Ово је трагична статистика. На жалост много тога је било и раније, само се није писало и није се посвећивала пажња. И данас када се посвећује пажња и када су закони много строжији нема пуно помоћи. Испаде мушкарцу којем падне мрак на очи, не постоје закони који могу да га спрече да почини овакав ужас.
Једини спас видим у томе да жене праве пажљивије изборе када је избор партнера у питању. Не видим заиста други начин. Ја сам свесан да постоји много прикривених психопада, социопада, нарциса и свакавих других патолошких идиота и да не испоље сви одмах своју природу. Али често се дешава да постепено такви одузимају жени део по део њене слободе. Најрањивије су девојке у тинејџерским годинама и 20им које на основу заљубљености добровољно пристају на све мање слободе, док су касније у канџама манипулатора.
И то сам видео на примерима око себе да неког тешког олоша девојке не остављају јер у том неком поремећеном размишљању сматрају да су изливи љубоморе у ствари изливи љубави. Она филозофија "да ме не воли, не би био љубоморан". На жалост, тек када све оде предалеко, када се такви венчају, добију децу, онда је то последња фаза. Често се тек тада креће са физичким злостављањем, јер посебно ако је жена зависна од супруга финансијски, трпи тортуру. А онда и када покуша да побегне, заврши се често трагедијом.
Дакле паметнији животни избори могу сачувати главу. Као отац женског детета ме ужасава да једног дана моја ћерка може проћи овако. Што је до мене покушаћу да јој усадим, али на крају избор и партнера и свега другог ће бити њен.