Kako stvoriti "preduzetnickiju" naciju?

gost 41782

Elita
Poruka
19.638
Cini se da kod nas ljude uopste ne zanima da zarade pare. Kad pogledate recimo you tube Losmi Panda ima 200 000 pratilaca a kanali poput "Ja preduzetnik" svega nekoliko hiljada. Kad pogledam americke kanale kanali koji se bave biznisom ..mnogo su gledani, a kod nas kao da to nikog ne zanima..:(

Da li imate takav utisak ili ne?

Cini se da kod nas ljude uopste ne zanima da zarade pare. Kad pogledate recimo you tube Losmi Panda ima 200 000 pratilaca a kanali poput "Ja preduzetnik" svega nekoliko hiljada. Kad pogledam americke kanale kanali koji se bave biznisom ..mnogo su gledani, a kod nas kao da to nikog ne zanima..:(

Занима људе да зараде, али исто тако знају да је у оваквој контролисаној лоповској економији то немогуће на поштен начин и без везе са странком на власти.

Ne mogu svi da budu gazde.

Neki moraju da ostanu robovi.

- - - - - - - - - -

Занима људе да зараде, али исто тако знају да је у оваквој контролисаној лоповској економији то немогуће на поштен начин и без везе са странком на власти.

Nije problem sa paritijom na vlasti ili ideologijom.

Problem je sa covekom.

Znam ljude koji su i u socijalizmu i u kapitalizmu bili jednako uspesni.

Cak i da se stvori "preduzetnicka nacija" to ne bi moralo da se odrazi i na blagostanje stanovnistva.

Prvo, svi zele da cuju od uspesnih, milionera, kako da se obogate. Problem sa tim je da iako mogu dobiti dobar savet sta je ispravno i valja ciniti, mozda nece dobiti i savet kako da izbegnu greske. Takve savete bi mogli dati oni koji iz ovog ili onog razloga nisu uspeli, ali oni ne prodaju svoje knjige i ne prave uspesni Youtube video. Njih niko nece da slusa. A oni su vecina.

Drugo, ako Srbin ne ulozi u svoju zemlju, vec ulozi novac u inostranstvo, ma koliko bio uspesan to se nece odraziti na domacu ekonomiju.

Pa da, imamo utisak da treba da rade oni koji moraju. Sto bi radili oni koji nemaju dobar razlog?

Super je pitanje.Nažalost tako nešto nije popularno u Srbiji.Zato smo tu gde sen i nalazimo.
Kada bi to makar malo bilo popularno Srbija bi se vinula u nebesa.

attention droplje su najgledanije e zato nista od postenog rada

- - - - - - - - - -

inace ko juri pare protraci zivot

Тај који је у социјализму био успешан, у капитализму би заглавио затвор.

Lupas. Znam mnoge koji su bili uspesni u socijalizmu, pa ih drustvo kriminalaca docekalo i pozatvaralo im banke sa parama,
onda uveli porez i sjebali im znanje.
U kapitalizmu vazi samo pravilo zaraditi, po tome je to nemoralno, a sire gledano i antipatriotsko drustvo.

... Када Србија постане политички/економски стабилна земља.

Na kukovo leto, kaze nas narod...dve generacije rade i odricu se da bi stvorili neko drustvo, a onda jedna sjebe sve sto je uradjeno,
da bi oni ziveli bolje tih 30 godina aktivnih. Svake godine je gore, jer je sve vise ljudi kojima je doklincilo da za nekog idiota koji zivi u inostranstvu zaradjuje.

evo covek rekao sutinu kao iz topa..Ovde je taj ideal iz socijalzima "drugi misli za tebe" doveden u javnim preduzecima do savrsensta a preduzetnici i poljoprivrednici u status robova drzave. Ovi prvi imaju prrvava na sve povlastcie iz 79e godine a ovi drugi samo imaju obaveze da placaju na sve na vreme i uredno vode knjige.Pricam iz prve ruke/ preduzetnik nema prava na bolovanje!( to sto tamo pise to je **rac na biciklu) a magicioner u EPSu ima 100000 platu, regeres, trinestu platu ,paketice i ,ne radi nista nego kaze mladjem (inace sinu od kolege ) da dodnese sta kad treba... Preduztenika ovde svi gledaju kao prevarnta i ovcu za sisanje. Poljoprivrdnik pak nema prava da se odjavi sa osiguranja,Jedino on jadanik, i ako nadje posao pa ostane bez posla automatski se zaduzuje za PIO jer je vec jednom bio prijavljen pa mu nakraju popisu i traktr i masine. ...One ribice iz filijala ,sudova ,agencija i uprava nisa ne duze samo primaju...Mozda je tu zeka.

Po meni to sve ce resiti Novi svetski poredak.

- - - - - - - - - -

Ma samo vi pljackajte, ni mi nismo ludi, ima nacina i vama da se uzmu pare i to bez rada,
kao sto i vi radite nama.

Ma ima vas i uspešnih,lično sam sa ženom gledao na televiziji.Bio je Djilas i kaže ima firmu i u njoj nije ušo
5 godina.Što je vrhunac njemu je sasvim solidno firma radila.To je uspeh burazeru.

Da prema ljudima budu ljudi, a prema neljudima opet ljudi.

- - - - - - - - - -

Ma ima vas i uspešnih,lično sam sa ženom gledao na televiziji.Bio je Djilas i kaže ima firmu i u njoj nije ušo
5 godina.Što je vrhunac njemu je sasvim solidno firma radila.To je uspeh burazeru.

Uspesan covek svakako.

- - - - - - - - - -

Bas me zanima kako ce izgledati kada sidje s vlasti.

Jeste tako je, a rešenje tvog pitanja je u obrazovanju - Srbima manjka adekvatnog obrazovanja i stručne prakse iz mnogih naučno-tehnoloških oblasti da bi bili uspešnji kao i adekvatnih uslova za poslovanje u ovoj iskorumpiranoj državi

Da prema ljudima budu ljudi, a prema neljudima opet ljudi.

- - - - - - - - - -

Uspesan covek svakako.

- - - - - - - - - -

Bas me zanima kako ce izgledati kada sidje s vlasti.

To sam slušao dok je bio na vlasti i hvalio se da je firma uspešna iako nije ušo 5 godina u nju.
Kasnije sećam se kada je sišo sa vlasti kaže: "u ovoj zemlji ne sme čovek da bude uspešan".
Najverovatnije nova vlast ne dozvoljava da ljudi budu "uspešni" Jesu vala za batinu.

- - - - - - - - - -

Moze....ali.....nema potencijal,nema glavni resurs,sposobne ljude.

Upravo suprotno.Srbija poseduje "uspavani" potencijal

Back