Kako sve ovo razumeti? Litijum ...

ekipa kojaj e protiv eksploatacije litijuma u okolini loznice , cutavi mutavi i razni ekolozi mudolozi , pa opozicija, i svi oni koji su protiv toga uglavnom svoje protivljenje baziraju na t ome - eto dokazali smo !
a gde ste to dokazali da je to toliko stetno ? gde su to posvedocili u debati strucnjaci za to ?

kada im ponudis referendum oni ne zele da cuju za to jer kazu ne moze neko o njihovom zivotu da odlucuje no oni sami!

ponudis im referendum na nivou loznice, e pa ne moze ni to!

dakle moze samo to da se njihova rec mora postovati!

e pa gospodo to ce vas odvesti pravo u rudnik za litijum koj ice se sigurno kopati ako nastavite tako da odbijate sve i da zelite da svojim jendoumljem nametnute izbor

nece da moze

zato u pamet se ne pretite ulicom , ne pretite rattom, nego lepo na referendum pa neka loznicani i okolina olduce...

molim lepo

Idemo da budemo moderna uređena država, isto kao i oni.
ti ni sam ne verujes u to sto zagovaras, a kamoli da mozes da jos u isto ubedis oponenta!
moras da razdvojis te dve stvari: idenje na zapad, i postajanje modernom uredjenom naprednom drzavom,. drustvom - sve to radis do sebe, a ne da bi bio prihvacen od zapada, i tek onda ti mozes da pocnes sa ubedjivanjem oponenata da je na zapadu jos i bolje!
jer, ukoliko ti oponentu nabijas kompleks i uslovis, da bez idenja na zapad, ostajemo zaostali istok, samo seces granu na kojoj sedis!

zato je sns zauzela parolu da su oni napredni bez postavljanja uslova da se ide bilo gde, a vi iz opozicije napredak uslovljavate, kao da je on samo za zapad rezervisan, i samim tim otsecate od sebe polovinu biraca, a cilj je da se prevede na svoju stranu sto vise, cak i njihovih, zar nije?
Već sam ti rekao da su svi Srbi na zapadu ili beže na zapad. Valjda oni znaju gde je bolje,
pa jel ti to meni trebas da govoris, ameru?
ne znam odakle uopšte izvlačiš ove kvalifikacije kako nas sad neko prevaspitava i kinji ?! 🤔
pa i ti kinjis polovinu biraca i odrices ih se ako uslovljavas napredak i samo ga vezujes za zapad, jer si iskljuciv, jer si predubedjen, vec sam te citirao i objasnio ti to u prethodnoj replici... ja pokusavam da ti objasnim zasto opozicija sa takvim tvojim stavom ne moze nikada da smakne vucica, nesto pogresno radite ocigledno?! ja ti kazem sta je to pogresno, iskljucujete polovinu biraca, jer ste sami iskljucivi i predubedjeni, drzite predrasude iz proslosti, neke prevazidjene postavke, zapad dobar, istok horde, to vam ne valja, samo kazem, tako se ne osvaja vlast, ako se odrices polovine biraca, vec ti trebaju svi

Poslednja izmena:
ekipa kojaj e protiv eksploatacije litijuma u okolini loznice , cutavi mutavi i razni ekolozi mudolozi , pa opozicija, i svi oni koji su protiv toga uglavnom svoje protivljenje baziraju na t ome - eto dokazali smo !
a gde ste to dokazali da je to toliko stetno ? gde su to posvedocili u debati strucnjaci za to
Ti uopste ne kapiras da je ovo nacionalno pitanje i da nisu vazni ni cute, kurte ni murte, ni tzv opozicija.

zato u pamet se ne pretite ulicom , ne pretite rattom, nego lepo na referendum pa neka loznicani i okolina olduce...
aman covece, pa ne raspisujes ti referendum, jel shvatas da vlast nece da razgovara uopste? jel ti razlikujes propagandu od dijaloga, rasprave? pa ne moze referendum bez rasprave! tvoji sprovode propagandu rio tinta, pa naravno da narod negoduje i preti, nema rasprave, to sto tvoji rade je propaganda zarad tinta, nije rasprava, vec mufljusko i pokvareno zbrzavanje, samo dodje i solc i dovede narod pred svrsen cin, pa kako da mu se ne preti, ROBIJACE! nije ovlascen bio, radi protivno zakonu! ili se zakon pravi samo za rio tinto, jel neko odgovarao? ne nego jos lazu da su zuti! a godina bila 2015.

Како другачије, ако не страхом од истине, објаснити јединствену расправу о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, десетак закона који предвиђају ново задуживање Србије и грађана и одлагање враћања постојећих дугова од три милијарде евра, избор гувернера Народне банке Србије, председника Фискалног савета и низа других, значајних одлука, истакао је Јовановић.

Суштина је, по његовом мишљењу, да режим тиме знатно скраћује време опозицији да укаже грађанима на раскорак између прокламованих циљева Декларације и онога што режим ради у пракси, о погубности прекомерног задуживањима и износу камата које плаћамо, о функционисању банкарског система у ком стране банке остварују рекордне добити на терет привреде и грађана.
https://srbin.info/politika/jovanovic-novi-dss-vlast-sprecava-ozbiljnu-raspravu-u-skupstini/

Страх режима је још очигледнији у случају Рио Тинта и ископавања литијума, за који спроводе бесомучну медијску кампању, а забрањују расправу у Скупштини. Нови ДСС обећава да неће бити неми посматрач у покушају да се Србија претвори у економску и рударску колонију и да ће истина о неделима овог режима доћи до највећег броја грађана, поручио је Јовановић.

Poslednja izmena:
a gde ste to dokazali da je to toliko stetno ? gde su to posvedocili u debati strucnjaci za to ?
ako se dokaze da je stetno, to znaci da ce ljudi vec umirati, steta vec biti nacinjena

teret dokazivanja je na vama, da dokazete da je bezbedno, jer vi hocete da kopate, a nije teret dokazzivanja na njima da dokazu da nije bezbedno - neverovatno koliko je vama sns botovima oprana pamet, da osnovne stvari izopacujete, nema tu vise mozga u sns-u

moras da razdvojis te dve stvari: idenje na zapad, i postajanje modernom uredjenom naprednom drzavom,. drustvom - sve to radis do sebe, a ne da bi bio prihvacen od zapada, i tek onda ti mozes da pocnes sa ubedjivanjem oponenata da je na zapadu jos i bolje!

Pa o tome i pričam. Mi treba da primenimo sve reforme iz pristupnih poglavlja zbog nas samih, pa onda kao šlag na tortu i da uđemo u formalno članstvo. Jer kao formalni član, imamo dodatne beneficije u vidu fondova, nema carina, manje papirologije, ne stoji ti kamion na granici 10 sati nego samo prođe, itd...

jer, ukoliko ti oponentu nabijas kompleks i uslovis, da bez idenja na zapad, ostajemo zaostali istok, samo seces granu na kojoj sedis!

Pa i ostajemo. Ako ti misliš da će sad ovde neki lider da učini Srbiju velikom, tek tako, eto došlo mu... a da prethodno nema neki zacrtani politički cilj kao što je pristupanje EU, onda mislim da si u zabludi. I ja bih prvi voleo da to može tako, ali neće biti da može. Drugi problem je, što te zapad neće ostaviti na miru kao slobodnu nesvrstanu ili pro-istočnu zemlju. Prosto ćemo uvek trpeti neke pritiske. Što se kaže, il si sa nama il si protiv, te fore sa nesvrstanima su stvar davne prošlosti. Samo jaki mogu da budu nesvrstani, Tito nam se nije sviđao a svi posle njega bili ona stvar na biciklu.

zato je sns zauzela parolu da su oni napredni bez postavljanja uslova da se ide bilo gde, a vi iz opozicije napredak uslovljavate, kao da je on samo za zapad rezervisan, i samim tim otsecate od sebe polovinu biraca, a cilj je da se prevede na svoju stranu sto vise, cak i njihovih, zar nije?

Ja kažem kako jeste. Mene kalkulacije ne zanimaju previše. Pod naprednjacima Srbija samo nazaduje, to ti pokazuju svi parametri, ekonomski, demografski, teritorijalni... Jedini put izlaska iz blata je okretanje zapadu i ulazak u EU/NATO. Naravno, ti ćeš da kažeš "ne, možemo mi i sami da se razvijamo, Briks, ovo ono, kad Rusi dođu".... ali svi znamo da su to budalaštine. Ako nam je 90% ljudi i trgovine sa zapadom, prosto moraš da budeš deo zapada. Sve ostalo su "igrala se deca" maštanja.

pa jel ti to meni trebas da govoris, ameru?

Ti si posebna priča. Živiš u Americi a onda ovde deliš mantru kako nas kinje. Pa naravno da nas kinje kad smo rusofilska država. Kad ne budemo bili, niko nas neće kinjiti.

pa i ti kinjis polovinu biraca i odrices ih se ako uslovljavas napredak i samo ga vezujes za zapad, jer si iskljuciv, jer si predubedjen, vec sam te citirao i objasnio ti to u prethodnoj replici... ja pokusavam da ti objasnim zasto opozicija sa takvim tvojim stavom ne moze nikada da smakne vucica, nesto pogresno radite ocigledno?! ja ti kazem sta je to pogresno, iskljucujete polovinu biraca, jer ste sami iskljucivi i predubedjeni, drzite predrasude iz proslosti, neke prevazidjene postavke, zapad dobar, istok horde, to vam ne valja, samo kazem, tako se ne osvaja vlast, ako se odrices polovine biraca, vec ti trebaju svi

E jbg sad, pa opozicija i treba da ponudi rešenje. To rešenje je zapad. Ove fore sa pola na zapad, pola na istok, kao mi smo nesvrstani, ili što kaže predsednik "ja sam za Srbiju", to je zapravo ovaj svinjac koji sad imamo. Autokratiju, korupciju, odlazak teritorija, jeftina radna snaga, rudnici i zagađanje. Dakle mora zapad, alternative nema, malo to sve ima veze i sa geografijom, ti si možda zaboravio gde se Srbija nalazi, možda ne bi bilo loše malo da pogledaš na mapsu ;)

dokazi da je otrovono i lose po zdravlje okoline
mani me tih naklapanja - kao kada bi trazio dokaz da je otrov otrovan..
.dokazi da je to otrov, molim lepo :kpozdrav:
vasi hsitericni zaključci na osnovu jer sam ti ja to reko ej to je tako, me ne interesuju

cuj to se vec zna?

jel si ti reko ? il pero a javio mu ćuto mutavi i marinika ?
Screenshot_2024-07-22_16-41-03.png

Screenshot_2024-07-22_16-49-01.png

Poslednja izmena:
Nek se kopa i Novi Sad nije puno daleko, podzemne vode putuju brzo i reke.
Ima li ga u okolini ns? Ako ima litijuma i stručnjaci (ne rekla kazala i toboz stručnjaci sa svojim zaključcima) kažu da nije štetno nek se kopa i kod ns molim lepo. Nije to problem sto sam ja iz Ns.

Mani me vasih tutorijala i rekla kazala. Hocemo stručnjake debatu i komisiju.
Vama je ruse je vučića razlog da pravite cirkus i oko litijuma. Inače biste prihvatili referendum da odluči narod oko Loznice valjeva il dje se vec treba kopati...

ZA vučića imate izbore i pomirite se vise stim. Puknete na izborima i necete da se pomirite stim. E pa moracete.

Pa o tome i pričam. Mi treba da primenimo sve reforme iz pristupnih poglavlja zbog nas samih, pa onda kao šlag na tortu i da uđemo u formalno članstvo. Jer kao formalni član, imamo dodatne beneficije u vidu fondova, nema carina, manje papirologije, ne stoji ti kamion na granici 10 sati nego samo prođe, itd...

Pa i ostajemo. Ako ti misliš da će sad ovde neki lider da učini Srbiju velikom, tek tako, eto došlo mu... a da prethodno nema neki zacrtani politički cilj kao što je pristupanje EU, onda mislim da si u zabludi. I ja bih prvi voleo da to može tako, ali neće biti da može. Drugi problem je, što te zapad neće ostaviti na miru kao slobodnu nesvrstanu ili pro-istočnu zemlju. Prosto ćemo uvek trpeti neke pritiske. Što se kaže, il si sa nama il si protiv, te fore sa nesvrstanima su stvar davne prošlosti. Samo jaki mogu da budu nesvrstani, Tito nam se nije sviđao a svi posle njega bili ona stvar na biciklu.

Ja kažem kako jeste. Mene kalkulacije ne zanimaju previše. Pod naprednjacima Srbija samo nazaduje, to ti pokazuju svi parametri, ekonomski, demografski, teritorijalni... Jedini put izlaska iz blata je okretanje zapadu i ulazak u EU/NATO. Naravno, ti ćeš da kažeš "ne, možemo mi i sami da se razvijamo, Briks, ovo ono, kad Rusi dođu".... ali svi znamo da su to budalaštine. Ako nam je 90% ljudi i trgovine sa zapadom, prosto moraš da budeš deo zapada. Sve ostalo su "igrala se deca" maštanja.

Ti si posebna priča. Živiš u Americi a onda ovde deliš mantru kako nas kinje. Pa naravno da nas kinje kad smo rusofilska država. Kad ne budemo bili, niko nas neće kinjiti.

E jbg sad, pa opozicija i treba da ponudi rešenje. To rešenje je zapad. Ove fore sa pola na zapad, pola na istok, kao mi smo nesvrstani, ili što kaže predsednik "ja sam za Srbiju", to je zapravo ovaj svinjac koji sad imamo. Autokratiju, korupciju, odlazak teritorija, jeftina radna snaga, rudnici i zagađanje. Dakle mora zapad, alternative nema, malo to sve ima veze i sa geografijom, ti si možda zaboravio gde se Srbija nalazi, možda ne bi bilo loše malo da pogledaš na mapsu ;)
Cuj ove gluposti sunce ti ebem!

Opozicija treba da ponudi resenjw a to resenje je zapad???

Mujo iz kaknja, aloooo! Pa zapad je na strani vlasti povodom litijuma!

Šolc lično došo!

Koja glupetanja leb te ebo!

Back