KAKO SE VASPITAVAJU DJECA U SRBIJI ?

igracina

Primećen član
Banovan
Poruka
878
Interesuje me kako vaspitavate vasu djecu i sto ste primjetili, kako uopste Srbi vaspitavaju svoju djecu?

Mislim na samo jedan segment!

Sto Srbi svojoj djeci govore o Albancima, Hrvatima, Muslimanima, Madjarima, Bugarima, Makedoncima, Crnogorcima itd?
Kako Srbi svojoj djeci karakterisu pripadnike ovih naroda?

krvolok:
Ništa im ne govore !!! Ako su deca nisu budale, pa da ne vide ko su i šta su Crnogorci !!!

Hvala vam kolega! Ipak smo dosta, cak i previse ucinili za danas. Vidi se napredak!

Vidim ja da ti ocekujes moj odgovor. 'Ajde zadovoljicu te, ali pod jednim uslovom: da ne padas u vatru, kao neki divljak i ne pocinjes sa tim tvojim teorijama o Jetijima... Je l' vazi?

Pitanje si odlicno postavio a mogu ti iz iskustva odgovoriti, posto znam kako i vi svoju decu vaspitavate.

Po majci sam od Vasojevica (ti znas kakva je njihova filozofija?) sto znaci da su tvoje teorije o Jetijima izmisljene od nekih kvazi-istoricara i nekih kojima Srpsko jedinstvo najvise smeta. Cak dok sam boravio kod druga u CG u Budvi, inace je Grbaljac, on je poceo da se izjasnjava kao Crnogorac. Isto Grbaljac ga je pitao: "i otac ti je Srbin i majka ti je Srpkinja a ti Crnogorac?! Kako to?" Samo sam hteo da ti objasnim da vam je to zanosenje o nekoj novoj naciji, novokomponovano (kao turbo folk). I jos da ti citiram Savu Tekeliju koji kaze: "ne treba zvati Srbe po oblastima u kojima zive (Bosanac, Crnogorac, Vojvodjanin, Kosovar, Sumadinac...), jer ce se vremenom oni osecati kao odbaceni od nas i posebni." Ovo je receno pre vise od 200 god.

Neki mocniji su ipak malo cacnuli vas u Crnoj Gori a vi, kao po obicaju, sa svojim karakterom, jedva docekali to, jer vas ipak malo boli sto nam je istorija malo bogatija i svi se otimali za ove prostore kao plodne i velikim saobracajnicama. Nemoj da mi pocinjes samo o vasem junastvu, jer ko ima interesa da se bakce za najobicnije kamendzure, kad ovamo ima zemlju, sumu, stoku a tu su, dakle i dobri porezi (nameti, harac)...
Ovo sam morao prvo da ti navedem a tebi nemoj da ti da povoda pa da pocinjes sa tvojim tezama.

Kao nase sunarodnike, juzne Srbe, mi vas smatramo jednostavno kao svojima. To sto se vi osecate zapostavljenima, to je samo vasa umisljotina a iz toga ste poceli da vucete sve ostale komlekse nize vrednosti, pa i da razvijate nezdrav ego, koji nije na zdravoj osnovi. Sa tim egom samo sebe jos vise udaljujete, od onog sto se zove normalno, ljudsko. Niste ni svesni koliko nama delujete nezrelo, nadobudno, detinjasto (ne samo nama, vec sam razgovarao i sa muskarcima a najvise sa zenskama, drugih nacionalnosti, koji/e uvek prokomentarisu: "ma kakvi Crnogorci"? Sada ces reci sta sve ne rade nase zenske odavde, kada odu tamo, je l'? Znam kakve su vase kada dodju ovde! I nije tacno da su vase zenske teske, vec vi nemate pristup... a zensko ko zensko uvek je zeljna... )... kao malo dete koje se pravi vazno, da ti ne objasnjavam dalje.

Vaspitavan sam kako sam ti rekao, da ste vi nasi, vasa mala ekonomska moc nas "obavezuje" da vam bratski pruzimo, pomognemo (kao stariji ili veci brat, prema mladjem i manjem), Cak i vojno ako je potrebno, ali ko ce vas dirati kada im niste zanimljivi (niko ne otima neplodnu njivu ili kamenjar)?

To sto je sada a i oduvek Srbija bila u problemima i svi se bore za ovaj deo Evrope (jos od Rimljana) kao najblize tranzicije ka istoku, ne znaci da vam kao nasoj sabraci okrecemo ledja. Srbi u RS su zreliji i ne kukumavce kao vi, vec su jednostavno svesni situacije u kojoj se Srbija nalazi (cak je i u prvi sv. rat usla zbog Bosne a i ovaj, ali ne bih da zalazim u presiroku temu) i kada budemo mi Srbi u Srbiji stali na noge, pomoci cemo i njima isto tako.

Srbiji je potreban izlaz na more kao strateski polozaj (a ne zbog turizma, niti ce vam Englezi pohrliti, ako se odvojite od nas, interesantnija im je Grcka... zbog mnogo cega), tako da cak ni ekonomske izolacije ne mogu biti potpune kada imas izlaz na more (to ti je kao slobodno nebo). Neke vise sile su ispitale kako je najlakse zavaditi Srbe pa su se okrenule vama kao pubertetlijama, kojima ce podgrejati nezreo ego i lakse ce osvojiti Srbiju. Divide et impera. To uspevaju potkupljivanjem pogotovo vasih (ali i nasih) politicara, koji, priznaces i nemaju sta da vam ponude osim nekakvih bajki. To im je jedini nacin da opstanu. Sugestijom vam stalno sole pamet, sto se da videti na tebi.

Nestankom Srbije, nestacete i vi.

Malo sam izgleda predugacko pisao, ali hteo si konkretno i detaljno.

Zamolio bih ti da mi se ne zanosis sada nekim teorijama i da pocinjes opet po tvome, onako kako ti umes. Tu je Boza svemoguci (inace expert i strucnjak za slucajeve poput tebe, dosao je na moj poziv). Znaci pazi sta pises!

I jos nesto. Ako nisi Srbin (Srpskog porekla - ustasa, siptar... poturicu ipak mogu da shvatim posto su oni poturceni Srbi), nemoj mi se vise obracati.

'Ajde sad, al' budi normalan!

Dobro je to, Kazanovo, dobro, ali da ga mi prizovemo svesti, argumentima, nema šanse !!! Moje je da ga ujedam ( potkovano činjenicama, ako si primetio ! ), a ti bolje pošalji po filozofa Hektora, taj će imati volje, snage i živaca, da se nadovezuje do u beskraj, pa će neko od njih priznati da je ili Srbin ili Crnogorac i Bibliju napisao !!!

krvolok:
Dobro je to, Kazanovo, dobro, ali da ga mi prizovemo svesti, argumentima, nema šanse !!! Moje je da ga ujedam ( potkovano činjenicama, ako si primetio ! ), a ti bolje pošalji po filozofa Hektora, taj će imati volje, snage i živaca, da se nadovezuje do u beskraj, pa će neko od njih priznati da je ili Srbin ili Crnogorac i Bibliju napisao !!!

Pa primetio sam, nisi dzabe krvolocan. Uzecu te za savetnika, uvek kada su ovakvi slucajevi, nije lako kolega, vidis i sam. Ovakvi slucajevi zahevaju podrobniju analizu, cak i nasi doktorati su mali kad su u pitanju ovi Jetiji.

Kako se ne setih za Hektora (dabogda mi svrake mozak popile)...?

igracina:
Interesuje me kako vaspitavate vasu djecu i sto ste primjetili, kako uopste Srbi vaspitavaju svoju djecu?

Sto Srbi svojoj djeci govore o Albancima, Hrvatima, Muslimanima, Madjarima, Bugarima, Makedoncima, Crnogorcima itd?

Moje je misljenje da se u ovoj temi kriju mnogi odgovori!

Vratimo se temi !!

igracina:

Mi u Srbiji vaspitavamo DECU! Uglavnom u hrišćanskom duhu i ljubavi i ne punimo im glave budalaštinama Sekule Drljevića i sličnih patriota. Srpska DECA su otvorena, srdačna i gaje ljubav prema svim narodima. :wink:

Samuraj:
Kazanova:
Po majci sam od Vasojevica

Svaka majka može roditi sina,
ali samo Crnogorka može roditi Crnogorca.

Ne zaboravi to nikada.

Mozda se nismo razumeli. Filozofija Vasojevica koju splacina dobro zna, je da su oni jedini Srbi a ostali Srbljaci (tj, posrbljeni, sto je mislim, malo preterano...). Mozda nisi znao, ako ovo splacinovo Jeti pleme, hoce da se odvoji, Vasojevici su pripretili da ce traziti odvajanje od Crne Gore i spajanje sa Srbijom.

Postoje jos mnoga plemena na severu (Rovcani, Moracani, Drobnjaci, Banjani... pa i na jugu Pastrovici... mada je ovaj Jeti poglavica, Milo Tupanovic sa svojim duhovnim vodjom, liberalnim vracem, Kretenovic Slavko (uteram mu ga malko, ali i vise) zatrovao mnoge tako da ima odroda i tamo) koja znaju dobro ko su i sta su a ne kao ovo Jeti pleme, koje je otkrio splacina.

Kazanova:
Samuraj:
Kazanova:

Ne zaboravi to nikada.

Mozda se nismo razumeli. Filozofija Vasojevica koju splacina dobro zna, je da su oni jedini Srbi a ostali Srbljaci (tj, posrbljeni, sto je mislim, malo preterano...).

E ovo zaista nisam znao,kakav kretenizam :roll: :roll: :roll:

Mozda nisi znao, ako ovo splacinovo Jeti pleme, hoce da se odvoji, Vasojevici su pripretili da ce traziti odvajanje od Crne Gore i spajanje sa Srbijom.

To sam znao,isto su im rekli i Piperi.

Kazanova:
Mozda se nismo razumeli. Filozofija Vasojevica koju splacina dobro zna, je da su oni jedini Srbi a ostali Srbljaci (tj, posrbljeni, sto je mislim, malo preterano...). Mozda nisi znao, ako ovo splacinovo Jeti pleme, hoce da se odvoji, Vasojevici su pripretili da ce traziti odvajanje od Crne Gore i spajanje sa Srbijom.

Postoje jos mnoga plemena na severu (Rovcani, Moracani, Drobnjaci, Banjani... pa i na jugu Pastrovici... mada je ovaj Jeti poglavica, Milo Tupanovic sa svojim duhovnim vodjom, liberalnim vracem, Kretenovic Slavko (uteram mu ga malko, ali i vise) zatrovao mnoge tako da ima odroda i tamo) koja znaju dobro ko su i sta su a ne kao ovo Jeti pleme, koje je otkrio splacina.

Ptanje za urednika:
Je li prihvatljivo, ponasanje ovoga sljama narkomanskog, mene biste odmah sankcionisali i upozorili.Zelim konkretan odgovor!

Samuraj:
Kazanova:
Samuraj:
Kazanova:

Ne zaboravi to nikada.

Mozda se nismo razumeli. Filozofija Vasojevica koju splacina dobro zna, je da su oni jedini Srbi a ostali Srbljaci (tj, posrbljeni, sto je mislim, malo preterano...).

E ovo zaista nisam znao,kakav kretenizam :roll: :roll: :roll:

Mozda nisi znao, ako ovo splacinovo Jeti pleme, hoce da se odvoji, Vasojevici su pripretili da ce traziti odvajanje od Crne Gore i spajanje sa Srbijom.

To sam znao,isto su im rekli i Piperi.

Ne postoje plemena kod Srba, plemena postoje samo kod Crnogoraca, po tome se jasno zna ko je Srbin, ko Crnogorac.Nema plemenske organizovanosti kod Sumadinaca, Vojvodjana, Hercegovaca itd.
Prava plemenska organizovanost postoji samo u Crnoj Gori i nigdje vise kod juznih slovena!

igracina:

KAKO VI VASPITAVATE VAŠU, TAKO MI NAŠU, PA DO POSLEDNJEEEG... :wink: :? :roll:

igracina:
Ne postoje plemena kod Srba, plemena postoje samo kod Crnogoraca, po tome se jasno zna ko je Srbin, ko Crnogorac.Nema plemenske organizovanosti kod Sumadinaca, Vojvodjana, Hercegovaca itd.
Prava plemenska organizovanost postoji samo u Crnoj Gori i nigdje vise kod juznih slovena!

Nemas bre ti balavanderu pojma, samo ti pune tvoji Jetiji glavu i ispiraju mozak.

Srpska plemena: Torlaci, Moravci, Mijaci, Brsjaci, Decani, Timocani...

Kazanova:
igracina:

Nemas bre ti balavanderu pojma, samo ti pune tvoji Jetiji glavu i ispiraju mozak.

Srpska plemena: Torlaci, Moravci, Mijaci, Brsjaci, Decani, Timocani...

Dobio si odgovor na ove gluposti u okviru "SCG ili samo Srbija"

Back