ChristopherWalken
Elita
- Poruka
- 17.411
Nekako mislim da su i ti programi deo drzavnog nasilja.
Moja pretpostavka ide u drugom pravcu u odnosu na temu. Nasilje nad zenama u mojim ocima je deo sireg nasilja koje se sprovodi nad ljudima u Srbiji (u Srbiji jer o njoj govorimo) uopste.
Mislim da je nasilja mnogo i da se podstice jer se tako cuvaju pozicije "zlatnih korisnika" sistema.
Ljudi se podsticu na vulgarnost, sebicluk, ignorisanje i prostotu.
Ja mogu kazati kojoj vrsti nasilja sam prisustvovala juce i danas.
Juce jer sam vodila sina sa sistematski za skolu ali to je sitno spram ovog danas...ne mogu da dodjem sebi...
Danas su roditelji bojkotovali rodjendan jedne devojcice jer se njena majka usudila da pozove dete koje drugi roditelji bojkotuju.
Doslo je nas petoro (od kojih jedan Rus) od pozvanih 17! Cetvoro Srba.
Decaka bojkotuju punoletni ljudi jer je "ponovio predskolsko". Proglasen je za divljaka i pisana je peticija da se dete izbaci iz drzavne skole.
Sa njim se druze samo moj sin i jos jedan decak.
Istina je da to dete nista nije uradilo vec da roditelji nemaju adekvatnu adresu jer su iz tri lepe pa preko vladajuce stranke vrse pritisak da im se deca upisu u zeljenu skolu kojoj ne pripadaju.
Pritisak se vrsi preko peticije i ignorisanja rodjendana, odlazaka u pozoriste, priredbi...mislis da neko pomisli kako je decaku i njegovoj majci? Hladnokrvni sitni smradovi. Nemam drugu rec.
To bi trebalo da bude krivivno delo sta roditelji rade ali dopusta im se bez pardona. Dopusta im skola, dopusta im sistem.
U mojim ocima u pitanju je klasicno nasilje nad tim detetom.
Prosle godine je dvoje sa ispravnom adresom vraceno u predskolsko a ove godine zele da vrate jos jednog decaka da bi se napravilo mesta za "zlatne korisnike" sistema.
Ja nemam sta drugo da zakljucim osim da drzava podrzava nasilje nad ljudima a nasilje nad zenama je puzla u jednoj vrlo nasilnoj kulturi.
Poenta jeste u tome da je spremno cetvoro od sedamnaest da stegne petlju i kaze more mars!
Svi treba da razmislimo kako se ponasamo. Nisu to neki tamo zlikovci vec obican narod, mozda neko od njih i ovde pise, ko zna...
Dobro taj sad primer što si navela, nema mnogo veze sa nasiljem nad ženama ali jeste dobar za onu moju tvrdnju iz prethodnog posta - da su današnji roditelji maloletne dece idioti. Izvini i ti si roditelj maloletnog deteta.
O tim modernim običajima da ceo razred mora da prisustvuje rođendanu deteta, da dete mora da trenira 6 sportova, svira 3 instrumenta, priča 4 jezika, igra folklor, peva u horu i ide u teretanu sa 11 godina, bih mogao da pričam danima.
Sve su to samo pokušaji da se deca okanu zavisnosti mobilnim telefonima jer roditelji za drugi način ne znaju nego da mu natankaju 1000 obaveza od kojih dete nema interesovanje ni volju za ama baš nijednu.
I onda, deca postaju još gore asocijalna i anksiozna.
Ja imam za rođendan ista 3 druga već 31 godinu. Od sedmog do tridesetosmog rođendana s tim što smo dok smo se školovali, dolazili kući jedni kod drugih a poslednjih 20 godina idemo u istu kafanu i onaj čiji je rođendan vodi na večeru.
Nikada mi nijedan drugi drugar nije zamerio što njega nisam zvao na rođendan niti ja što nisu zvali mene.
Dok su se deca to pitala, to nije bio problem. Od kad su se roditelji umešali i počeli da određuju kod koga će dete da ide na rođendan, sve je pošlo naopako.