Kako su izgledale starije generacije sa 30, 40 ili 50 godina?

И мени. Имам утисак да време убрзано.
То је нормално, када имаш 10 година, 1 година је 10% дотадашњег живота.Када имаш 30 година, 1 година је само 3,33%, приметна је велика разлика.

Једноставно погледај баке на селу од 70 година и ове у граду. На селу све погурене, поборане..измучио их тешки живот на селу. Некада није било трактора и механизације. Биле су многодетне породице јер требала је радна снага. Ја сам дете са асфалта, градско, живео у строгој урбаној средини, краве сам углавном виђао на сликовницама и на јогурту...а онда једном за распуст родитељи ме одведу на село...крац нема спавања до подне...устанем пре петлова па овце, волове...на испашу...храна оскудна, или жањи пшеницу... Па садевај стогове сена..Где ја градско дете...пликови на руци... Хоћу рећи сунце, киша, ветрови и то све уз физички рад.. Наравно да ће пре остарити.
Ima i seoskih baba koje su vitalne i imaju neku svježinu/rumenilo u licu, takvih sam dosta vidio u kopaoničkim selima. S druge strane ima gradskih baba koje su našminkane, ofarbane, moderno obučene itd, ali izgledaju kao podgrijani leševi.

То је нормално, када имаш 10 година, 1 година је 10% дотадашњег живота.Када имаш 30 година, 1 година је само 3,33%, приметна је велика разлика.
Ali kazu da kad se predje da li devedeset,ne znam tacno...onda opet vrijeme tece sporije kao u djetinjstvu.

Ne kizo tad su ljudi radili napolju teske poslove i sunce ih nije mazilo,vecina je i pusila i pored nemastine su bili vitki,u licu kako ko izgleda za publiku nema veze,bred pit ne izgleda mladje izgleda bas koliko ima godina,moze da ne unosi vodu i da izgleda ko pavle vuisic sto nema veze s drugim faktorima,pazi napreduje nauka pa izgledamo mladje i duze zivimo,pa ja nemam veze s naukom,ne pijem hemiju da bi duze ziveo,obrijem se i izgledam 15 god mladje ,who cares
Nego u proslom veku s punoletstvom se udje u odelo nema patike i trenerke da se podmlade

Pogledajte prilog 1657147
Pavle Vujisuc he bio alkos,ceoao rakiju i cigarete.Bred Pit cepa marihuanu,pivo i cigarete.

dijagram koji sam postavio pokazuje da "zatrovana hrana" očigledno nema štetan uticaj na životi vek.
Veruješ u dijagrame?

pros*ravanje po omladini je tipično za matore drk*adzije koji nisu ništa postigli u životu pa su im mladi za sve krivi.... pusti ti mlade na miru, gledaj sebe i svoju generaciju šta je ona postigla!
moraćeš da budeš pristojniji... ja tebe nisam vređala, pa očekujem isto od tebe...

a ti ideš kod drugih besplatno da radiš?
zašto si shvatio da bi neko kod mene radio besplatno? Izmišljaš?

opet kenjanje po mladima!
kao što rekoh, gledaj sebe i svoju generaciju, pusti mlade ljude na miru...
Još jednom te umoljavam da budeš pristojan sa ljudima oko sebe koji imaju drugačije mišljenje...
Uostalom, Pravilnik Krstarice takvo nevaspitanje ne odobrava... više te neću opominjati...

pokazuje da "zatrovana hrana" očigledno nema štetan uticaj na životi vek.
Да нас капиталисти не трују разним адитивима и другим хемикалијама, просечан животни век би био преко 100 година.За протеклих неколико деценија, животни век се продужио за свега неколико година.

Највећи статистички допринос продужењу животног века даје смањење смртности беба и деце, а не то што ће неко да живи 98 година.

Да нас капиталисти не трују разним адитивима и другим хемикалијама, просечан животни век би био преко 100 година.За протеклих неколико деценија, животни век се продужио за свега неколико година.

Највећи статистички допринос продужењу животног века даје смањење смртности беба и деце, а не то што ће неко да живи 98 година.
Ne mora da znaci. Genetika je isto bitna.

Ovo stalno govorim, znaci nisam jedini kome se cini da su ljudi ranije izgledali starije nego danas.
Pogledati npr. slike Slobodana Milosevica iz perioda Osme sednice, covek je tada bio u svojim srednjim 40im, a danas tako izgledaju 60to godisnjaci.
Verovatno je to zato sto se ljudski zivotni vek generalno produzio i procesi starenja se ipak sporije odvijaju.
Hajde da pricamo za Srbiju..

Tacno je da su ranije sa 40 godina bili bake i deke,tako i izgledali,samo fizicki malo vitalniji od danasnjih deka i baka, ali uzmite u obzir,da danas deke i bake, guraju 70 godina,a ne 40 godina..

Ali su bile u centralnoj Srbiji lepse glave, meni,klinci kazu da su bile ruznije glave..
Ali znaju da su te glave nama lepse,oni su mi to ipricali..

Tako da ima generacija, malostarijih ,koje vole simetricne glave, okrugle,cak i pljosnate kao stoihimaju hrvati...Zdenko itd itd..
Ali ja spadam u te koji vole simetriju,a ne volim one koje imajuostri vrh glave, nesimetricnu, bilokosti , bilovilice...volim racnije celo,uspravno, a ne koso pa se nastavlja u da skoro nema vrata...

Ali stose izgleda tice,obe moje strane su u 40 godina bile debelo zababljeni izadekeni....svi u familiji....svi ...stricevi,strine,svi bas svi...

Veruješ u dijagrame?
da, apsolutno.
u sta ti veruješ ako ne u zvanične statistike?
u stručnjake sa YouTube?
teoretičare zavere?

moraćeš da budeš pristojniji... ja tebe nisam vređala, pa očekujem isto od tebe...
izvini ako si se pronašla u tome što sam napisao. nisam mislio konkretno na tebe nego generalno.
ne volim da neko priča loše o mladima, jer mi, naša generacija (pretpostavljam da smo sličnih godina) i stariji smo napravili od društva ovakvo 💩💩💩 kakvo je trenutno, pa umesto što pljujemo po njima, da pustimo mlade da rade onako kako misle da treba jer smo dno već dotakli, može samo na bolje da krene! aktuelni protesti u Srbiji pokazuju da su mladi na dobrom putu...

zašto si shvatio da bi neko kod mene radio besplatno? Izmišljaš?
vežbanje u teretani i fizikalisanje koje navodis kao alternativu (čišćenja dvorišta/podruma, nisu ni slični.
u teretani se radi planirano i tačno – svaka vežba ima svoju svrhu i pomaže da se telo razvija ravnomerno. možeš da povećavaš težinu i jačinu vežbi kako napreduješ, što kod fizičkog rada nije moguće. u teretani se vežba pravilno i dok se toga pridržavaaš šanse za povrede su minimalne, dok dugoročno i nepravilno podizanje tereta pri fizičkom radu može uništiti leđa ili zglobove (nema tog fizikalna koji nema problema sa kičmom ili zgloboima). osim toga, teretana ima i pozitivan uticaj na psihu za razliku od fizičkog rada... posle treninga možeš da se opustiš u sauni (kao ja npr.) ili drugim wellness sadržajima koje danas mnogi fitnes studiji nude. to pomaže da smanjiš stres i osećaš se bolje, dok te fizički rad često uglavnom iscrpi i iznervira.
ukratko - teretana i fizikalisanje nemaju veze jedno s drugim, ali znaš ti to i sama vrlo dobro.

Poslednja izmena od moderatora:
Nešto i nisam primetio, da je danas duži, životni ciklus. I danas se umire i u 30-tim, 40-tim...
Plus, danas imamo znatno više bolesti, savremenog načina života. Kardio- vaskularna oboljenja, dijabetes, karcinom...
Plus, nezdrava ishrana, zagađenost, stres, koji uništavaju dodatno, funkcionalnost organizma.
Složio bih se da su generacije, nekad izgledale starije, u odnosu na današnje, po 20+ godina. To je zbog načina života.
Šta imamo danas, kao prednost? Komfor! Imamo bolje uslove života, i mnoge stvari su olakšanje.
Ne zaboravimo, i činjenicu, da razliku u izgledu, ljudi istih godina, ne samo način života, i poslovi, kojima se bave, u mnogome igra genetika. Ona ima dosta uticaja na izgled, pa i na intelekt osobe, što je veoma bitno, za životni ciklus ljudskog bića.

Back