Како спречити изумирање сеоских насеља по Србији???

Navar

Elita
Banovan
Poruka
20.280
Pa bas njegov interes razvija zemlju.

Vidi Kinu.

Kod komunista niko se ne interesuje da firma radi kako treba.
pa mi vec desetak godina zivimo u kapitalizmu i to liberalnom..rezultati?
mi smo i pre drugog svetskog rata ziveli u kapitalizmu..rezultati?
za prvih 30 godina komunizma mi smo sa siromasne//./SIROMASNE poljoprivredne zemlje stigli tehnolski nivo jedne austrije..npr..
sve ove banana republike danas nastale od bivse SFRJ sve zajedno ne moguida ostvare godisnji prihod jedne SFRJ za mesec dana

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
pa mi vec desetak godina zivimo u kapitalizmu i to liberalnom..rezultati?
mi smo i pre drugog svetskog rata ziveli u kapitalizmu..rezultati?
za prvih 30 godina komunizma mi smo sa siromasne//./SIROMASNE poljoprivredne zemlje stigli tehnolski nivo jedne austrije..npr..
sve ove banana republike danas nastale od bivse SFRJ sve zajedno ne moguida ostvare godisnji prihod jedne SFRJ za mesec dana

Tehnologicki nivo jedne Austrije. Ili znas li kolko gastarbajtera su se selili u Austriju za to vreme.

A u Srbiji nema liberalnog kapitalizma.

To potvrdjuje da maltene svugde ima nekih monopola kod vaznih stvari Struja, Gas, Hrana sve je to monopol.

Petar BSK

Veoma poznat
Poruka
10.064
Bas Svajcarska je slucaj za sebe.

Ali i kod njih ljudi ili se sele u velike gradove ili tamo rade.

Nije tacno,kao sto sam napisao Svajcarska ima jaku federalnu politiku. Svejedno,otisao on u Bern,ili Lugano ili neko selo,tamo ljudi dobro zive. A u Srbiji u Trgovistu i Topoli zive na ivici bede,a u Beogradu bolje,zato se ljudi sele u Beograd...

Navar

Elita
Banovan
Poruka
20.280
Narvar bolje da prekinemo raspravu nisam ti vec mogo objasniti da Autokoncern za 20.000 automobila godisnoj proizvodnji sam nemoze da prezivi (Zastava).

Pa necu i sad.

zatsva je poslednje dve godine pravila 7 do 10 hiljada automobila mesecno..liniju za PUNTO je sama od svojih para kupila..ne baratas validnim statistikama pod broj jedan
pod broj dva automobilska industrija NIGDE NA OVOJ PLANETI ne posluje sa profitom vec na drzavinim subvencijama..ali autoindustrija uposljava OGROMAN BROJ LJUDI..koji odatle primaju platu koju ce naravno negde da potrose ..obicno na robu siroke potrsonje na sta drzava uzima PDV..i tako u krug

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
Nije tacno,kao sto sam napisao Svajcarska ima jaku federalnu politiku. Svejedno,otisao on u Bern,ili Lugano ili neko selo,tamo ljudi dobro zive. A u Srbiji u Trgovistu i Topoli zive na ivici bede,a u Beogradu bolje,zato se ljudi sele u Beograd...

Naravno da je Srbija drugaci slucaj.

Srbija nije Federacija ko Svajcarska i prema meni ne treba da bude.

Problem je dosta u Sribiji zbog nesposobnih ljudi na vlasti kod opstina.

Indjija i Jagodina su pokazali kako se to treba raditi.

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.224
Pare su EU pare.

To stoji ali opet ne vidim vezu za mojim postom.

Subvencije moraju se isto uvoditi, ustvari ako udjemo u EU to ce biti automatski.

Није тачно - како НЕ РАЗУМЕТЕ ЕУ ПОЛИТИКУ. Они ће апсолутно УНИШТИТИ БИЛО КАКВУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ПРОИЗВОДЊУ ОД ХРАНЕ ДО СТОЧАРСТВА ЈЕР ЕУ ПРОИЗВОДИ И ИМА ВИШКА ХРАНЕ КОЈУ НЕМА КОМЕ ДА ИЗВЕЗЕ... чак сам за Војводину чуо да ће потпуно да униште све узгоје осим УЉАНЕ РЕПИЦЕ јер им она треба за возила.

ЕУ ОДАВДЕ ЖЕЛИ ПРОФИТ - И НЕЋЕ БИРАТИ НАЧИНА ДА ГА ОСТВАРИ...

Navar

Elita
Banovan
Poruka
20.280
Tehnologicki nivo jedne Austrije. Ili znas li kolko gastarbajtera su se selili u Austriju za to vreme.

A u Srbiji nema liberalnog kapitalizma.

To potvrdjuje da maltene svugde ima nekih monopola kod vaznih stvari Struja, Gas, Hrana sve je to monopol.
koliko znam austrija nije uspela da napravi borbeni avion..mi jesmo..nemacka nije pregradila dunav i upregla ga da pravi struju ..mi jesmo..
enivej u kapitalizmu UVEK radis vise nego sto si za to placen..kad ne bi tako bilo gazde bi propale phe

Kurtalici

Primećen član
Poruka
818
Ako sela hocu da prosvetaju onda trebaju ljudi posao i izvan poljoprivrede.

Ko turizam na mokroj gori, dobar primer broj stanovnika raste.

http://sr.wikipedia.org/sr/Мокра_Гора_(Ужице)

По овоме је до пописа 2002 године бележен стални пад.Туризам је процветао касније и верујем да се тај пад претворио макар у стагнацију али откуд ти подаци о томе?

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
zatsva je poslednje dve godine pravila 7 do 10 hiljada automobila mesecno..liniju za PUNTO je sama od svojih para kupila..ne baratas validnim statistikama pod broj jedan
pod broj dva automobilska industrija NIGDE NA OVOJ PLANETI ne posluje sa profitom vec na drzavinim subvencijama..ali autoindustrija uposljava OGROMAN BROJ LJUDI..koji odatle primaju platu koju ce naravno negde da potrose ..obicno na robu siroke potrsonje na sta drzava uzima PDV..i tako u krug

7 000 do 11 000 hiljada mesecno.

Ili to ozbilno.

A i tad je pravila po Fiatovoj Licenci.

Sad ce raditi Fiat isti broj kad se zavrsi rekonstrukcija boljih automobila.

A po tebi Srbija da subvecnionira svaku privrednu granu a od cega da placa penzije i plate ucitelja.

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
http://sr.wikipedia.org/sr/Мокра_Гора_(Ужице)

По овоме је до пописа 2002 године бележен стални пад.Туризам је процветао касније и верујем да се тај пад претворио макар у стагнацију али откуд ти подаци о томе?

Podataka imam od B92 i RTS.

Broj stanovnika u Mokroj Gori se povecao zahvalujuci Drvengradu.

Ljudi imaju poso pa ostaju tamo ili se cak sele tamo.

Petar BSK

Veoma poznat
Poruka
10.064
Naravno da je Srbija drugaci slucaj.

Srbija nije Federacija ko Svajcarska i prema meni ne treba da bude.

Problem je dosta u Sribiji zbog nesposobnih ljudi na vlasti kod opstina.

Indjija i Jagodina su pokazali kako se to treba raditi.

Pa kako mislis da se ojaca untrasnjost Srbije? Srbija je delimicno federalna drzava - sastoji se od uzeg dela i dve autonomne pokrajne. Treba da se sprovede radikalna federalizacija Srbije. Naprimer u Svajcarskoj nekoliko kantona je srediste turizma,nekoliko industrije,nekoliko poljoprivrede. Tako treba i u Srbiji,a ne da je Beograd centar skoro svega...

Petar BSK

Veoma poznat
Poruka
10.064
Podataka imam od B92 i RTS.

Broj stanovnika u Mokroj Gori se povecao zahvalujuci Drvengradu.

Ljudi imaju poso pa ostaju tamo ili se cak sele tamo.

Moje selo je blizu Drvengrada,tacnije izmedju Tare i Zlatibora. Moze da se nadje posao za mlade,pre svega u turizmu. Ali sta cemo sa jugom Srbije,gde nema turistickih centara? ...

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
Pa kako mislis da se ojaca untrasnjost Srbije? Srbija je delimicno federalna drzava - sastoji se od uzeg dela i dve autonomne pokrajne. Treba da se sprovede radikalna federalizacija Srbije. Naprimer u Svajcarskoj nekoliko kantona je srediste turizma,nekoliko industrije,nekoliko poljoprivrede. Tako treba i u Srbiji,a ne da je Beograd centar skoro svega...

Naravno decentralizacija na nivo opstine.

Ali da svaki manji grad ima parlament to su cist gluposti.

Inace Navar gde ovde pise 100 000 godisne u zadnjih godina postojanja http://sr.wikipedia.org/sr/Застава_Ауто.

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
Moje selo je blizu Drvengrada,tacnije izmedju Tare i Zlatibora. Moze da se nadje posao za mlade,pre svega u turizmu. Ali sta cemo sa jugom Srbije,gde nema turistickih centara? ...

Tu mora da dodje neki drugi Kusturica da stvori nesto neku fabriku ili tako.

Ali kako znam ni Emir Kusturica nije se usreci za mentalitetom naroda tamo.

Petar BSK

Veoma poznat
Poruka
10.064
Naravno decentralizacija na nivo opstine.

Ali da svaki manji grad ima parlament to su cist gluposti.

Inace Navar gde ovde pise 100 000 godisne u zadnjih godina postojanja http://sr.wikipedia.org/sr/Застава_Ауто.
Pa i sada imamo opstine pa nista... Ne mislim da svaki grad treba da ima skupstinu,nego da se napravi nekoliko regiona / kantona / pokrajna...I da ih bude vise,oko 10,15,a ne ovo sto planira vlada,svega 5...Svaki region da ima neki vid autonomije,jedino tako mozemo barem malo da smanjimo migraciju ka glavnom gradu...

bagzzi

Poznat
Poruka
8.618
Infrastruktura pod hitno...asfaltirani putevi, kulturni centar moderan, sportski centar,skole,obuka, subvencije, naseljavanje Roma u napustena gazdinstva, stimulisanje domace poljoprivredne proizvodnje i izvoz na Istok...

Заборавио си амбуланте, многа села немају лекара у селу!
Ветеринаре и да не спомињем, ако се и нађе неки дере кожу слеђа или је неки дилетант па сељацима цркавају краве, коњи и остала стока...

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
Pa i sada imamo opstine pa nista... Ne mislim da svaki grad treba da ima skupstinu,nego da se napravi nekoliko regiona / kantona / pokrajna...I da ih bude vise,oko 10,15,a ne ovo sto planira vlada,svega 5...Svaki region da ima neki vid autonomije,jedino tako mozemo barem malo da smanjimo migraciju ka glavnom gradu...

To je prema meni bacanje para.

Vec sad Srbija ima preveliku administraciju.

Kad sam bio da se javim za vojsku 3 ljudi radu samo na Ubu.

Jedan skuva kafe, drugi malo prica, jedna pukvalno nista ne radi a ja tad bio jedini koji je morao kod njih

Tako mi je i prica oko Vojvodine samo cilj Canka da jos poveca broj ljudi koji radu u administraciji bez ikakvog efekta.

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
Srbija ima najvise uslova za agrar. Dzaba otvaranje fabrika kad nesto moze jeftinije da se uveze iz Kine nego da se napravi u Srbiji...

Nemoze vecina Srba da zivi od poljuprivrede.

To su price za malu decu.

Cak u jednoj Holandiji koja izvozi 40 Miljarda evra poljuprivrednih proizvoda, samo 2 % ljudi rade u poljuprivredi.

Navar

Elita
Banovan
Poruka
20.280
7 000 do 11 000 hiljada mesecno.

Ili to ozbilno.

A i tad je pravila po Fiatovoj Licenci.

Sad ce raditi Fiat isti broj kad se zavrsi rekonstrukcija boljih automobila.

A po tebi Srbija da subvecnionira svaku privrednu granu a od cega da placa penzije i plate ucitelja.

pa italija kljuka svake godine po nekoliko MILIJARDI EVRA u taj FIAT
a uciteljima nastavnicima profesorima bi ja oduzeo i te plate i te penzije koje primaju jer ih svojim radom zasluzili nisu..s obizrom kakav su nam kadar darovali..

sto se zastave tice prva komercijalna ugradnja bosch motronic sistema objedinjenog paljenja i ubrizgavanja je bila bas na automobilu YUGO EFI..koji je tada imao recimo cistije izduvne gasove od mercedesa E klasse govorimo o 1987oj godini..kada je obavljan razvoj tog automobila..to je vreme pred raspad SFRJ..bio je ugovoren ne samo razvoj novih motora vec i 3 nova modela automibila..al onda je dosao ante markovic i raspala se sfrj i izbio rat i zastava pukla kao uostalom i sve druge firme
ja ne razumem vasa zameranja..vrlo su iracionalna..vi bi hteli da zastava pravi auto koji ce da bude kvalitetan ko mercedes a da kosta dva grosa
strucnjaci koji su u to vreme radili u zastavi su sasvim kadri bili da naprave auto u rangu mercedesa..ali taj auto bi morao i da kosta koliko i mercedes..ili mozda malo manje..zastava je pravila aute za siroke narodne mase a ne za klase..klasa je i tada i uvek kupovala luksuzne strane automobile..da klasa i oni koji su zeleli bolovali od toga da ih smatraju klasom..kompleksasi uglavnom..