- Poruka
- 10.224
Pa izgleda da nemamo.Ja imam izvorni,a ti si promenio,sve sto se promeniti moze,a ja to necu.
To sto si video jeste ubuntu koji moze da izgleda kao sto si prikazao (sve default) a mozda i da bude ocigledno vrlo razlicit - a uzgred budi receno imamo potpuno istu veriziju ubuntua koja se zove jelly-fish - obojca. Isti izvorni u22. Samo sto ti nisi nesto mnogo menjao i podesavao. A ja jesam.
I da tacno je - ovo je customizovani desktop kod mene, zato sto mi tako pomaze da radim brze i efikasnije i sa puno prozora, cak i na TV-u (jer ova slika je skinuta sa TVa, a ne sa monitora)
Naravno ispod toga je zapravo isti linux, isto radi, samo su aplikacije razlicite
Ono sto hocu ovde da kazem i sto je poenta price - totalna razlicitost je samo customizacija. I mint je customizacija. I sve one dolaze u nekom default izgledu ali naravno za razliku od windowsa gde su neke stvari donekle zakucane lepota linux-ovih gui-ja je generalno imaju puno fleksibilnosti da se naprave kako ti najvise odgovara.
A ono sto ti najvise odgovara se menja vremenom. Radis, nesto ti smeta, cusnes na jednu stranu, nesto drugo ti smeta cusnes na drugu stranu, nesto dodas, nesto oduzmes. Sve zavisi sta radis. Ja radim puno razlicitih stvari odjednom i logicno je da customizacija prilagodjena mojim potrebama.
Mozda moj desktop nije mnogo lep. Ali mi je vrlo koristan i efikasan u odlazenju na mesto ili aktiviranju necega gde mi i sta treba.
ja i nisam nesto mnogo menjao zapravo