Kako su izgledale starije generacije sa 30, 40 ili 50 godina?

Sve je manipulacija.. o tome i govorim...
Kada bi žene prestale da se operišu, šminkaju, kada bi bile bez silikona, videli bismo laž i prevaru, manipulaciju veka...
Naše majke su bile prelepe... sve su bile uredne, čiste, sa divnim zubima i toplim rukama... pristojno obučene i moralne pre svega...
Baš ono što današnje generacije ni ne znaju šta je to...
Лепих жена у свим епохама има готово подједнако у процентима, то је природа просто, она има неке своје устаљене токове. Проблем је што услед тог тренда да се људи вештачки пролепшавају данас изгледа да има много више лепих жена и ти данас можеш да се шокираш чак и кад нека природно прелепа жена скине шминку, а камо ли кад шминку скине жена која нема баш изражену природну лепоту. То су ти критеријуми и те границе у главе које су нам свима подигнуте много високо и онда кад треба мало да се спустимо буде баш проблем.

Раније кад Мицу Трофртаљку одведеш намонтирану да пева у неко село сви балаве за њом, а данас кад би то исто урадио са њом би се спрдао цео интернет и то село. Индоктринације те врсте уоште нису наивне ствари

Ovo stalno govorim, znaci nisam jedini kome se cini da su ljudi ranije izgledali starije nego danas.
Pogledati npr. slike Slobodana Milosevica iz perioda Osme sednice, covek je tada bio u svojim srednjim 40im, a danas tako izgledaju 60to godisnjaci.
Verovatno je to zato sto se ljudski zivotni vek generalno produzio i procesi starenja se ipak sporije odvijaju.
Goran Potkonjak reče da se od 1990 vrijeme ubrzalo za trećinu, te da su zato ljudi danas biološki mlađi nego što imaju godina. Kaže da je od osobe koja sad ima 30 godina realna biološka starost 20 godina.

Лепих жена у свим епохама има готово подједнако у процентима, то је природа просто, она има неке своје устаљене токове. Проблем је што услед тог тренда да се људи вештачки пролепшавају данас изгледа да има много више лепих жена и ти данас можеш да се шокираш чак и кад нека природно прелепа жена скине шминку, а камо ли кад шминку скине жена која нема баш изражену природну лепоту. То су ти критеријуми и те границе у главе које су нам свима подигнуте много високо и онда кад треба мало да се спустимо буде баш проблем.

Раније кад Мицу Трофртаљку одведеш намонтирану да пева у неко село сви балаве за њом, а данас кад би то исто урадио са њом би се спрдао цео интернет и то село. Индоктринације те врсте уоште нису наивне ствари
Gde iskopa Micu Trofrtaljku na ovoj temi?
:rotf: :rotf: :rotf:

Младолики изглед је последица напретка козметике, шминкања и пластичне хирургије као и избора фризуре и гардеробе.Данас се дуже живи, али има више аутизма,гојазности, шећерне болести, стерилитета и кратковидости него пре.Код гојазних људи, сало покрива разне ефекте старења на кожи лица, врата и шака, па изгледају млађе.
Када би данас применили критеријуме од пре 40 година, 90% младића би било неспособно за војску или ограничено способно, или би припадали некој нижој категорији војне способности.

Треба имати у виду да су Србија и Југославија прошле кроз врло тежак период средином 20 века.У предратном Београду 1/4 становника је имала туберколозу а било је и разних других болештина, попут ендемског сифилиса, дифтерије и слично.Доста људи који су рођени почетком 20 века су прошли кроз ове болести, па им је то оставило трага на изгледу.Деца су се лоше хранила, па су отваране млечне кухиње(ресторани) да би се млеком побољшала исхрана.

Poslednja izmena:
Pa sad su na banderama 50ogodisnjaci a pre 90,kako se onda duze zivi ispred nosa su dokazi,svi se nesto hvataju na kugu ,sugu i tifus a danas mnogo gore pretnje od hrane i farmacije
ne postoji ni jedno istraživanje, ni jedna studija ili sl. čiji rezultati pokazuju da je danas kraći životni vek neko ranije.
životni vek se konstantno povećava i danas ljudi definitivno žive duže nego ranije.
možda nisu zdravi do duboke starosti, ali meni je svakako bolje da čovek živi 85 god. a da poslednjih 10-15 ima određenih zdravstvenih problema uz koje može da živi, nego da do 64- god. bude zdrav i onda sa 65 ga strefi srčka i iznenada odapne što je ranije bilo sasvim normalna pojava.

Poslednja izmena od moderatora:
Koliko ti imaš godina?
Kakve zdravije životne navike?
Medicina jeste napredovala, ali su se razvili milioni drugih čudovišta koja nas razboljevaju...
Danas postoji malo antibiotika koji mogu da spašavaju život bolesnicima...
Umire se nikad više i nikad toliko mladih...
Life_Expectancy_at_Birth_by_Region_1950-2050.png

pre nisu umirali mladi?
prema ovoj statistici, mnogo je više mladih umiralo ranije.

U samoposlugama je svaki proizvod koji je izložen za prodaju - otrovan
zavisi sta jedeš i šta kupujes.
sve i da jeste tako kako kažeš, dijagram koji sam postavio pokazuje da "zatrovana hrana" očigledno nema štetan uticaj na životi vek.

Jeste... manje je pušača, ali nam omladina nikad nije bila više drogirana od nezamislivog broja
različitih i jeftinih opijata. I ne samo omladina... Političari su nam drogirani!
za političare se slažem... što se narkotika tiče, toga je uvek bilo, i pre 40 god. i pre 30 i pre 20... pa i danas. to da omladina nije nikad bila više drogirana nego danas i uopšte prigovaranje omladini je tipično za starije ljude koji nisu ništa postigli u životu pa su im mladi za sve krivi.... pusti ti mlade na miru, gledaj sebe i svoju generaciju šta je ona postigla!

Volela bih da ti koji idu u fensi teretane i puvakaju se svojom prosvetljenošću, dođu kod
mene da mi srede avliju, podrum, šupu...
a ti ideš kod drugih besplatno da radiš?

Ovo tvoje mi deluje kao papagajske floskule...
Činjenica je da generacije koje su sada zrele nisu zasukale rukave, nisu se oznojile čak ni
školujući se, nemaju smisla za higijenu kuće (osim možda svoje), lenji su, nerealni u glavama,
pa da, valjda im je samo ostalo da izgledaju mlađe od nekog za čak 20 godina...
opet kenjanje po mladima!
kao što rekoh, gledaj sebe i svoju generaciju, pusti mlade ljude na miru...

Poslednja izmena od moderatora:
A mislim da su ranije ljudi izgledali starije prije svega zbog nacina oblacenja i frizura.
Plus tezak fizicki rad na suncu i nekoristenje nikakvih krema za lice i slicno.
Stavite sad nekoj mladoj zeni maramu i obucite je u one bijele rubine i izgledace kao baba.
Ranije su ljudi i brze sazrijevali,niko nije bio razmazen, slabo ko je imao bilo kakav komfor.
Radila su i djeca i niko im nije ugadjao ni titrao nista.
Ali mislim da je prije svega nacin oblacenja odlucivao da ljudi izgledaju starije.

Mislim da je sve do pojedinca , genetika i stil zivota , pogotovo ako te ukenja genetika kako treba kao Bred Pita , covek je leceni alkos i u 60 izgleda 20+ godina mladje , za nas smrtnike moramo malo da pazimo i na ishranu i trening.
Ma daj,Bred Pit ne izlazi od plasticnog hirurga.
Nije uopste relevantan za mladoliki izgled na prirodan nacin.

ne lupetaj!
ne postoji ni jedno istraživanje, ni jedna studija ili sl. čiji rezultati pokazuju da je danas kraći životni vek neko ranije.
životni vek se konstantno povećava i danas ljudi definitivno žive duže nego ranije.
možda nisu zdravi do duboke starosti, ali meni je svakako bolje da čovek živi 85 god. a da poslednjih 10-15 ima određenih zdravstvenih problema uz koje može da živi, nego da do 64- god. bude zdrav i onda sa 65 ga strefi srčka i iznenada odapne što je ranije bilo sasvim normalna pojava.
Ljudi su prije krace zivjeli.Pogledajte samo stare spomenike na grobljima.
Rijetko ko je dobacio do sezdesete.
Moja prababa umrla u trideset sestoj.I mnogo ima onih koji su umrli bas mladi.

Sta to znaci,zapravo,ako je uopste tacno?
Kako se vrijeme moze ubrzati?
Brze se okrece Zemlja oko sunca ili?
Не могу да ти објасним али верујем да је истина.
То исто сам чуо још пре двадесетак година на мојој слави од једне драге особе, веома побожне и верујуће жене, и сад наиђем на тај текст који ми је потврдио те информације. Такође на њеном личном примеру из живота испричала ми је догађај који је доказао да је блаженопочивши патријарх Павле био прозорљив човек. Невероватно, жив а свет за живота. Не добија свако од Бога дар прозорљивости...

Не могу да ти објасним али верујем да је истина.
То исто сам чуо још пре двадесетак година на мојој слави од једне драге особе, веома побожне и верујуће жене, и сад наиђем на тај текст који ми је потврдио те информације. Такође на њеном личном примеру из живота испричала ми је догађај који је доказао да је блаженопочивши патријарх Павле био прозорљив човек. Невероватно, жив а свет за живота. Не добија свако од Бога дар прозорљивости...
Interesantno.Nisam nikad razmisljala o tome do sada.
Ne znam da li to ima veze sa cinjenicom da recimo godina dana sad prodje nekako brzo,a kad smo bili djeca djelovala je tako duga.
Ili to ima veze sa starenjem?
A tek ove dvije godine korone su mi nesto kao da su ih pojeli skakavci.Apsolutno kao da ih nisam ni zivjela.

Meni ova tema budi zanimanje.Priznajem da prvi put cujem ove teorije o nekom ubrzanju vremena.
To sam čuo od dotičnog u nekoj emisiji koju sam našao na YT. Mislim da je od prije par godina.
Više puta sam čuo nekih osoba da im vrjeme brže teče sad kad su odrasli nego kad su bili djeca, a i sam imam takav utisak. Npr. čini mi se da je zadnjih 10 godina brže prošlo nego npr. od moje pete do 15-e godine (taj period mi je izgledao kao čitava vječnost maltene).

Poslednja izmena:
A mislim da su ranije ljudi izgledali starije prije svega zbog nacina oblacenja i frizura.
Plus tezak fizicki rad na suncu i nekoristenje nikakvih krema za lice i slicno.
Stavite sad nekoj mladoj zeni maramu i obucite je u one bijele rubine i izgledace kao baba.
Ranije su ljudi i brze sazrijevali,niko nije bio razmazen, slabo ko je imao bilo kakav komfor.
Radila su i djeca i niko im nije ugadjao ni titrao nista.
Ali mislim da je prije svega nacin oblacenja odlucivao da ljudi izgledaju starije.
Једноставно погледај баке на селу од 70 година и ове у граду. На селу све погурене, поборане..измучио их тешки живот на селу. Некада није било трактора и механизације. Биле су многодетне породице јер требала је радна снага. Ја сам дете са асфалта, градско, живео у строгој урбаној средини, краве сам углавном виђао на сликовницама и на јогурту...а онда једном за распуст родитељи ме одведу на село...крац нема спавања до подне...устанем пре петлова па овце, волове...на испашу...храна оскудна, или жањи пшеницу... Па садевај стогове сена..Где ја градско дете...пликови на руци... Хоћу рећи сунце, киша, ветрови и то све уз физички рад.. Наравно да ће пре остарити.

Interesantno.Nisam nikad razmisljala o tome do sada.
Ne znam da li to ima veze sa cinjenicom da recimo godina dana sad prodje nekako brzo,a kad smo bili djeca djelovala je tako duga.
Ili to ima veze sa starenjem?
A tek ove dvije godine korone su mi nesto kao da su ih pojeli skakavci.Apsolutno kao da ih nisam ni zivjela.
И мени. Имам утисак да време убрзано.

Back