Kako smo se razisli?

Ako je svet nastao od Adama i Eve i Boga koji je njih stvorio, kako smo onda dosli do toliko religija i Bogova?
Covek u svojoj prirodi treba Boga.
Ali kada je ostavio pravog Boga koji smeta njegovoj gresnoj prirodi, izmislio je sebi bogove koji mu odobravaju stvari koje voli.
Ali da bi to opet bio bog, neke zabranjuje.
Samo ne one koje voli.
Sutra je dosao neko i svidjao mu se taj bog koji odobrava stvari koje i taj drugi voli.
Dosli du neki treci i nije im se dopao taj bog, jer u nekim zabranama zabranjuje ono sto oni vole.
Pa su tako spontano sebi izmislili novig treceg boga koji brani obe stvari koje oni ne vole a odobrava ove koje oni vole.

Ti bogovi su bili na primer, zivotinje, sunce, mesec, zvezde, pola covek pola zivotinja, drvo, kamen itd, itd.

Tako su ljudi ili na taj nacin izmislili placebo koji iako lazno, do negde zadovoljava iskonsku potrebu za pravim bogom.

Zabrane koje daje pravi Bog nisu tu da ogranice i naljute coveka iako se protive ljudskoj paloj prirodi.
Vec da ga zastite.
Kao mi sto branimo deci, jer neke stvari koje oni hoce da rade oni sada ne vide posledice koje mi vidimo.
Tako je i sa Bogom.
Ali su te zabrane za dobrobit coveka sada a pogotovo za buducnost.
Kako u ovom zivotu tako i za buducnost.
I zato vevina nece pravog boga jer vide to kao ogranicenja pa tako nastaju novi bogovi.
Ljudi hoce reforme ali ne zele da se menjaju.

Hoce jare i pare.

Medjutim samo u kontakt sa pravim Bogom se desava unutrasnja promena.
Jer je on pravi i zivi, nezni i strpljivi Bog.
Tada covek dobija prvobitnu prirodu i menja se.
To ga osvefocava da je pravi Bog pravi.
Tada shvata da zabrane nisu zabrane vec blagoslov.

Bez te natprirodne promene coveku se sve to cini kao ludost.

1. Korinćanima 2,14Telesni čovek ne prima što je od Duha Božjega; jer mu je ludost, i ne može da razume, jer treba da se duhovno razgleda.

a Bog je racionalizacija?

Na svako ozbiljnije pitanje dobijes odgovor "cudnovati su Boziji putevi"
Bog je pojam za racionalizaciju, posebno u tim moralnim stvarima.

Evo npr. nesto iz modernijeg drustva, ti znas da su ovi nasi najgori krimosi i talog drustva svi redom veliki vernici, koji stalno lupaju nesto o religiji.

Zamisli koju religijsku racionalizaciju oni koriste kada prete, reketiraju, ubijaju, muce i sl.

Covek u svojoj prirodi treba Boga.
Ali kada je ostavio pravog Boga koji smeta njegovoj gresnoj prirodi, izmislio je sebi bogove koji mu odobravaju stvari koje voli.
Ali da bi to opet bio bog, neke zabranjuje.
Samo ne one koje voli.
Sutra je dosao neko i svidjao mu se taj bog koji odobrava stvari koje i taj drugi voli.
Dosli du neki treci i nije im se dopao taj bog, jer u nekim zabranama zabranjuje ono sto oni vole.
Pa su tako spontano sebi izmislili novig treceg boga koji brani obe stvari koje oni ne vole a odobrava ove koje oni vole.

Ti bogovi su bili na primer, zivotinje, sunce, mesec, zvezde, pola covek pola zivotinja, drvo, kamen itd, itd.

Tako su ljudi ili na taj nacin izmislili placebo koji iako lazno, do negde zadovoljava iskonsku potrebu za pravim bogom.

Zabrane koje daje pravi Bog nisu tu da ogranice i naljute coveka iako se protive ljudskoj paloj prirodi.
Vec da ga zastite.
Kao mi sto branimo deci, jer neke stvari koje oni hoce da rade oni sada ne vide posledice koje mi vidimo.
Tako je i sa Bogom.
Ali su te zabrane za dobrobit coveka sada a pogotovo za buducnost.
Kako u ovom zivotu tako i za buducnost.
I zato vevina nece pravog boga jer vide to kao ogranicenja pa tako nastaju novi bogovi.
Ljudi hoce reforme ali ne zele da se menjaju.

Hoce jare i pare.

Medjutim samo u kontakt sa pravim Bogom se desava unutrasnja promena.
Jer je on pravi i zivi, nezni i strpljivi Bog.
Tada covek dobija prvobitnu prirodu i menja se.
To ga osvefocava da je pravi Bog pravi.
Tada shvata da zabrane nisu zabrane vec blagoslov.

Bez te natprirodne promene coveku se sve to cini kao ludost.

1. Korinćanima 2,14Telesni čovek ne prima što je od Duha Božjega; jer mu je ludost, i ne može da razume, jer treba da se duhovno razgleda.
I ti si primetio taj fenomen da je "pravi Bog" baš taj u kog ti veruješ?

Tako su dosle nove generacije i samo prihvsatile bogove svojih predaka ili pra predaka.
Ili koje su njihovi preci izmislili ili koje su njihovim precima silom bili natureni ili su sami do misleli.

Kada covek dodje u dodir sa pravim zivim Bogom, dozivi natprirodnu unutrasnju promenu i tada shvati da pravila ili bogovi koje sledi su u suprotnodti sa pravim Bogom.
Ili ih on uopste ne trazi a namecu se kao da su njegova.
Tada se ta osoba skroz menja i onda od obozavalaca laznih bogova i laznih nepotrebnih pravila koja odbacuje dobija ime sektas, jer su ovi drugi vecina.

Ime sektas ima za cilj da ga u stilu, ako mi nedas krug biciklm necu da se igram sa tobom.
Vrate laznim bogovima.
Medjutim duhovno iskustvo koje je ovaj doziveo je najace svedocanstvo za njega.
On je osetio Bozju ruku i ne moze da se vraca u mrak.

Poslednja izmena:
Ako je svet nastao od Adama i Eve i Boga koji je njih stvorio, kako smo onda dosli do toliko religija i Bogova?
prosto. zato što ljudi govore o svojoj predstavi Boga, sveta i viših bića. otuda različitosti jer one potiču od različitih ljudskih modela.

no to ne znači da u ljudskoj prestavi o Bogu, svetu i višem sferama nema nimalo istine. to bi bilo ono vidjenje je isto i za sve nas i za Boga i "bogove".

Nadjite apsolutnu istinu pa ćete znati šta Bog misli.

Uvek sam pricao da je mrznja i podela nacija, vere i svih ostalih aspekata koji nam otprilike zavise od mesta rodjenja najbesmislenija ikad.

Npr, ja da sam rodjen u Kataru, sad bih verovatno bio musliman, postovao te obicaje i propovedao da je to ultimativna istina.

Cinjenica je da treba da budes u skladu sa prirodom, sobom, da ne zelis drugima zlo i da verujes u to da ces kao dobar covek vremenom ostati u krugu dobrih ljudi. Sve ostalo je suvisno.

Savršeno pažljivo čitao. I ponovo da rezimiramo, baš taj bog u kog ti veruješ je pravi, jel?
Nisi pazljivo citao.

Skroz ne pazljivo.

Da si pszljivo cutao ne bi mogao da postavis takvo pitanje.

Pravi Bog ce ti se otkriti kada ga trazis i doziveces natprirodnu unutrasnju pomenu prirode.
Kod drugih bogova to nema.
Jer nisu zivi ne postoje.

Tada ces prihvatiti Boga inace neces jer ti se sve bez tog iskustva cini ludost.
Tada ces se promeniti i to ce videti svi.

Poznajem ljude koji su se usudili da stupe na tlo pravoga Boga pa su zaustavili proces promene jer ne zele da se menjaju.
Pokusali du iz radoznalosti ne verujuci da ce se nesto desiti.
Ajde da vidim sta je to.

Ovako su posle govorili:
Pocelo je da mi zanosi pamet i da se menjam, odma sam sve to bacio.
Neki drugi, osecam neku toplotu u grudima i tera me nesto da sve vise citam da se molim i da se menjam.
Pa sam prestao.
Sve u tom stilu.

Dok malo koji idu do kraja i dozive potpunu natprirodnu promenu koje su svesni.
Ta toplota to je Duh sveti, ostaje stalno.
On daje silu.
Bez te sile niko niti moze da se stvarno moli ili veruje ili zivi po tim nacelima.
To sam posle vidis.

Zato imamo hriscane koji se tako zovu a ne praktikuju i to svi vide.
A pljuju sve druge koji ne slede ono sto oni.
Jer oni nisu tu zbog stvarnog otkrivenja Boga.
Vec su tu rodjeni, uticaj porodice, drustba, iz nacionalizma pretezno.
Jer nisi Srbin ako nisi p...slavac.
Dobar trik crkve.
Samo zamenis k9mabdanta Savu sa drugim Savom i nisra vise.
Komunisticki vokabular i nacin zibota i ponasanja ti ostane.
Spoljasna forma bez unutrasnje promene.
Ili bog pomodarstva kao danas.
Nekad je bilo sramota danas je moderno da si...p...cvac pogotovo ako slavis slavu ti si car medju ljudima u Srbiji itd.
Cast izuzecima.

1. knjiga Mojsijeva (Postanje) glava 3: Novi srpski prevod:
1 Zmija je bila lukavija od svih divljih životinja koje je stvorio Gospod Bog. Ona reče ženi: „Zar vam je Bog stvarno rekao da ne smete jesti ni s jednog drveta u vrtu?“
2 Žena odgovori zmiji: „Plodove sa drveta u vrtu smemo da jedemo, 3 osim ploda sa drveta što je nasred vrta. Za njega je Bog rekao: ’Ne jedite s njega niti ga dotičite, inače ćete umreti!’“
4 Zmija reče ženi: „Sigurno nećete umreti!
5 Naime, zna Bog da će vam se, kada okusite njegov plod, otvoriti oči, pa ćete biti kao bogovi koji poznaju dobro i zlo.“
+++
Pod uticajem đavola ljudi su zbog gordosti pali u greh i poželi da budu kao "bogovi". Tako i posle nastaje politeizam, pod uticajem đavola i zbog grehova.

Uvek sam pricao da je mrznja i podela nacija, vere i svih ostalih aspekata koji nam otprilike zavise od mesta rodjenja najbesmislenija ikad.

Npr, ja da sam rodjen u Kataru, sad bih verovatno bio musliman, postovao te obicaje i propovedao da je to ultimativna istina.

Cinjenica je da treba da budes u skladu sa prirodom, sobom, da ne zelis drugima zlo i da verujes u to da ces kao dobar covek vremenom ostati u krugu dobrih ljudi. Sve ostalo je suvisno.
Nisi razumio problematiku.
Slabo poznajes temtiku.
Govoris iz predrasuda samo.
Imas hijade onih koji napuste te pravce iako su tu rodjeni i slede sasvim neki drugi iako ce od mase biti okarakterisani kao crne ovce.
Procitaj moj zadnji post.

Nisi razumio problematiku.
Slabo poznajes temstiku.
Imas hijade onih koji napuste te pravce iako su tu rodjeni i slede sasvim neki drugi iako ce od mase biti okarakterisani kao crne ovce.
Procitaj moj zadnji post.

Nemojte mi se obracati sa visine od prvog momenta, jer samim pricanjem da neko nesto nije razumeo rizikujete da vi niste razumeli tog nekoga.

Procenat ljudi koji napuste nesto i promene veru je mnogo manji od procenta koji ceo zivot ostane u istoj.

Back