Kako titl za 2 cd spojiti i napraviti titl za 1 cd

Radio sam sa titlovima, ali to do sad nisam pokušavao. Koliko ja znam to će ići jako sporo. Moraćeš da ideš što se kaže "pešaka". Ima tu nekih programčića, samo treba da ih "iskopam", ako si voljan za tako nešto? Pratiš sliku i ubacuješ gde treba titl.
Postoji i način bez korišćenja nekog posebnog programa, preko Notepad-a. Lakše će ti biti ako su titlovi u srt formatu jer on pokazuje vreme u minutama i sekundama. Ako nisu prebaciš ih u srt preko SubRip-a. Pa onda kreneš sa sabiranjem i oduzimanjem. Samo i to će biti naporno.
Još jedna varijanta je da odeš u video klub, uzmeš film i preko SubRip-a skineš titl u jednom komadu.
Naposletku, a koji je film u pitanju?
 
Nemam taj titl, ali ako neko ima može da se javi.
A ako ne, prva pomoć će ti biti ako prebaciš program na hrvatski, koji je uglavnom(!) nama razumljiv. Onda bi bilo dobro da skineš ocr fajlove koji služe za prepoznavanje slika titla sa DVD-a, ali uostalom evo ti nekih korisnih linkova. Sad sam ih pronašao. Snaći ćeš se.
http://www.titlovi.net/forum/forum_posts.asp?TID=2365 - ovde imaš slikovito objašnjenje programa. Neko se baš potrudio.
http://livada.pondi.hr/index1.htm - ovde imaš puno korisnih tutorijala za programe, u vezi pravljenja filmova i titlova.
 
Mozes li mi reci neki sajt gde se nalazi najveca baza titlova za filmove sa nasim prevodom.Ono sto sam do sad nasao sve su prevodi za film na 2 cd.I jos jedno pitanje.Video sam da odgovaras na sva pitanja sto se tice ripovanja konverzije ili sta god, pa me interesuje za dr. divx kako se podesava zvuk,jer mi se cini da mi zvuk malo zuri.Verovatno znas nesto u vezi ovog.
 
Svi ti sajtovi su skoro pogašeni, tj. promenili su delatnost. Pre samo nekoliko meseci je bilo titlova za izvoz, a sada...
Jedna napomena za Dr. DivX je da je super što se tiče pretvaranja iz DVD-a u DivX. Za neku konverziju između drugih formata može ali nije pogodan.Može da ispadne dobro, ali se dešava i suprotno. Sve to zavisi od mnogo čega.
Zvuk ti žuri jer moraš prvo prebaciti sa DVD Decrypter-om na HD. To se dešava uglavnom kad radiš direktno sa DVD-a ili kad prebaciš film na HD klasičnim kopiranjem.
Ako zvuk sa DVD-a prebacuješ u stereo imaš opciju Audo Boost u okviru Track in video input opcije. Ako obeležiš to zvuk će biti pojačan do maksimuma i neće ti se dešavati da ti je zvuk tih kao na većini filmova u DivX-u.
 

Back
Top