Kako stati na put nasilju nad ženama

download (3).jpeg

Jedino sta moze da pripomogne je zakon.
Da odsluze svoju kaznu do kraja.

I opet ce biti odredjeni procenat psihopata i ubica koji ce sprovoditi ubistva.

U svakom drustvu na kugli zemaljskoj se u otprilike istom procentu javljaju psihopatologije. I to ne moze da se spreci.
Ali mogu i moraju zlocinci da se kaznjavaju adekvatno kako ne bi zlocin ponovili i kako bi se drugi porazmislili.

Ubistvo zene mislim da nije posledica vaspitanja ili obicaja sredine vec dubokog poremecaja ili promenjene svesti usled poroka. I takve ljude treba sklanjati sa ulice na dugi niz godina.

Verujem da je neophodno promeniti ocekivanja od muskog i zenskog pola, neophodno je devojcicama objasniti gde opasnost lezi ali je pre svega neophodno postovati zakon i slati na robiju osudjene.

Mi smo ucili da je rodno nasilje vrlo cesto u sredinama koje imaju visoko ocekivanje od patrijahalne uloge muskarca. Na Balkanu, u Aziji, na Bliskom istoku, u Latinskoj Americi. Neretko se javlja kod muskaraca koji ne mogu da odgovore na ta ocekivanja (da budu sposobni, uspesni, hranioci, majstori, stubovi itd itd). Nemaju urodjen kapacitet i onda skrenu u nasilje u sopstvenom domu tokom kojeg im se budi osecaj moci.

Iz tog razloga mislim da treba malo spustiti ocekivanja i od prosecnog muskog roda te osnaziti ravnopravnu ulogu zena.
Klasično lupetanje gluposti.
Prevedi ovo sa Švedskog.

År 2021 anmäldes 38 700 fall av misshandel där den utsatta var bekant med gärningspersonen. För anmälda misshandelsbrott mot vuxna kvinnor 2021 begicks brottet av en bekant person i 81 procent av fallen. Motsvarande siffra för vuxna män var 45 procent. Under 2021 konstaterades 19 fall av dödligt våld där offer och förövare hade en parrelation.

https://bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/vald-i-nara-relationer.html

Imaš google prevodilac.

Morate prestati da pričate budalaštine.

Švedska je država sa potpino neprikoslovenim apsolutnim pravom žena.Država gde su muškarci bukvalno zgaženi.Postoje samo biološki.I ni po čemu više.
Posledice:Nasilje nad ženama i dalje postoji.
Znači.Loš pristup rešavanju problema.
Međutim.
Posledice lošeg pristupa rešavanju problema su mnogobrojne i sada fatalne i neispravljive.
Švedska se kao država gasi a društvo je umrlo.
Švedska je država koja neće postojati za 10tak godina.
Švedska je država po kojoj haraju migratni.Siluju žene i decu.Muškarci to mirno gledaju.Postoji zakon koji sankcioniše muškarca u koliko prekine silovanje jer je time onemogućio ženi zadovoljstvo.Da.
Švedskom upravljaju žene.
I to je samo jedan primer.
Jeli to želite?
Ženskim pravima se ne bave žene koje su ugrožene.
I na ovom forumu se to jasno vidi.
Borba za ženska prava u današnjem vremenu ne služe za ostvarivanje ženskih prava već za uništenje muškaraca,pa porodice,na nacije i na kraju države.
Ta zapadna agenda je kao i sve druge agende krenula sa namerom da se širi po Svetu.Međutim.Stigla je samo dotle dokle se prostire zapadna kultura.Posledice.Zapad se kao društvo raspada dok ostale kulture napreduju i prodiru na teritoriju Zapada.Nestajemo.
Drugim rečima.Da prevedem to na primitivan jezik i plastično to obkasnim jer tako najbolje razumete.
Zbog stvari za koje se danas "borite" u budućnosti će vam praunuku tući Egipćanin praviti joj sedmoro dece i mlatiti ko kravu.

Ženska prava su ostvarena odavno.
Nema šta više da se ostvari.
Treba sad raditi na poštovanju zakona i SPREČAVANJU ZLOUPOTREBE ženskih prava.
Koja su jako česta.

Nije naš patent, daleko od toga ali kako se nasilje tretira kod nas i negde drugo, na mnogo načina, je svakako drugačije.

Kako se to tretira kod nas a kako negde drugo?

Za promenu, da vidimo komentare, samo jedan mali deo njih, na vest da je žena ubila muža, iskasapila ga motornom testerom a zatim delove tela skuvala. Nije to bilo na Madagaskaru. Nego u Srbiji.

Screenshot_20230323_225620_com.android.gallery3d_edit_410628227180047.jpg

Screenshot_20230323_225615_com.android.gallery3d_edit_410618391569631.jpg

Ovako nešto nikada nećeš videti kada je obrnuta situacija. Pa se ti malo sad zamisli.

Identična priča sa ženskim pravima je priča sa pravima homoseksualaca.
Krenulo se sa zaštitom homoseksualaca,pa sa njihovim izjednačavanjem sa normalnim heteroseksualnim parovima,pa sa usvajanjem dece a stiglo se do hormonskih injekcija kojima se deci menja pol zato što je dete od 10 godina u školi na sugestivno pitanje Da li bi želeo da budeš devojčica.Da li bi želela da budeš dečak.Odgovorilo sa Da.
I po zakonu tu roditelji više ništa ne mogu.

Jedno pitanje.
Za sve vas.
Zašto ni jedna žena ne piše o ovakvim stvarima i dešavanjima?
Jel razmišljate vi o budućnosti?
Imate li odgovornost?
Da li razumete da kad padnem "ja" "ti" si sledeća.
Elite koje su osmislile agende i o ženskim pravima,i o pravima dece,i o pravima homoseksualaca,nisu na strani ni dece ni žena ni homoseksualaca.One su protiv muškaraca,protiv porodice,protiv vas,protiv svega što vam je poznato.

I da konačno završim pa da me više ne trpite.
Odgovor na pitanje teme.
Kako zaustaviti nasilje nad ženama leži u dvostrukom delovanju.
1.Razviti mehanizme SPREČAVANJA ZLOUPOTREBE PRAVA ŽENA.
2.Pridržavati se postojećih zakona.

1.Žene su više nego dobro zaštićene zakonom i sada se iživljavaju nad muškarcima.To za posledicu u dosta slučajeva dovodi do nasilja nad ženama.Ili su muškarci teške žrtve o kojima se ćuti.Ili se brakovi raspadaju.

2.Zakon ništa ne vredi ako se ne sprovodi.Onda ko i da ga nema.

Kako se to tretira kod nas a kako negde drugo?

Za promenu, da vidimo komentare, samo jedan mali deo njih, na vest da je žena ubila muža, iskasapila ga motornom testerom a zatim delove tela skuvala. Nije to bilo na Madagaskaru. Nego u Srbiji.

Pogledajte prilog 1315356
Pogledajte prilog 1315357

Ovako nešto nikada nećeš videti kada je obrnuta situacija. Pa se ti malo sad zamisli.
totalno ces vidjeti
i jos puno gore stvari
mada, ove "saljive" komentare su pisali muskarci i zene
cak su se muskarci bas potrudili da ispadnu duhoviti recimo ovaj sa - " a da je trebalo da nasece drva rekla bi da to nije zenski posao"

Nije naš patent, daleko od toga ali kako se nasilje tretira kod nas i negde drugo, na mnogo načina, je svakako drugačije.
A kako je dušo drugačije?
M?
Kako je drugačije.
Jel ima nasilja u Švedskoj?
Jel ima nasilja u Nemačkoj?
Šta ti misliš?
Google je tvoj prijatelj.
Ako ti je stalo do ženskih prava i zaštite žena pročitaj moje postove.
Sedi za komp.Google prevodilac u šake i vrlo brzo će ti se otvoriti oči.
Društvo nam se totalno raspada.Trulimo kao leš.Google u šake.Jer gradivo pojma nemaš.

A kako je dušo drugačije?
M?
Kako je drugačije.
Jel ima nasilja u Švedskoj?
Jel ima nasilja u Nemačkoj?
Šta ti misliš?
Google je tvoj prijatelj.
Ako ti je stalo do ženskih prava i zaštite žena pročitaj moje postove.
Sedi za komp.Google prevodilac u šake i vrlo brzo će ti se otvoriti oči.
Društvo nam se totalno raspada.Trulimo kao leš.Google u šake.Jer gradivo pojma nemaš.
ima nasilnika svuda
al se visine robije i nacin procesiranja bitno razlikuju
svedska je postrila visine kazni prije par godina
takodjer, svedska je primila veliki broj izbjeglica i migranata u vrlo kratkom periodu
i svjesni su realnih problema koje takve promjene izazivaju
al mislim da nisu svjesni da su im za tu situaciju kriva prevelika prava zena i zlouotreba tih prava od strane zena
al mozda ako im napises mejl neki ovako razlozan...

totalno ces vidjeti
i jos puno gore stvari
mada, ove "saljive" komentare su pisali muskarci i zene
cak su se muskarci bas potrudili da ispadnu duhoviti recimo ovaj sa - " a da je trebalo da nasece drva rekla bi da to nije zenski posao"

Totalno nećeš.
U suštini, teško je proceniti šta je gore, da li, nažalost, uspešni pokušaji muškaraca da budu duhoviti ili oduševljenje žena ovim aktom.

Zato ti kažem, nema to veze sa zakonom, da se stvari tako lako rešavaju zakonom, za sve bi bila uvedena smrtna kazna i niko ne bi radio nikakva kriminalna dela, jel tako?

Nego je to do ljudi. Ljudi su previše zastranili i to zakon ne rešava tako lako.

I to nema veze samo sa Srbijom.

Totalno nećeš.
U suštini, teško je proceniti šta je gore, da li, nažalost, uspešni pokušaji muškaraca da budu duhoviti ili oduševljenje žena ovim aktom.

Zato ti kažem, nema to veze sa zakonom, da se stvari tako lako rešavaju zakonom, za sve bi bila uvedena smrtna kazna i niko ne bi radio nikakva kriminalna dela, jel tako?

Nego je to do ljudi. Ljudi su previše zastranili i to zakon ne rešava tako lako.

I to nema veze samo sa Srbijom.

naravno da nema veze samo sa srbijom
ali ti i ja ne mozemo uticati na ljude medju kojima ne zivimo
zasto ti ne odes i ne umlatis nekog?
zasto nisi...zastranio?
mogao bi, al ne zelis?
zasto?
e, za one koji nemaju samokontrolu postoje zakonske mjere da ih sklonis iz opce populacije, na neko vrijeme

nas problem je dvojak
zakone koje imamo sprovodimo labavo
a zivimo u drustvu koje nasilje prakticno glorifikuje
kao i neke druge oblike ponasanja
takodjer, imamo dvostruke standarde
pa je promiskuitetna zena kurba, a promiskuitetan muskarac baja i svaler

posto je zena dugo bila prakticno imovina i/ili trofej tako je i tretirana
to se vidi iz obicaja vezanih za naslijedivanje - sve bratu, razvod - nema roditeljske kuce u koju se moze vratiti itd

najveca socijalna privilegija koju je prakticno dobila jeste dodjeljivanje djece majci u vecem broju
ljudi pamte ko zlatne ribice
to ranije nije bio slucaj, do recimo kraja drugog svjetskog rata, to je bila "privilegija" uglavnom siromasnih zena i to dok otac ne odluci drukcije
o djeci iz bogatijih porodica odlucivali su otac, svekar ili cak muzev brat
oni su bili u poziciji cak i da zenu nakon smrti muza udaju i razdvoje od djece iz prvog braka
moja pokojna baba s majcine strane dozivjela je takvu sudbinu nakon razvoda i to nakon drugog svjetskog rata jer je bila aset koji se moze prodati dalje
to su i uradili, uslov je bio da moju majku vrati njenom bioloskom ocu
mislis li da je njeno srce ikad vise bilo mirno nakon toga?
dozivjela je duboku starost i nikad vise svoje dijete nije vidjela
to je rezultat tih krasnih obicaja za koje pojedini ovdje tvrde kako ce nas spasiti od propasti

i totalno ces vidjeti
zapravo, najkrvolocnije komentare po portalima ostavljaju samoproklamirani ljubitelji zivotinja
to je fakat za gadjenje
ovo gore su uglavnom full benigni u svojoj gluposti

Poslednja izmena:
hasanaginica je zapisana u 17 stoljecu
ali je nastala puno ranije
to je narodna pjesma koja sumira sve te krasne manifestacije patrijarhata kod nas i genrealno
pri cemu hasanaginica nije cak ni promiskuitetna, naprotiv, ali i takva biva odbacena i od muza ( i go zato sto nije prekrsila drustvene norme da stvar bude crnja) i od vlastite familije
njenih petoro djece ostaje kod bivseg muza, a nju njena porodica udaje dalje
ko zna koliko je hasanagica medju nasim precima
al narod nije glup i problem je prepoznat, samo nije adresiran stotinama godina

naravno da nema veze samo sa srbijom
ali ti i ja ne mozemo uticati na ljude medju kojima ne zivimo
zasto ti ne odes i ne umlatis nekog?
zasto nisi...zastranio?
mogao bi, al ne zelis?
zasto?
e, za one koji nemaju samokontrolu postoje zakonske mjere da ih sklonis iz opce populacije, na neko vrijeme

nas problem je dvojak
zakone koje imamo sprovodimo labavo
a zivimo u drustvu koje nasilje prakticno glorifikuje
kao i neke druge oblike ponasanja
takodjer, imamo dvostruke standarde
pa je promiskuitetna zena kurba, a promiskuitetan muskarac baja i svaler

posto je zena dugo bila prakticno imovina i/ili trofej tako je i tretirana
to se vidi iz obicaja vezanih za naslijedivanje - sve bratu, razvod - nema roditeljske kuce u koju se moze vratiti itd

najveca socijalna privilegija koju je prakticno dobila jeste dodjeljivanje djece majci u vecem broju
ljudi pamte ko zlatne ribice
to ranije nije bio slucaj, do recimo kraja drugog svjetskog rata, to je bila "privilegija" uglavnom siromasnih zena i to dok otac ne odluci drukcije
o djeci iz bogatijih porodica odlucivali su otac, svekar ili cak muzev brat
oni su bili u poziciji cak i da zenu nakon smrti muza udaju i razdvoje od djece iz prvog braka
moja pokojna baba s majcine strane dozivjela je takvu sudbinu nakon razvoda i to nakon drugog svjetskog rata jer je bila aset koji se moze prodati dalje
to su i uradili, uslov je bio da moju majku vrati njenom bioloskom ocu
mislis li da je njeno srce ikad vise bilo mirno nakon toga?
dozivjela je duboku starost i nikad vise svoje dijete nije vidjela
to je rezultat tih krasnih obicaja za koje pojedini ovdje tvrde kako ce nas spasiti od propasti

i totalno ces vidjeti
zapravo, najkrvolocnije komentare po portalima ostavljaju samoproklamirani ljubitelji zivotinja
to je fakat za gadjenje
ovo gore su uglavnom full benigni u svojoj gluposti

Ali ja, kao pojedinac, imam isti uticaj na to da li će neki Urugvajac na drugom kraju sveta da maltretira ženu, kao i da li će to isto da radi čovek bukvalno iz mog komšiluka. Ja mogu samo da odgovaram za svoje postupke i eventualno za postupke moje dece (da ih imam).

Naravno da će mene više da potrese slučaj porodičng nasilja u mom okruženju ali ja tu ništa ne mogu da učinim. A kao što rekoh, teško da može i zakon.

Jer, čovek kada je u takvom stanju da krene da ubije rođenu ženu, sa kojom je delio i dobro i zlo, koju je voleo, koja je majka njegove dece, on ne razmišlja o posledicama. Možeš ti i 6 smrtnih kazni da mu prepišeš, njemu je svejedno. Vidiš da često i posle toga i sami izvrše samoubistvo.

Slažem se ja da je nekad bilo problematično za žene, najblaže rečeno. Mada je i to sad svedeno na neke priče i pretpostavke. Ali je sigurno bilo previše istih slučajeva kao u tvojoj porodici.

E sad, ne mogu ja sad da snosim posledice niti da se izvinjavam zbog nečega što je radio tvoj deda. Ili moj. Ili bilo čij. Ja sa tim nemam ništa, ne da nisam u tome učestvovao, nego nisam tad ni bio živ. Stvari su danas prosto mnogo drugačije.

Što se tiče nasledstva, i po pitanju toga su stvari danas dosta drugačije. Mada ima i neke logike zašto muškarcima obično pripadne veći deo imovine.

I još jednom, ja ne znam gde vi u Srbiji danas vidite patrijarhat. Pričate o tome evo već 12 strana a niko da navede neki primer.

Ali ja, kao pojedinac, imam isti uticaj na to da li će neki Urugvajac na drugom kraju sveta da maltretira ženu, kao i da li će to isto da radi čovek bukvalno iz mog komšiluka. Ja mogu samo da odgovaram za svoje postupke i eventualno za postupke moje dece (da ih imam).

Naravno da će mene više da potrese slučaj porodičng nasilja u mom okruženju ali ja tu ništa ne mogu da učinim. A kao što rekoh, teško da može i zakon.

Jer, čovek kada je u takvom stanju da krene da ubije rođenu ženu, sa kojom je delio i dobro i zlo, koju je voleo, koja je majka njegove dece, on ne razmišlja o posledicama. Možeš ti i 6 smrtnih kazni da mu prepišeš, njemu je svejedno. Vidiš da često i posle toga i sami izvrše samoubistvo.

Slažem se ja da je nekad bilo problematično za žene, najblaže rečeno. Mada je i to sad svedeno na neke priče i pretpostavke. Ali je sigurno bilo previše istih slučajeva kao u tvojoj porodici.

E sad, ne mogu ja sad da snosim posledice niti da se izvinjavam zbog nečega što je radio tvoj deda. Ili moj. Ili bilo čij. Ja sa tim nemam ništa, ne da nisam u tome učestvovao, nego nisam tad ni bio živ. Stvari su danas prosto mnogo drugačije.

Što se tiče nasledstva, i po pitanju toga su stvari danas dosta drugačije. Mada ima i neke logike zašto muškarcima obično pripadne veći deo imovine.

I još jednom, ja ne znam gde vi u Srbiji danas vidite patrijarhat. Pričate o tome evo već 12 strana a niko da navede neki primer.
zapravo mozes kao pojedinac dosta toga

mozes npr odgojiti svoju djecu u pristojne ljude

mozes da ne okretati glavu vec lijepo pozvati policiju ako vidis ili cujes nasilje, ako vec nisi u poziciji da ga sprijecis

mozes se usprotiviti diskriminaciji na radom mjestu umjesto da pognes glavu ako joj svjedocis

mozes izaci na izbore i glasati protiv opcija koje guraju diskriminirajuce agende, a imamo ih koliko volis

ali za sve to prvo moras biti svjestan gdje zivis, cemu prisustvujes i kakve to posljedice vuce
a tome nas poznavanje istorije i okolnosti koje su nas dovele tu gdje jesmo kao drustvo najbolje uci
gomila ljudi ne prepoznaje uopce razne oblike nasilja jer im je takvo ponasanje prihvatljivo i normalno

inace ovo sto je tebi normalno to sto muskarac naslijedjuje vecinu ili sve je upravo primjer patrijarhata tj tradicija baziranih na njemu
mozda bi ti bilo normalno cak i da si zena jer si tako odgojen

Tema je nasilje nad ženama, što ne znači da nema nasilja nad muškarcima .Nasilje je uopšteno u porastu, ima ga u svim segmentima naših života . Idemo krupnim koracima unazad, kada su pećinski ljudi toljagama rešavali sukobe.

Agresija je u drustvu prevelika. Za ove dve i po godine, koliko zivim u Beogradu, sam jasno primetila licnu anksioznost u saobracaju, recimo. Ili u redovima, izmedju roditelja u skoli. Bazicne situacije koje ne bi trebalo nikakav stres da bude a sve prsti.

Covek mora da krene od sebe i da prikoci.
Kada bi da svira i u saobracaju, neka proba se uzdrzi.

Zato volim karate, uce oni da udaraju ali pre svega uce da ne reaguju.

zapravo mozes kao pojedinac dosta toga

mozes npr odgojiti svoju djecu u pristojne ljude

mozes da ne okretati glavu vec lijepo pozvati policiju ako vidis ili cujes nasilje, ako vec nisi u poziciji da ga sprijecis

mozes se usprotiviti diskriminaciji na radom mjestu umjesto da pognes glavu ako joj svjedocis

mozes izaci na izbore i glasati protiv opcija koje guraju diskriminirajuce agende, a imamo ih koliko volis

ali za sve to prvo moras biti svjestan gdje zivis, cemu prisustvujes i kakve to posljedice vuce
a tome nas poznavanje istorije i okolnosti koje su nas dovele tu gdje jesmo kao drustvo najbolje uci
gomila ljudi ne prepoznaje uopce razne oblike nasilja jer im je takvo ponasanje prihvatljivo i normalno

inace ovo sto je tebi normalno to sto muskarac naslijedjuje vecinu ili sve je upravo primjer patrijarhata tj tradicija baziranih na njemu
mozda bi ti bilo normalno cak i da si zena jer si tako odgojen

Zato sam i napisao da mogu da snosim odgovornost za sebe i eventualno za svoju decu. Jer smatram da veliki deo ponašanja jednog čoveka ide na dušu njegovih roditelja.

A upravo vi (žene) najviše i momete da utičete da se situacija u buduće promeni. Vi ste majke, vi vaspitavate decu. Moraš priznati da danas majke mnogo više utiču na vaspitanje dece. Majka je ta koja mora da ima veći autoritet. Otac je taj koji više daje neki primer ponašanja u smislu nrkih drugih osobina. Majka formira osobu. E sad, moj lični utisak je da i jedni i drugi u proseku rade očajan posao i da budućnost baš i nije svetla po tom pitanju.

Agresija je u drustvu prevelika. Za ove dve i po godine, koliko zivim u Beogradu, sam jasno primetila licnu anksioznost u saobracaju, recimo. Ili u redovima, izmedju roditelja u skoli. Bazicne situacije koje ne bi trebalo nikakav stres da bude a sve prsti.

Covek mora da krene od sebe i da prikoci.
Kada bi da svira i u saobracaju, neka proba se uzdrzi.

Zato volim karate, uce oni da udaraju ali pre svega uce da ne reaguju.

Rijaliti programi i društvene mreže šalju vrlo jasnu poruku da su vulgarnost, sebičnost i promiskuitet ne samo prihvatljive već i poželjne stvari u društvu a da su nasilje i drama sasvim legitiman i legalan način da se reši svaki konflikt.

Да ли то ико гледа уопште? Оно, пређеш док вртиш програме, или налетиш на нешто у новинама па прескочиш.
Gleda, samo mi izgleda živimo u svojim mikrosredinama gde to nije ni tema za spominjanje a ne nešto drugo. I onda se uvek iznenadiš kad shvatiš da to zaista neko bukvalno konzumira.

Back