледом Mint-a. Сад не знам ово са резолуцијом јер први пут чујем за овај баг, јел ти се рачунар упали па неће да ти се улогује или шта већ?
Moj nije Cinamon,nego nesto na M.zaboravio sam kako se tacno zove.
Programiranje je posebna kategorija. Slazem se, vrlo zametna, i zavisi sta se radi.Radio sam ja i Javu i C++,ranije,ali sam video da nemam ja te zivce za te stvari.Treba da si s tim non stop svaki dan,da nesto ne propustis.Ne mogu da budem vezan za nesto,sto mi i nije nesto potrebno.
Tako je MATE,ali mislim da ima i Milimon,ili nesto slicno.Linux Mint je дистро који долази са Cinnnamon, XFCE и МАТЕ графичким окружењем
mator sam ja za te stvari,a mozak sve slabije radi.ne treba mi to.Za mladje je to dobro.Meni komp sluzi za razonodu,da ne gledam samo TV i spavam.Programiranje je posebna kategorija. Slazem se, vrlo zametna, i zavisi sta se radi.
u24 ima dosta bagova, jos nece sve stvari da rade, ali mi im oprastamo, uobicajeno je da je adoptiramo negde u periodu mart-maj sledece godine. Naravno prvo se proveri da li sve lepo radi od onoga sto treba kako treba.Хтео сам да ти објасним како је Ubuntu Cinnamon заправо Ubuntu само са изгледом Mint-a. Сад не знам ово са резолуцијом јер први пут чујем за овај баг, јел ти се рачунар упали па неће да ти се улогује или шта већ?