Kako se živelo u Titovo vreme?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1736171756911.jpeg

Decu su mogle da imaju samo budale, ostali nisu imali za jelo ,
Zgrade su pravljene od otrovnih materijala, ali je narod uspesno to umeo da imuno resi pa zato imamo vecinu gradjana koji su zivotnog doba oko 90 godina i vise, iz SFRJ perioda, znaci 1940 godiste, rat i sve to ali SFRJ ih drzi da su jos zivi , dok danas uglavnom oko 52 godine umiru ljudi , ja mislim oko 48, ali mi kazu statisticki je oko 52....

Ali kakav je to zivot , kratak ali dinamican, danas se zivi punim plucima....mozes sve, pametan si svima, i svuda, jedes sve vrste parizera, skoro su i koka kola i pepsi promenile recpeturu , mozda sad ima vise fosforne kiseline , deo secera su zamenili zasladjivacima, vise se isplati ....
Odavno nisu vise po principu soda vode, nego nekog od natrijum bikarbonatnog jedinjenja...

То је била једна антисрпска творевина. Данас ко жели да мисли, да се образује, да ради, може да постигне много. Онај други део народа који је наследио те комуњарске навике, они само кукају, само што не би смели да кукају у комуњарском режиму, зато што би завршили у затвору.

Nisi lopovi odskakali od vecine i pravili lazne slike imetka drustva,rad,radne akcije,vojska,kultura,odela,postenje,obraz,porodica,to danas ne postoji,tad nije bilo potrosackih robova i neta
Mлад човек, а оболео од комуњаризма. цццццц

SFRJ: Tezilo se da sto vise ljudi bude nacitano, obrazovano, drzava je pravila ozbiljne strucnjake koji su radili po celom svetu. Mogao je i onaj najsiromasniji da zavrsi fakultet i da se besplatno doskoluje da bude sta god pozeli. Glavni cilj je bio stvaranje jakog drustva, zdrave omladine itd...

Srbija: Umesto najpametnijih, forsiraju se poslusni idioti, skolstvo je smejurija, mladi ne citaju, nemaju znanja, dosta njih je nepismeno, promovisu se kurvetine, kriminalci, pederri, devijantno ponasanje. Glavni cilj je da ovi sto drze vlast profitiraju, a narod se unistava na svakom koraku, deca rahiticna i zaglupljena...

Bilo je dobro. Živjelo se, a ne životarilo, iako su primanja bila skromna. Ljetovanja, zimovanja, izleti, put u inostranstvo. Slusala se kvalitetna muzika. Knjige se čitale. Djeca se igrala. Ljudi su se svakodnevno družili. Poštovala se familija, komsije, nastavnici, znani i neznani. Školstvo i zdravstvena zaštita napredniji i besplatni.
Znalo se tacno ko je lud, a ko nije. Osjećao si se zaštićeno od države. Nije svaka budala imala glas na razglas...

Kako se živelo u vreme Tita i komunizma? Je l bilo bolje nego danas?
Koje su razlike u životu u vreme Tita i danas u vreme "Vučića koji je Tito u pokušaju" ?
1974 тито и његови копилани титоистички су срушили КАПЕЛУ НА ЛОВЋЕНУ ДИНАМИТОМ и направили комунистички маузолеј. да се покида српска нит.
ај поитај мало прочитај шта је његошева последња жеља била где да почива ... и клетва ако ту ен буде почивао...

лепо су нас титоистички бандити лагали и одрођивали, уништавали.

па се данас птиамо што еј проклетство у цетињана и што певају усташке крволочне песме попут томпсонове ''чавоглаве''...

Niko nije išao psihologu. Sami smo procjenjivali ljudske karakterne i druge osobine. Zaziralo se od cinkarosa, ulizica, lažljivih, pokvarenih...
Slavili su se i vjerski praznici, kulturno, u krugu porodice i prijatelja. Nije se sjedilo na slami, šetalo ukrug oko crkve, te zazivali stare, glupe i nepotrebne običaje, koji su bili prevazidjeni, a sada ponovo uvedeni da zaglupe sve redom.

Niko nije išao psihologu. Sami smo procjenjivali ljudske karakterne i druge osobine. Zaziralo se od cinkarosa, ulizica, lažljivih, pokvarenih...
Slavili su se i vjerski praznici, kulturno, u krugu porodice i prijatelja. Nije se sjedilo na slami, šetalo ukrug oko crkve, te zazivali stare, glupe i nepotrebne običaje, koji su bili prevazidjeni, a sada ponovo uvedeni da zaglupe sve redom.
Убију те током служења војног рока ... војна тајна. Сељци се кољу секирама, нема црне хронике да се пише о томе.
Корупција свуда, нико не сме о томе да пише.

dovoljno je reci da tad niko nije isao na manje od 15 dana na more, 20 dana je bilo normalno za one malo bolje stojece, zimovanje barem 7 dana na planini standardica a sad vec idu i na samo 7 dana mora za celu godinu

na moru sam provodio u proseku barem po 2 meseca (+-) godisnje.
a to 10-15 dana je bilo samo za skijanje.

Ma nije nista valjalo to doba, njsra, krs! z:mrgreen: - Nisi mogao da lajes, sad mozes! Eeee.....

na moru sam provodio u proseku barem po 2 meseca (+-) godisnje.
a to 10-15 dana je bilo samo za skijanje.

Ma nije nista valjalo to doba, njsra, krs! z:mrgreen: - Nisi mogao da lajes, sad mozes! Eeee.....

Колико сте ви југословени по закону имали дана годишњег одмора? Пола године по вама?

Колико сте ви југословени по закону имали дана годишњег одмора? Пола године по вама?
Kad sam poceo da radim, mislim da je bilo valjda 22 radna dana ili tako nesto + nesto na godine sluzbe... iskreno, zaboravio sam. Davno je to bilo.
A to sa 2 meseca na moru, to je pre no sto sam se zaposlio - a nisam hteo da se zaposlim dok nisam morao.
Mada ruku na srce ja sam imao sansu i da produzim i kad sam se zaposlio jer sam radio po smenama. Nekad se ustinuo i ceo mesec slobodno (zamena smena). Jednom prilikom sam otisao na odmor i vratio se posle 2 i po meseca - mislio sam da su mi dali otkaz :) :) :) :)

Back