Kako sumnjati na prisustvo parazita u telu?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
75.458
Kako sumnjati na prisustvo parazita u telu?

Koji su glavni simptomi.

1723152462924.png

Pre desetak godina čula sam za antiparazitni program Hilde Klark

Ovde se nije mnogo znalo, ili se uopšte nije znalo.
Dobila sam knjigu na čitanje, ni tada kao i sada, nisam zainteresovana za antiparazitnu detoksikaciju.

Sada ima i kod nas tih kompleta kapi, čajeva uz sredstvo za završno čišćenje creva.
Sve je to marketing, bespotrebno bacanje novca i pomodarstvo.
Nisam čula da lekari kao preventivu, ili lečenje, preporučuju ove pakete antiparazitnog programa.
Doduše, sve su to biljne kapi, verujem da ne škode, ali ne znam ni da li pomažu i za šta?

Edit:
Upravo u to vreme kada su me ubeđivali da svaki organizam ima parazite i da je dobro da probam, dobila sam na poklon bočicu kapsula od semena crnog grožđa
OPC+ C vitamin.
Prijale su mi, kasnije su mi poslali još 2 ili 3 bočice, mislim da je jedino pakovanje imalo 500 kspula.
Počela sam da pijem jer sam ih imala, tada nisam znala da li mi prijaju, na neki način štite i da li imaju efekta.
Imam dobar imunotet, svakako.
Iz ove perspektive, kada se osvrnem, mislim da su mi prijale.
Sada i ovakvih kapsula ima i kod nas.

I ovih, i raznih drugih. Cveta nam zdravlje onlajn!

Pre desetak godina čula sam za antiparazitni program Hilde Klark

Ovde se nije mnogo znalo, ili se uopšte nije znalo.
Dobila sam knjigu na čitanje, ni tada kao i sada, nisam zainteresovana za antiparazitnu detoksikaciju.

Sada ima i kod nas tih kompleta kapi, čajeva uz sredstvo za završno čišćenje creva.
Sve je to marketing, bespotrebno bacanje novca i pomodarstvo.
Nisam čula da lekari kao preventivu, ili lečenje, preporučuju ove pakete antiparazitnog programa.
Doduše, sve su to biljne kapi, verujem da ne škode, ali ne znam ni da li pomažu i za šta?
Ja sam to koristila, tj. koristim jednom godišnje. Preventivno.
Tinktura crnog oraha, pelin, karanfilić.
Nisam imala neke probleme da bih mogla da vidim razliku. Mada ja nisam prošla kroz ceo program, tj. ne radim čišćenje jetre, ne pijem gorku so i to sve što ide uz to.

Ja sam to koristila, tj. koristim jednom godišnje. Preventivno.
Tinktura crnog oraha, pelin, karanfilić.
Nisam imala neke probleme da bih mogla da vidim razliku. Mada ja nisam prošla kroz ceo program, tj. ne radim čišćenje jetre, ne pijem gorku so i to sve što ide uz to.
Kakva su ti iskustva?
Znam, napisala si da ne vidiš razliku pre i posle, ali ako ponavljaš tretman znači da veruješ u to.
Ne sumnjam u dobrobiti tinktura, ali je potrebna disciplina u praćenju tabela, doziranju, kontinuitetu.
Moja poznanica iz SD takođe povremeno praktikuje, ali ceo program.
Posle čišćenja je bolni bolesnik.
Meni bi bio problem samo ispijanje čajeva jer ih nikada ne pijem.
Radije bih pristala na injekcije nego na gorke čajeve i sirupe. Ne volim.

Nisu to čajevi. Kapsule. Pelin i karanfilić se pakuje u kapsule da ih lakše konzumiraš. Ranije su koristilo u prahu ali je ovako lakše.

Sve biljke, svaka ponaosob, su dobre za nešto, pa sam se vodila mišlju da ne može da mi odmogne. Član iz moje familije se bavi time i onda sam znala da nije "prodavanje magle".
Ne znam koliko košta, meni to samo pošalju.

Ja ni tada. Evo sada pijem ab i tako me mrzi da pijem probiotik! Pijem jogurt i kefir. Dosta od mene:mrgreen:
Može li mlečno uz ab?

Juče sam kupila jogurt da pravim sladoled po Tabovom receptu, inače samo kiselo mleko koje sama napravim.

Kefir sam pravila godinama, moji pili, ja nisam ni liznula.
Isto tako, volela bih da pijem surutku.
Kupujem koziji sir privatno, nekoliko puta kupila po flašu surutke, kako sam je kupila, tako mi odstojala u frižideru i završila u kanti za smeće.
Opet kažem, radije bih injekciju nego ukuse koji mi 'podižu stomak' :lol:

Kefir i jogurt što da ne.

Domaće kiselo mleko! Od kada to nisam pila, onako, iz kućne varijante. Moj suprug je to non stop pravio, uvek smo imali neku šerpu zavijenu u ćebe :D
Sada mi za to treba domaće mleko... da bi i kiselo bilo domaće.
Jedino slovenci, Z'bregov, imaju dobru surutku.
Kefir ne volim ukus.
Jogurt koji ima rok trajanja mesec dana?!
Kiselim kupovno mleko pavlakom, u solje ili teglice, pojedinačno.
'Protrpavanje' je nepotrebno jer korostim rernu.
Svaka šolja, ili teglica, je za jedan obrok, bude gusto kao pavlaka.
Kupujem mleko u kesama ili Lidlovo flaširano.

Nisu to čajevi. Kapsule. Pelin i karanfilić se pakuje u kapsule da ih lakše konzumiraš. Ranije su koristilo u prahu ali je ovako lakše.

Sve biljke, svaka ponaosob, su dobre za nešto, pa sam se vodila mišlju da ne može da mi odmogne. Član iz moje familije se bavi time i onda sam znala da nije "prodavanje magle".
Ne znam koliko košta, meni to samo pošalju.
ja duboko verujem u travke

Kefir i jogurt što da ne.

Domaće kiselo mleko! Od kada to nisam pila, onako, iz kućne varijante. Moj suprug je to non stop pravio, uvek smo imali neku šerpu zavijenu u ćebe :D
Sada mi za to treba domaće mleko... da bi i kiselo bilo domaće.
Jedino slovenci, Z'bregov, imaju dobru surutku.
možeš od bilo kod kiselog mleka iz adnje da napraviš. I od bilo kog mleka. Ja pravio od 2% masnoće

Parazitoze su zarazne bolesti uzrokovane parazitima (brojni protozoe i helminti),koji se mogu preneti hranom te najčešće parazitiraju u probavnom traktu,
ali i u drugim telesnim šupljinama, tkivima te u krvi. Mogu biti uneseni hranom i vodom, a katkad aktivno prodiru kroz kožu domaćina.
Ukoliko pacijent pokazuje gore navedene znakove, najbolje je napraviti za pocetak krvnu sliku, i pregled stolice na parazite.Ukoliko pacijent ima trakavicu (bilo koju), gliste, bijele gliste, ili boluje od malarije, amebijaze...itd , cajevi mu nece pomoci, samo ce trenutacno kamuflirati znakove bolesti

kad krene da šapuće u glavi: "ja sam Venom":cool:
Parazitarne infekcije imaju jasne simptome i dokaže se prisustvo. Unose se prljavim - neopranim rukama . Kada se ne koristi sapun i voda.
Ovi šamani što iskaču kao reklame na svakom mogućem sajtu izmišljaju pročišćavanje organizma. Ne mogu da verujem koliko se ljudi peca.

Back