Kako se rešiti golubova?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
341.794
1685096035-shutterstock_1641911977.jpg


Golubovi izgledaju zabavno s vremena na vreme, ali kada odaberu vaš krov ili dvorište kao savršeno mesto za gnežđenje, brzo ćete početi da ih smatrate pretnjom.
Iako ove ptice same od sebe nisu opasne, vašem imanju ili bašti mogle bi da nanesu veliku štetu.

1. Poprskajte ih vodom
Čim vidite da pokušavaju da osvoje vašu teritoriju, prestrašite ih tako što ćete ih poprskati vodom iz creva, predlaže Džordan Foster iz Fantastic Pest Control. Možete nabaviti i automatski vodeni mlaz koji će vaš perimetar zaštititi od dosadnih ptica.Međutim, Foster upozorava da će ovo delovati kao sredstvo odvraćanja samo i isključivo pre nego što počnu da grade gnezda.

2. Koristite reflektujuće površine
Staro, ali delotvorno rešenje je obesiti CD-ove ili druge sjajne površine po bašti.
Reflektujuće površine stvaraju efekat prizme koji može privremeno uticati na vid golubova, čineći ga neugodnim za njih – što znači
da se “neće gnezditi u njihovoj blizini ili uopšte vratiti”, tvrdi stručnjak.

3. Jaki začini
Za golubove se kaže da ne vole niz začina poput cimeta, crnog bibera ili čilija u prahu.
Postoje tri načina za raspršivanje začina. Možete ih okačiti po bašti u platnenim vrećicama ili jednostavno rasuti prah po zemlji i travi.
Ali, imajte na umu da te začine trebati redovito posipati, posebno nakon što padne kiša.
Treći način je da napravite raspršivač, jednostavno stavite začin po izboru u kipuću vodu, pretočite u bočicu s raspršivačem i poprskajte biljke po vrtu.
Lisice i mačke takođe ne vole ove začine pa bi i njih trebalo sprečiti u dolascima u vašu baštu.

4. Strašilo
Mnogo je vrsta strašila za plašenje ptica, ali najefektniji su obično oni sa siluetom jastreba i oni koji se kreću i stvaraju buku.
Ipak, moraćete redovno menjati položaj varalice, inače će golubovi shvatiti da nema stvarne opasnosti a čak bi vam se mogli narugati, sedeći na vašem strašilu.

(N1)
 
Znaju da budu dosadni, da bude rano ujutro sa gugutanjem, da prave gnezda i da zaprljaju prostor na kome se nalaze. Ovi nacini mozda pomognu , bitno je samo da se golubovi ne ubijaju..a da se isprskaju sa vodom iz prskalice nije strašno, ili da se stavi ona vrtilica na vetar..nje se plase i ne dolaze na terasu
 
Postali su stetocine, od kada su dezurne tetke po gradovima uvalile sve macke, koje, umesto da sada jure golubove, cekaju dezurnu tetku da im nahrani debelo. dpe.

Ne podnosim golubove. I ove tetke sto hrane i uvaljuju macke.
 
Ali... kako neko može da prezre životinju kao goluba? Kako su lepi, dragi i dobri! I pametni!
Možda ih treba hraniti na posebnim mestima, bolje isplanirano, ali ih iskreno volim i ne želim da nestanu u mom komšiluku.
Poznati su i kao "leteći pacovi" mada se taj termin u Srbiji ne koristi . Mada , zaista, po kontejnerima samo pacovi i golubovi .
 

Back
Top