Kako stati na put nasilju nad ženama

Zato sam i napisao da mogu da snosim odgovornost za sebe i eventualno za svoju decu. Jer smatram da veliki deo ponašanja jednog čoveka ide na dušu njegovih roditelja.

A upravo vi (žene) najviše i momete da utičete da se situacija u buduće promeni. Vi ste majke, vi vaspitavate decu. Moraš priznati da danas majke mnogo više utiču na vaspitanje dece. Majka je ta koja mora da ima veći autoritet. Otac je taj koji više daje neki primer ponašanja u smislu nrkih drugih osobina. Majka formira osobu. E sad, moj lični utisak je da i jedni i drugi u proseku rade očajan posao i da budućnost baš i nije svetla po tom pitanju.
To nema veze sa odgovornošću jednog i drugog roditelja, ona je u oba slučaja jednaka.

I nije pitanje ko više utiče na decu nego zašto je to baš tako.

To nema veze sa odgovornošću jednog i drugog roditelja, ona je u oba slučaja jednaka.

I nije pitanje ko više utiče na decu nego zašto je to baš tako.
Мислим да има везе са оним родитељем који је више са дететом и који је већи ауторитет. Који изазива веће поштовање, не страхопоштовање, то су различите ствари.
Чврсто верујем да се људи рађају са одређеним карактером и предиспозицијама. Уопште не мислим ни да је свако дете лепо, ни да је свако добро како то воле да кажу.
Мислим да је посао нас, као родитеља не да обликујемо децу и форсирамо своје амбиције кроз њих, него да их посматрамо и усмеравамо. Да врлине које већ имају истичемо и чинимо да бујају а да мане коригујемо и преусмеримо.
Има деце из порочних породица рецимо, па неки крену исто тим путем а неки буду све супротно од тога и неће ни да лизну алкохол ако је он проблем.
Али има и деца која бивају занемарена у породицама где рецимо мајка трпи насиље. Она не може да се уздигне и усмери снагу на дете. Не, не кривим жртву, да не буде опет тих прича. Ако су део такве породице, на жртви је да заштити дете од комплекса, огорчености... и да из тога нешто научи. Јер од насилника сигурно неће.

Zato sam i napisao da mogu da snosim odgovornost za sebe i eventualno za svoju decu. Jer smatram da veliki deo ponašanja jednog čoveka ide na dušu njegovih roditelja.

A upravo vi (žene) najviše i momete da utičete da se situacija u buduće promeni. Vi ste majke, vi vaspitavate decu. Moraš priznati da danas majke mnogo više utiču na vaspitanje dece. Majka je ta koja mora da ima veći autoritet. Otac je taj koji više daje neki primer ponašanja u smislu nrkih drugih osobina. Majka formira osobu. E sad, moj lični utisak je da i jedni i drugi u proseku rade očajan posao i da budućnost baš i nije svetla po tom pitanju.
ako dijete raste s roditeljima
oba roditelja su u poziciji da odgajaju svoje dijete
i niko ne formira osobu
mi se radjamo kao osobe, licnosti
mogu nas lomiti da nas oblikuju u nesto sto nismo, al ono sto jesmo to smo od prvog dana
to ti kazem kao roditelj

kao otac jednog dana uzmi aktivnu rolu u odrastanju svoje djece i bice ti jasnije

Мислим да има везе са оним родитељем који је више са дететом и који је већи ауторитет. Који изазива веће поштовање, не страхопоштовање, то су различите ствари.
Чврсто верујем да се људи рађају са одређеним карактером и предиспозицијама. Уопште не мислим ни да је свако дете лепо, ни да је свако добро како то воле да кажу.
Мислим да је посао нас, као родитеља не да обликујемо децу и форсирамо своје амбиције кроз њих, него да их посматрамо и усмеравамо. Да врлине које већ имају истичемо и чинимо да бујају а да мане коригујемо и преусмеримо.
Има деце из порочних породица рецимо, па неки крену исто тим путем а неки буду све супротно од тога и неће ни да лизну алкохол ако је он проблем.
Али има и деца која бивају занемарена у породицама где рецимо мајка трпи насиље. Она не може да се уздигне и усмери снагу на дете. Не, не кривим жртву, да не буде опет тих прича. Ако су део такве породице, на жртви је да заштити дете од комплекса, огорчености... и да из тога нешто научи. Јер од насилника сигурно неће.
pa ne moze jer se bori da prezive, bukvalno
citavo vrijeme je u tom modu
dok je nasilnik citavo vrijeme zapravo fokusiran na sebe i svoje potrebe
to je ultimativna sebicnost u svojoj najgoroj formi

pa ne moze jer se bori da prezive, bukvalno
citavo vrijeme je u tom modu
dok je nasilnik citavo vrijeme zapravo fokusiran na sebe i svoje potrebe
to je ultimativna sebicnost u svojoj najgoroj formi
Јако је тешко али то је и начин да се сачува здрав разум.
Обзиром да сам кроз то прошла нисам џабе 100 пута рекла да често изгледа како ми бринемо о деци а заправо она чувају нас. У таквим тренуцима ако имаш веру, фокус, циљ, па још племенит лакше све подносиш. До тренутка када се искобељаш. Нажалост, многе се не извуку.
Ја нисам мојима говорила јер сам штитила њих. Нисам могла поднети да мој деда који је заслужио да у миру проведе остатак живота робија због мене. А тако би било. Па стиснеш зубе и срце и окренеш се детету. Срећа, па њега није дирао. Да јесте, гркљан бих му голим рукама извадила. Овако си у фазону, ОК то сам само ја, изгураћу. И јесам. Жао ми је што нисам пре, али... И за то треба тренутак. Лако је бити генерал након битке. А сада... свега се сећам али као да сам гледала са стране, као да то није мој живот. Као филм у ком је неко други био актер.

И сагласна сам да треба околина да реагује јер онај који трпи има разлоге због којих ћути, некада необјашњиве, некада врло реалне.

Мене више узлуђује што се инсистира на Србији, да су наши мушкарци неки дивљаци.
И тако око свега што се потегне.
Иди, брате, у свет тамо где су сви фини, цивилизовани и толерантни. Нека нас оваквих никаквих у овом нашем кутку.
Насиље постоји. Али није то карактеристично само за ово поднебље, побогу.
Па нису наши мушкарци користили жене и децу као живе штитове у било ком рату.
Имамо толико предака на понос. Хеј, земљаци! Који вам је ђаво.
Bogi, carica si❤️
Niko ne spori da je nasilje nad zenskom osobom nesto sto muskarac nikad ne treba ni da pomisli. Ali preterase na temi, kao da na zapadu nema nasilja

Bogi, carica si❤️
Niko ne spori da je nasilje nad zenskom osobom nesto sto muskarac nikad ne treba ni da pomisli. Ali preterase na temi, kao da na zapadu nema nasilja
Па стварно је та озлојеђеност гадна.
Мушкарца превари жена- све су кур.ве!
Жену изда мушкарац- сви су свиње!
Деси се код нас нека грозота- Срби су дивљаци!

Па стварно је та озлојеђеност гадна.
Мушкарца превари жена- све су кур.ве!
Жену изда мушкарац- сви су свиње!
Деси се код нас нека грозота- Срби су дивљаци!
ne, nego su svi srbi fini i ukazivanje na porast nasilja u drustvu u kojem zivis je autoshovinizam.
treba to ignorirati i praviti se da se ne dogadja?
ne kapiras da je to jednako ekstreman stav?
a i nije poenta apostrofirati divljastvo vec ga prevazici, zar ne?
evo ovdje se klinci u raznim navijackim grupama mlate po blokovima
zasad uspjesno ignoriramo, sto mi gradjani, sto policija

ne, nego su svi srbi fini i ukazivanje na porast nasilja u drustvu u kojem zivis je autoshovinizam.
treba to ignorirati i praviti se da se ne dogadja?
ne kapiras da je to jednako ekstreman stav?
a i nije poenta apostrofirati divljastvo vec ga prevazici, zar ne?
evo ovdje se klinci u raznim navijackim grupama mlate po blokovima
zasad uspjesno ignoriramo, sto mi gradjani, sto policija
Brat mi zivi u nemackoj, ima veliko društvo, voznja motorima ih je povezala.
Vidjaju se godinama. Samo moj brat i jedan Španac nisu nikad udarili zenu. Svi Nemci, njih 6, i jedan Poljak su.tukli zene, tacnije tukli su se sa zenama.
O cemu ovde pricamo?

Rijaliti programi i društvene mreže šalju vrlo jasnu poruku da su vulgarnost, sebičnost i promiskuitet ne samo prihvatljive već i poželjne stvari u društvu a da su nasilje i drama sasvim legitiman i legalan način da se reši svaki konflikt.

Nekako mislim da su i ti programi deo drzavnog nasilja.

Moja pretpostavka ide u drugom pravcu u odnosu na temu. Nasilje nad zenama u mojim ocima je deo sireg nasilja koje se sprovodi nad ljudima u Srbiji (u Srbiji jer o njoj govorimo) uopste.
Mislim da je nasilja mnogo i da se podstice jer se tako cuvaju pozicije "zlatnih korisnika" sistema.

Ljudi se podsticu na vulgarnost, sebicluk, ignorisanje i prostotu.

Ja mogu kazati kojoj vrsti nasilja sam prisustvovala juce i danas.
Juce jer sam vodila sina sa sistematski za skolu ali to je sitno spram ovog danas...ne mogu da dodjem sebi...

Danas su roditelji bojkotovali rodjendan jedne devojcice jer se njena majka usudila da pozove dete koje drugi roditelji bojkotuju.
Doslo je nas petoro (od kojih jedan Rus) od pozvanih 17! Cetvoro Srba.

Decaka bojkotuju punoletni ljudi jer je "ponovio predskolsko". Proglasen je za divljaka i pisana je peticija da se dete izbaci iz drzavne skole.
Sa njim se druze samo moj sin i jos jedan decak.
Istina je da to dete nista nije uradilo vec da roditelji nemaju adekvatnu adresu jer su iz tri lepe pa preko vladajuce stranke vrse pritisak da im se deca upisu u zeljenu skolu kojoj ne pripadaju.
Pritisak se vrsi preko peticije i ignorisanja rodjendana, odlazaka u pozoriste, priredbi...mislis da neko pomisli kako je decaku i njegovoj majci? Hladnokrvni sitni smradovi. Nemam drugu rec.

To bi trebalo da bude krivivno delo sta roditelji rade ali dopusta im se bez pardona. Dopusta im skola, dopusta im sistem.
U mojim ocima u pitanju je klasicno nasilje nad tim detetom.
Prosle godine je dvoje sa ispravnom adresom vraceno u predskolsko a ove godine zele da vrate jos jednog decaka da bi se napravilo mesta za "zlatne korisnike" sistema.

Ja nemam sta drugo da zakljucim osim da drzava podrzava nasilje nad ljudima a nasilje nad zenama je puzla u jednoj vrlo nasilnoj kulturi.

Poenta jeste u tome da je spremno cetvoro od sedamnaest da stegne petlju i kaze more mars!

Svi treba da razmislimo kako se ponasamo. Nisu to neki tamo zlikovci vec obican narod, mozda neko od njih i ovde pise, ko zna...

Brat mi zivi u nemackoj, ima veliko društvo, voznja motorima ih je povezala.
Vidjaju se godinama. Samo moj brat i jedan Španac nisu nikad udarili zenu. Svi Nemci, njih 6, i jedan Poljak su.tukli zene, tacnije tukli su se sa zenama.
O cemu ovde pricamo?

Pricamo o tome da Nemci treba da beru svoju brigu.
Nije moj udarac blazi jer Nemicu isto bije Nemac. Nebitno je ko koga bije. I da biju i da ne biju, mi treba da se borimo za pitomiju sredinu. A drugi neka cuvaju i ciste svoje dvoriste.

To se inace u kriminologiji zove - osuda onih koji osudjuju i smatra se vrstom manipulacije.

Nekako mislim da su i ti programi deo drzavnog nasilja.

Moja pretpostavka ide u drugom pravcu u odnosu na temu. Nasilje nad zenama u mojim ocima je deo sireg nasilja koje se sprovodi nad ljudima u Srbiji (u Srbiji jer o njoj govorimo) uopste.
Mislim da je nasilja mnogo i da se podstice jer se tako cuvaju pozicije "zlatnih korisnika" sistema.

Ljudi se podsticu na vulgarnost, sebicluk, ignorisanje i prostotu.

Ja mogu kazati kojoj vrsti nasilja sam prisustvovala juce i danas.
Juce jer sam vodila sina sa sistematski za skolu ali to je sitno spram ovog danas...ne mogu da dodjem sebi...

Danas su roditelji bojkotovali rodjendan jedne devojcice jer se njena majka usudila da pozove dete koje drugi roditelji bojkotuju.
Doslo je nas petoro (od kojih jedan Rus) od pozvanih 17! Cetvoro Srba.

Decaka bojkotuju punoletni ljudi jer je "ponovio predskolsko". Proglasen je za divljaka i pisana je peticija da se dete izbaci iz drzavne skole.
Sa njim se druze samo moj sin i jos jedan decak.
Istina je da to dete nista nije uradilo vec da roditelji nemaju adekvatnu adresu jer su iz tri lepe pa preko vladajuce stranke vrse pritisak da im se deca upisu u zeljenu skolu kojoj ne pripadaju.
Pritisak se vrsi preko peticije i ignorisanja rodjendana, odlazaka u pozoriste, priredbi...mislis da neko pomisli kako je decaku i njegovoj majci? Hladnokrvni sitni smradovi. Nemam drugu rec.

To bi trebalo da bude krivivno delo sta roditelji rade ali dopusta im se bez pardona. Dopusta im skola, dopusta im sistem.
U mojim ocima u pitanju je klasicno nasilje nad tim detetom.
Prosle godine je dvoje sa ispravnom adresom vraceno u predskolsko a ove godine zele da vrate jos jednog decaka da bi se napravilo mesta za "zlatne korisnike" sistema.

Ja nemam sta drugo da zakljucim osim da drzava podrzava nasilje nad ljudima a nasilje nad zenama je puzla u jednoj vrlo nasilnoj kulturi.

Poenta jeste u tome da je spremno cetvoro od sedamnaest da stegne petlju i kaze more mars!

Svi treba da razmislimo kako se ponasamo. Nisu to neki tamo zlikovci vec obican narod, mozda neko od njih i ovde pise, ko zna...
jesam ja dobro skontala
djecu ne upisuju u skolu vec ih tjeraju da pauziraju godinu u predskolskom da bi napravili mjesta za djecu "podobnih" roditelja????
nemam rijeci
mada, ja vjerojatno ne bih svoje dijete ni upisala u tu skolu
neka idemo dalje malo, al nema potrebe da odrasta medju snobovima
totalno si u pravu da je nasilje sistemsko

Pricamo o tome da Nemci treba da beru svoju brigu.
Nije moj udarac blazi jer Nemicu isto bije Nemac. Nebitno je ko koga bije. I da biju i da ne biju, mi treba da se borimo za pitomiju sredinu. A drugi neka cuvaju i ciste svoje dvoriste.

To se inace u kriminologiji zove - osuda onih koji osudjuju i smatra se vrstom manipulacije.

o situaciji sa nasiljem u zemlji u kojoj zivimo?
Frejo, isključujem se iz diskusije, niti sam udario niti me je neka zena udarila.
@tonci, od kad ti zivis u Srbiji?

Back