Kako to da dinosaurusi ne postoje?

Evo i tebi kao i zmaju. Sve lepo napiši. Pošalji relevantnim institucijama. I dobićemo nobelovca koji će dugo oststi zapamćen kao neko ko je oborio TE.
Ne znam što sa nama gubiš vreme.
ko je oborio Teoriju Evolucije?? Onaj koji ju je i napisao.
Pa ni sam Darvin na kraju nije verovao u tu teoriju jbt :D

Ukratko, nije verovao da su tokom procesa prirodne selekcije moguće bilo kakve velike ili nagle evolutivne promene.
„Prirodna selekcija potire verovanje u konstantni nastanak novih organskih bića ili u velike i nagle modifikacije njihove strukture", napisao je Darvin.
Ali njegova kasnija istraživanja - uglavnom usredsređena na botaniku - dovešće u pitanje teoriju evolucije i mučiće Darvina narednih dvadeset godina - sve do kraja života.

Kad je Darvin otkrio da se neke materije ne razvijaju u skladu sa njegovim uverenjem da u evoluciji nema „skokova napred", od muke je krenuo da piše nekolicini kolega od poverenja.

Darvina je mučilo iznenadno pojavljivanje angiospermi iliti cvetnica - koje je opisivao kao „više biljke".
Njegov šok potiče od pretpostavke da evolucija ne može da bude brza i velika što je kod cvetnica slučaj.

Darvina nije toliko brinulo iznenadno poreklo i diversifikacija cvetnica, već „najekstremniji izuzetak od njegovog čvrstog uverenja da priroda ne pravi skokove", kaže Fridman.

Jedna moguća teorija je da su cvetnice naprosto 'stvorene'", kaže Fridman pozivajući se na kreacionističku teoriju - verovanje da je svet stvorio bog ili neka druga natprirodna sila.

teletabis školuje polupane ateiste..
Moja večna zahvalnost.
ko je oborio Teoriju Evolucije?? Onaj koji ju je i napisao.
Pa ni sam Darvin na kraju nije verovao u tu teoriju jbt :D
U naucne teorije se ne veruje ili veruje. Naucne teorije ili su valjane za oblast kojom se bave ili nisu valjane.
Evo i za tebe. Napisi, objavi, predsatvi i.......... znas vec.
Ne gubite vreme ovde.
A ovo oko Darvina. Mali podsetnik. On je ziveo poodavno i njegove ideje su bile tek u zacetku. Mnogo je vode proteklo Toplicom od tada i mnogo toga se promenilo, dopunilo, saznalo............

Moja večna zahvalnost.

U naucne teorije se ne veruje ili veruje. Naucne teorije ili su valjane za oblast kojom se bave ili nisu valjane.
Ne gubite vreme ovde.
A ovo oko Darvina. Mali podsetnik. On je ziveo poodavno i njegove ideje su bile tek u zacetku. Mnogo je vode proteklo Toplicom od tada i mnogo toga se promenilo, dopunilo, saznalo............
saznalo se da mu je teorija obično smeće..i on je to saznao pre nego što je umro kao što si video u prethodnom komentaru :D

saznalo se da mu je teorija obično smeće..i on je to saznao pre nego što je umro kao što si video u prethodnom komentaru :D
Ne gubite vreme ovde.

U zadnjih 20 godina sam nekoliko puta imao "diskusije" sa kreacionistima. Dosta je bilo.
Ono sto tedoh reci. Ovde kao oponenti ste potpuno bezvredni. Ozbiljni kreacionisti se stide takvih. Brukate ih.

Ne gubite vreme ovde.

U zadnjih 20 godina sam nekoliko puta imao "diskusije" sa kreacionistima. Dosta je bilo.
Ono sto tedoh reci. Ovde kao oponenti ste potpuno bezvredni. Ozbiljni kreacionisti se stide takvih. Brukate ih.
šta da objavim? da je teorija evolucije sra nje? zašto ja to da objavim kad je to već objavio onaj koji ju je napisao? :D

Kako se vidi...iz rečenice koju si naveo iznad?

vidi se iz pisama koje je pisao svojim prijateljima..ili su ih možda izmislili ??!? :D
Ukratko, nije verovao da su tokom procesa prirodne selekcije moguće bilo kakve velike ili nagle evolutivne promene.
„Prirodna selekcija potire verovanje u konstantni nastanak novih organskih bića ili u velike i nagle modifikacije njihove strukture", napisao je Darvin.
Ali njegova kasnija istraživanja - uglavnom usredsređena na botaniku - dovešće u pitanje teoriju evolucije i mučiće Darvina narednih dvadeset godina - sve do kraja života.

Ugrožena teorija​

Kad je Darvin otkrio da se neke materije ne razvijaju u skladu sa njegovim uverenjem da u evoluciji nema „skokova napred", od muke je krenuo da piše nekolicini kolega od poverenja.

Najbolja stvar u vezi sa Darvinom je njegovo intelektualno poštenje", kaže Fridman.
„Iz pisama se vidi da je zbunjen, ali kaže da neće sakriti ovu misteriju pod tepih - uprkos tome što ga dovodi do ludila."
„Verovatno nema nijedne grupe organizama koja je toliko zaokupila Darvinovu pažnju", kaže Fridman za BBC. „Od svih velikih grupa biljaka, cvetnice su se najskorije pojavile na Zemlji."
Istraživanje Džona Bola koje je Darvin nazvao „smelim", pokazalo je da su se cvetnice pojavile iznenadna i činilo se da je u njihovom razvoju preskočeno nekoliko evolutivnih koraka, kao što je diversifikacija.

Angiosperme su se pojavile pre nekih 130 miliona godina i uspele da se brzo razgranaju u više od 350.000 različitih vrsta - postavši tako najraznovrsnija grupa na planeti.
„Kad pomislite na neku baštu - većina biljaka su cvetnice. Kad pomislite na voće i povrće koje jedemo - većina potiče od cvetnica", kaže Fridman.
Više od 200 godina naučnici su spekulisali o neverovatnoj raznolikosti i uspehu angiospermi koje čine osnovu našeg sistema ishrane i delimično su zaslužne za raznolikosti među životinjama.

Darvina nije toliko brinulo iznenadno poreklo i diversifikacija cvetnica, već „najekstremniji izuzetak od njegovog čvrstog uverenja da priroda ne pravi skokove", kaže Fridman.
„Jedna moguća teorija je da su cvetnice naprosto 'stvorene'", kaže Fridman pozivajući se na kreacionističku teoriju - verovanje da je svet stvorio bog ili neka druga natprirodna sila.

vidi se iz pisama koje je pisao svojim prijateljima..ili su ih možda izmislili ??!? :D

Ugrožena teorija​

...
I šta dalje kaže tekst?

I šta dalje kaže tekst?
bmk šta kaže.. citirao sam do dela koji je rekao poentu..

ne budi dosadan

„Jedna moguća teorija je da su cvetnice naprosto 'stvorene'", kaže Fridman pozivajući se na kreacionističku teoriju - verovanje da je svet stvorio bog ili neka druga natprirodna sila.

bmk šta kaže.. citirao sam do dela koji je rekao poentu..

ne budi dosadan

Pročitaj tekst do kraja, pa ćeš da vidiš da nije onako kako ti kažeš da jeste.

Pročitaj tekst do kraja, pa ćeš da vidiš da nije onako kako ti kažeš da jeste.
pročitao sam
evo ga sam kraj!!! zadnja rečenica!!

Odgovora na neka ključna pitanja nema ni danas. Kada su nastale i odakle su one potekle? Zašto su tako spektakularno uspešne? Kako je nastala osnovna struktura cveta?
„Gnusna misterija se nastavlja", kaže Fridman.

kakva je to teorija evolucije koja nema odgovore na ključna pitanja o evoluciji cvetnica tj evoluciji 90 % biljaka ???

pročitao sam

Odgovora na neka ključna pitanja nema ni danas. Kada su nastale i odakle su one potekle? Zašto su tako spektakularno uspešne? Kako je nastala osnovna struktura cveta?

kakva je to teorija evolucije koja nema odgovore na ključna pitanja o evoluciji cvetnica tj evoluciji 90 % biljaka ???
Poslednja rečeniica nema veze sa tvojom tvrdnjom da je Darvin sumnjao u TE.

Ako pročitaš tekst sa razumevanjem, videćeš da Darvin nije imao odgovor na sva pitanja, kao što na neka ključna nemamo ni danas, da je imao pretpostavke kako je do određenog stanja moglo da dođe i da je nakon njega došlo do napretka u razumevanju određenih faza.

I da "Darvin nije rešio misteriju, ali je odbio da veruje u čuda. Umesto toga, on se oslanjao na empirijske metode, racionalno mišljenje i univerzalne zakone prirode".

Nemati odgovor na nešto nije isto kao i sumnjati u to.
Dakle, ili nisi razumeo tekst ili lažeš.👋

pročitao sam

Volim sto ljudi koji poricu evoluciju i dalje bleje u 19 veku , Darvin nije znao nista o 99% fosila koje mi imamo danas ( koji svi potvrdjuju evoluciju ) niti je znao nista o genetici ( koja isto potvrdjuje evoluciju bez ikakve sumnje ).

Sto se tice evolucije cvetova
https://www.kremp.com/evolution-of-...hApfUkUB47h6XbAVq_Aa-m28W4qR-hGpHXDgYw84vSaIy
korak po korak sto bi se reklo

Back