Kako to da zavisnosti postoji samo od stvari koje su štetne?

Kako i zašto niko nije zavisan od soka od jabuke, vitamina C, crne čokolade, učenja (možda ima štrebera koji jesu zavisni, ali postavlja se pitanje da li je to korisno :kafa:), pešačenja, berze (umesto kocke)...?

Zavisnost od stvari koje su dobre nije zavisnost. Eto, na primer mi smo svi zavisni od ugljenih hidrata, proteina i masti, pa se niko ne buni oko te zavisnosti. Cak sta vise i naprotiv.

Zavisnost od duvana, alkohola i kocke je losa zavisnost za pojedinca, ali izvanredno zgodna i korisna za drustvo. Pa se to racuna kao blaga zavisnost.

Zavisnost od medikamenata je pristupacna samo najbogatijem delu drustva, ali posto vecina nas ne spada u taj segment, onda je to zavisnost koja se ne primecuje. Isto kao da ne postoji.

Najgora zavsinost je od srpskog nestrpljenja i nereda ali ta se ne racuna gotovo nigde.

Zavisnost od stvari koje su dobre nije zavisnost. Eto, na primer mi smo svi zavisni od ugljenih hidrata, proteina i masti, pa se niko ne buni oko te zavisnosti. Cak sta vise i naprotiv.
Сасвим је довољно то што ће се организам сам побунити у неком тренутку. У праву си да друштво само по себи селективно квалификује зависност онако како му одговара, али квалитет твог живота и здравље најбоље покажу ако претераш у нечему

Kako i zašto niko nije zavisan od soka od jabuke, vitamina C, crne čokolade, učenja (možda ima štrebera koji jesu zavisni, ali postavlja se pitanje da li je to korisno :kafa:), pešačenja, berze (umesto kocke)...?
Može se stvoriti ovisnost za većinu stvari - bilo da je psihološke ili fiziološke naravi.
Naravno, neke stvari koje izazivaju skok dopamina i ostale promjene u organizmu, lakše se navučemo na njih...
Ali, recimo, u Americi imaš klinike za ovisnike o vodi - prekomjerno unose vodu u svoj organizam...

Да, ја сам у странци, јел то + ?

danas vise ne mozes posteno ni da budes lud.
Nema mesta? beneficije politicke zastite? Nisi lud al ti treba da budes lud? Mozes da budes lud ali samo u Beogradu?
Mnogo se sve to iskomplikovalo.

Zato imamo forum.
On mnogima pomaze da se utese da nisu jedini koji su poludeli.
ma nisu svi poludeli, pogresna dijagnoza, svi su postali nestrpljivi, bezobrazni, nevaspitani, bahati i sami u svetu (drigi ne postoje). Od toga treba da se leci ovo drustvo!

Moze sasvim normalno da neko bude lud, sam za sebe (mozda pomalo i za najblizu okolinu), ne mora cak ni da to prizna samo da lepo i fino ucestvuje u svom ludilu.

Ali u drustvu! E pa ne moze! Prvo da budemo svi fini, pa tek onda da lecimo ko kakvo ludilo zeli da leci.

ma nisu svi poludeli, pogresna dijagnoza, svi su postali nestrpljivi, bezobrazni, nevaspitani, bahati i sami u svetu (drigi ne postoje). Od toga treba da se leci ovo drustvo!

Moze sasvim normalno da neko bude lud, sam za sebe (mozda pomalo i za najblizu okolinu), ne mora cak ni da to prizna samo da lepo i fino ucestvuje u svom ludilu.

Ali u drustvu! E pa ne moze! Prvo da budemo svi fini, pa tek onda da lecimo ko kakvo ludilo zeli da leci.
Tu si u pravu, ja sam privatno vrlo srdacan, ljubazan i druzeljubiv.
Takav sam i dosao na forum, dok nisam shvatio o cemu se ovde radi.
Ako neko pozeli da leci frustracije ne preostaje ti nista drugo do da komuniciras na njegovom nivou.
I dok se okrenes, i sam si postao takav, hocu reci, slicis na takve.

Tu si u pravu, ja sam privatno vrlo srdacan, ljubazan i druzeljubiv.
Takav sam i dosao na forum, dok nisam shvatio o cemu se ovde radi.
Ako neko pozeli da leci frustracije ne preostaje ti nista drugo do da komuniciras na njegovom nivou.
I dok se okrenes, i sam si postao takav, hocu reci, slicis na takve.
to si rekao bolje od mene. To je to.

Back