Kako stvoriti "preduzetnickiju" naciju?

Cini se da kod nas ljude uopste ne zanima da zarade pare. Kad pogledate recimo you tube Losmi Panda ima 200 000 pratilaca a kanali poput "Ja preduzetnik" svega nekoliko hiljada. Kad pogledam americke kanale kanali koji se bave biznisom ..mnogo su gledani, a kod nas kao da to nikog ne zanima..:(

Da li imate takav utisak ili ne?

Први пут чујем за и један и други канал. Сад ћу погледати овај други јер ми први звучи идиотски.

Ako je nešto već izmišljeno, npr. iPhone, ne treba sada čekati 3000 godina da neki SR Jugosloven izmisli to isto.

Nego naprosto kupujemo od već etabliranog proizvođača.

Posebno što SRJ nikad ne bi ni izmislila iPhone, čak ni da im platiš 100% poreza i sačekaš 100 kvadriliona milenijuma.

To bi bilo super ako bi neko hteo da poklanja taj I Phone. Ali ne oni zele neku nadknadu za to.

Први пут чујем за и један и други канал. Сад ћу погледати овај други јер ми први звучи идиотски.

ja ne bih nazivala idiotski jer taj momak pravi neki sadrzaj , odvaja svoje vreme, edituje video......znaci RADI NESTO
to sto je sadrzaj ....hm...nije nesto sto bas dobro komunicira sa mnom...da ne kazem neku goru rec.....to je nesto drugo

meni je potpuno jasno da ljudi vole nesto sto je interesantno i ludo , mada me plasi kako ovaj nivo humora ima taj nivo prihvacanja:think:

s druge strane teme poput preduzetnistva nikog ne zanimaju
mi zapravo ni nemamo kanal koji se biznisom bavi na interesantnan nacin i ima gledanost

Jeste tako je, a rešenje tvog pitanja je u obrazovanju - Srbima manjka adekvatnog obrazovanja i stručne prakse iz mnogih naučno-tehnoloških oblasti da bi bili uspešnji kao i adekvatnih uslova za poslovanje u ovoj iskorumpiranoj državi

Pa ono jes, mozda da se edukuju za korupciju bi promenilo mnogo toga, ali nece.

Vi edukovani necete da radite nego da zivite od korupcije, a narod je neobrazovan, jer to ne postuje.

Bice malo obrnuto, vi obrazovani ste male bebe za obrazovani narod i nece da rade za vas, radije ce da rade za strance koji moraju da postuju pravila drzave u koju su dosli, za razliku od vas kojima zakon sluzi samo za sticanje nezaradjenog, pri cemu ste neobrazovani da zaradjujete i postujete zakon i ljude.

- - - - - - - - - -

Bre vi nepismeni sa diplomama dokle da poljujete narod? Nadjite neki bolji pa zivite sa njim.

Ti lepo zivis od prodavanje magle strancima ocigledno.

I na tome se lepo zaradi.. Ti mora da shvatiš da ni ti ni ja nismo mjerilo sta ce ko da radi pa tako ni neka ograničena osoba na vlasti..
Najbolje prolaze oni koji crpe ideje iz celog društva iz svake individue koja želi da nesto proba (samo moguće bez kočnica od strane države) . Ljudi sami najbolje znaju, najbolje kalkulisu a i snose sami svoj rizik sto promašaje čini jeftinim za ostale . ..
To vreme o kojem ti govroris je prošlo danas je na svakom proizvodu x proizvođača..
Lako se igrati sa tuđim parama ali kad čovek sam ulaze svoje onda radi to mnogo ozbiljnije ....

Poslednja izmena:

Back