KAKO SU SE ALBANCI PROGLASILI ZA ILIRE

Ja imam jednu Istoriju , i ne mesam nikada kao neko ovde , cas smo od tamo , cas ovamo .. Kod mene vidish samo jedno , i to ce ostati ko sta ceo svet kaze .

dobro,....ali govorio sam ti ja jednom da su svi mislili i tvrdili sve do pre nekoliko stotina godina, da je Zemlja ravna ko ploča. ali uvideli su oni, a i mi imamo priliku da vidimo da to nije tako, i da su pogresno mislili i tvrdili.;):per: (nadam se, da si shvatio sta sam mislio sa tim)

Što se tiče okretanja i prisvajanja jezičkih toponima i uzimanja zdravog za gotovo Deretić je malo dete za vas.....

"OKRETANJE", "uzimanja zdravog za gotovo",

TO SU PAUSALNI ZAKLJUCCI.

Da bi se dala taka ocjena, neophodno je da se iznese dokaz o konkretnoj "manipulacii", "lazi" ili tako nesto.

A, KAKAV BI BIO TAJ "dokaz" u poredzenju sa CISTOM ISTINOM ????
------------------------------------------------------------------------------------------------

Polako nemojmo se zuriti sa donosenjem SUDA;

samo sto nismo poceli sa iznosenjem argumenata.

Niti sam zainterosovan za to, mesto geopolitičkim temama je u politici a ne u istoriji.
Ovaj forum ne bi trebala biti platforma za propagandu novonastalih manjina i većina i njihovoj reklami i afirmaciji.
Obrati se vlastima u Makedoniji ili je rušite ako vam neodgovara kakve ja veze imam sa arman makedonima ili Cincarima u Srbiji ili neko odavde?
Cela ova priča počinje da smrdi na političku akonotaciju ide jednosmerno sa jedne strane i podatke za koje niko nije čuo?
Nema polemike već se jednostrano gura propaganda na nos nigde dokumenata nigde autora nogde wikipedie samo jednostrana priča.

Ko kad bi ja furao priču kako su Srbi gradili Vavilonsku kulu.

Poslednja izmena:
Niti sam zainterosovan za to, mesto geopolitičkim temama je u politici a ne u istoriji.
Ovaj forum ne bi trebala biti platforma za propagandu novonastalih manjina i većina i njihovoj reklami i afirmaciji.
Obrati se vlastima u Makedoniji ili je rušite ako vam neodgovara kakve ja veze imam sa arman makedonima ili Cincarima u Srbiji ili neko odavde?
Cela ova priča počinje da smrdi na političku akonotaciju ide jednosmerno sa jedne strane i podatke za koje niko nije čuo?
Nema polemike već se jednostrano gura propaganda na nos nigde dokumenata nigde autora nogde wikipedie samo jednostrana priča.

Ko kad bi ja furao priču kako su Srbi gradili Vavilonsku kulu.

Varate se,

imate i te kako.

Proucite malo istoriju Srbije i bit ce vam mnogo toga jasnije.

Ali ako Vas licno ne interesuje problematika,

to je vase licno opredeljenje.
---------------------------------------------------------------

Dal cete citati "Politiku, Borbu ili Vecernji list" to se tice samo Vas, i nikoga drugog.

arber svrati u podgoricu da pijemo pice, zasluzio si poslije svega ovoga... na kraju krajeva takvi kao ti ce nam trebati kad bude krenuo projekat ocjepljenja jugoistocne teritorije cg

jer ono sto je nekad bilo mora opet biti, istorija se uvijek ponavlja :lol:

i pusti ove gedze nemoj se previse upustat u pricu s'njima jer nikad ti niko nista nece prihvatiti, zato su i takvi gubitnici.... kako neko rece u predhodnom postu kosovo je njima sve, to je jednako oni su sada niko i nista jer kosovo naravno nikad vise nece povratiti.... mada vole oni da se zavaravaju :)

Доситеј Обрадовић : Писма, као продужение Живота и прикљученија

books

Ово се односи на Албанце-каравлахе пре него што су се помешали са Черкезима

Pa i Porfirogenit govori u jednom delu daje taj pojas bio naseljen nepoznatim plemenima koja su dosla sa slovenima?
Знаш о чему се ради, ови Албанези из Москопољског краја о којима је писао Доситеј су они исти људи који сад пишу на теми "Има ли Цинцара..." Доситеј као "Албанеза" помиње попа Ђику, Диму Дуку ,што су цинцарска имена. Шиптари су следећи степен мешавине са досељеницима са Кавказа. Раслојавање њиховог заједничког језика је кренуло, на албанској страни мешањем са кавкасцима а на другој страни реформом и даљим поромањивањем цинцарског језика коју су извели Румуни уводећи им школство.

Istrazujte G-do.

Zivot tek vam prestoji.

Morate nesto i raditi.

Makar i googlati.

Samo ti istražuj pronaći ćeš i toplu vodu ako zagreješ lonac ili upališ bojler.

Nemaš ni jedan ni jedan istorijski dokument,niti jednog autora već samo vrtiš političku propagandu i mišljenje jedne stranke ili društva i to ti je argument.
to nas je naučio predsednik društva Arman Makedona.

Ko kad bi meni istoriju pisao Vojislav Šešelj.

Ako pičaš sa nama izbaci dokumente ili nastavi sa vrbovanjem članova za vašu društvenu platformu.
Ili piši III novi zavet ali nemoj da nas smaraš sa tvojom političkom propagandom.
Napravite vaš sajt pozdravi predsednika i kaži mu da istorijski forum krstarice ne služi za vrbovanje članova i nacionalizaciju već za istorijske diskusije.
Kad nabaviš štivo i ozbiljnu argumentaciju uključi se, a do tad putuj igumane u svoju temu u vaš Cincarski internet geto.

Ćinjenica je da bez obzira na istorijske okolnosti Albanci imaju svoju reč koju poštuju,kao i porodicu i prijateljstvo i sem neke ilirizacije ne izmišljaju toplu vodu,odnosno isto koliko i mi.
Ja mislim da prosečni umereni Albanci nisu Srbomrzci.
Kada smo im praktično prepustili Kosovo u seobi sa Crnojevićem kada je 70000 porodica migriralo za Vojvodinu naši kulturni spomenici su na Kosovu očuvani zahvaljujući dobrim odnosima naših administracija sa Albanskim bratstvima. Greškom naše nasilne politike 1998-99 te veze su raskrinkane i dobili smo ovo stanje danas.

Što se tiče ovih Arman-Makedona tu drugačiji vajb osećam,mržnju i neprijateljstvo da bi nas poklali na spavanju da mogu.

Ćinjenica je da bez obzira na istorijske okolnosti Albanci imaju svoju reč koju poštuju,kao i porodicu i prijateljstvo i sem neke ilirizacije ne izmišljaju toplu vodu,odnosno isto koliko i mi.
Kada smo im praktično prepustili Kosovo u seobi sa Crnojevićem kada je 70000 porodica migriralo za Vojvodinu naši kulturni spomenici su na Kosovu očuvani zahvaljujući dobrim odnosima naših administracija sa Albanskim bratstvima. Greškom naše nasilne politike 1998-99 te veze su raskrinkane i dobili smo ovo stanje danas.

Što se tiče ovih Arman-Makedona tu drugačiji vajb osećam,mržnju i neprijateljstvo da bi nas poklali na spavanju da mogu.

Ниси у праву што се Албанаца тиче, постоји поштовање речи али само у хришћанским срединама. Морам да те подсетим да су се наше цркве, готово све, обнављале током краљевине, и даље, и на онај стих "Ископаше ти очи лепа слико..." Ова политика Албанаца није испровоцирана у времену Милошевића већ много раније, још од Призренске лиге, па онда добијањем прве државе на уштрб српског мора испод Скадра а кулминирала је масовном продукцијом живе силе, као очигледном припремом за рат од шездесетих година прошлог века. То је национална политика која се није мењала.
Што се тиче Цинцара, они су много племенитији од ових малопређашњих, него их неко користи за своје циљеве. То су у 19. веку били Румуни који су их школовали и индоктринирали, у 20. Италијани који су им створили марионетску државу, сад опет неко на глобалном нивоу потпуцава.

ZATO JE POLA BEOGRADA ZADUZBINA TIH KOJI BI VAS "poklali na spavanju da mogu".

Ocigledno je da vrlo slabo poznajete proslost Srbije.

KNJIGA U SAKE, PA "ucite deco dan i noc, znanje je sila znanje je moc"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dal treba da shfatimo da ste poceli SA IZNOSENJEM DOKAZA O ZLOCINACKOJ AKTIVNOSTI DOBROCINITELJA ????

Poslednja izmena:
A, NA KOJE ARGUMENTE ????

JEL MOZE DA IH VIDIMO ????

IL IH MOZDA DRZITE U TAJNOSTI ????

Oбзиром да немаш никакву ауторизацију и штиво које стоји иза тебе нећу да трошим енергију на некога који пласира своју школу историје.
Кад напишеш кнјигу и добијеш признање причаћемо.
А ја да скенирам и избацујем документе а ти да бацаш из главе и да копаш по санскриту по латинском и да вадиш језичке референце то неће ићи.
Документуј причу па ћемо даље.

Сви индоевропљани имају санскритску основу,пола Европе је излатинизирано.
То корење које ти вадиш могу да ваде Баскијци,Португалци,Шпанци,Французи,Румуни.....
Договорите се да ли сте излатинизирани или сте ви латинизирали Римљане.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dal treba da shfatimo da ste poceli SA IZNOSENJEM DOKAZA O ZLOCINACKOJ AKTIVNOSTI DOBROCINITELJA ????

Задужбине знам далеко да су безначајне али далеко и да су пола Београда .Сем ако си у Београду био задњи пут био 1526-е
Ви сте били прихваћени и уважени у држави у коју сте дошли као избеглице јер су вам државу уништили Албанци.
То доброчинство о коме причаш је почело да смрди на очиглед свих од доброчинства до мржње је танка нит колико видим.
Ош по Српски:Да комшији цркне крава а и мени да сутра не дође код мене по млеко"

А докази ми не требају твоје понашанје и став показују мржњу и пркос тако да хвала за доброчинство вратите се у Албанију и подижите њима задужбине и захвалнице
"Хвала вам за све што сте нам учинили то вам никада нећемо заборавити"

Кад си код књига дај неког аутора који пише о томе што ти пишеш:rtfm:

Oбзиром да немаш никакву ауторизацију и штиво које стоји иза тебе нећу да трошим енергију на некога који пласира своју школу историје.
Кад напишеш кнјигу и добијеш признање причаћемо.
А ја да скенирам и избацујем документе а ти да бацаш из главе и да копаш по санскриту по латинском и да вадиш језичке референце то неће ићи.
Документуј причу па ћемо даље.

Сви индоевропљани имају санскритску основу,пола Европе је излатинизирано.
То корење које ти вадиш могу да ваде Баскијци,Португалци,Шпанци,Французи,Румуни.....
Договорите се да ли сте излатинизирани или сте ви латинизирали Римљане.

ISTINA SE NE DOGOVARA !!!!

PITANJE JE VREMENA KAD CE SUNCE DA JE OGREJE !!!!

Poslednja izmena:

Да би дискусија добила озбиљан карактер морам нешто да објасним око "задужбинарства" у Србији. Задужбинарство није баш у крви оних који су оставили те зграде. У питању је следеће. За време Првог Светског рата многи ратни профитери су се обогатили у Србији. Следећи ратни профитери су они који су опљачкали контигенте злата и сребра из царске Русије.Негде око 1922.-23. наложено им је да морају да оставе такав вид "заоставштине" као једну врсту пореза на екстрапрофит који су остварили.

Back