KAKO SE PREOBRATITI?!

Kad si se vec bacio u proucavanje vampira , mogao si malo da pogledas i opis srpskog (izvornog , prvobitnog) vampira. Kaze da je to naduvana mesina puna krvlju , bez nekog posebnog oblika (a kamol ljudskog) , i zato se po selima mogu videti trnove zice po ogradama , jer kad bi vampir pokusao preskociti ogradu , ubo bi se i umro....Ako to zelis da budes , samo izvoli :mrgreen:

A u holivudu su to vecno zgodni mladici/devojke , koje mozes ubiti samo posebnim predmetima i boje se krsta :roll:

Ovo mi je bas zgodno ~ubode se vampir na zicu pa umre .

Koji krasni svet? Ovaj svet je Sotonski... I nejga ce Bog da unisti...
Novi svet bez zla ce biti rajski...

АКО уклонимо сво сујеверје и догме те верске организације која тако нешто проповеда, можемо тако и рећи попут тебе, али уз једну велику исправку и додатак да свет изван појаве јесте без зла..тачно, али и без добра; већ је то за нас непојмљива врста егзистенције другачија ама баш од свега што познајемо.

Не можеш одбацити зло а задржати добро јер једно без другога не постоје. То су КОРЕЛАТИ.

Размисли о овоме:
„ Zadovoljenje ili usrecenje ne može biti nikada nešto više do oslobodjnje od nekog bola, od neke patnje. Svako zadovoljstvo ili kako se to obično naziva , sreća u stvari je po sustini svojoj negativno.”
citat Sopenhauer

Или, дa bi neko uzivao u hrani mora prethodno trpeti glad. Ako je neko sit i iznesu mu najukusnije jelo ovoga sveta, on neće ostetiti zadovoljstvo, već gadjenje. А ово важи ма баш и за сва остала задовољства ..осим естетског али то је нешто друго.

Znaci neophodan uslov svakog zadovoljstva jeste prethodna oskudica, nemastina, patnja. Patnja mora trajati dugo da bi negacija patnje ili „zadovljstvo” dalo sto veću iluziju nečega lepog ,koje će i pored toga trajati samo hiljaditi deo vremena prethodne patnje, tj samo za vreme negacije iste.

Тако да тај твој нови свет у коме влада добро мора задржати и глад, и жеђ и муке недостатка и жеље и сву ону патњу како би негација исте давала његвим житељима "задовољство".

А ако у том свету нема тога .ОНДА НЕМА НИ ЗАДОВЉСТВА. Не можеш укинути једно а задржати друго.

Такође размилси и о овим речима.

Rad, zabrinutost, trud, i nevolje su zasigurno sudbina gotovo svih ljudi
kroz njihove živote. Ali ako bi se sve želje ispunjavale istog trenutka u kome su nastale, kako bi onda ljudi ispunjavali svoje živote i provodili
svoje vrijeme? Pretpostavimo da premestimo sve ljude pravo u Utopiju, u zemlju Dembeliju gde bi sve raslo automatski samo od sebe a pečeni golubovi leteli okolo njihovih glava, gde bi svako istog trenutka pronašao svoju voljenu i sacuvao je za sebe bez teskoca, onda bi ljudi umirali od dosade, ili bi se sami obesili ili bi se borili, davili, i ubijali jedni druge i tako sebi prouzročili vecu patnju nego što im je sada namenjena od prirode. Tako da za ovakvu rasu kakva je sada nema
druge bolje scene, niti drugacije egzistencije od ove kakva je.
Sopenhauer

neki ovde misle da je vecni zivot, kakav vampiri nude u momentu preobracanja, zapravo ideal, ili tzv. san snova, medjutim da li je zaista tako. temu smo malkice pomerili. taj drugi tok apsolutno odgovara onom primarno i paralelno i treba da stoje. ali, ponovo se postavlja pitanje - moze li nam iko pruziti tu vrstu preobracanja, postoji li jos neki primerak vrste, i da li je sam vampirski soj zaista ikada i postojao?

ne toliko drakulic, koliko Dragojlovic, Dragulovic. dakle, koren je drag, sto znaci drakonsko, iliti vrazje,samo u nekim tumacenjima ono sto se tice zmaja...
a sto se tice viteskog reda, njegovi preci, dedovi... su svi pripadali redu zmaja.
da, zbog stokera sad svi vezuju vampire za vlada. medjutim, rekoh vec - sama rec vampir srpskog je porekla, a vlad bese vladar u vlaskoj, danasnja transilvanija.
zanimljive su varijacije u pricama nasih suseda makedonaca, pa i bugara o vampirima. naime, u njihovom predanju vampiri su bili jaaako ruzni , smrdljivi i hranili su se ... hm... ljudskim izmetom... ;)
nasi izvorni :) vampiri, bili su klasicne krvopije

ovi bugarski bi meni odgovarali nebi morao da dajem pare da mi prazne septicku jamu

prvo Zdravo ja sam Igor i tek sam se prikljucio krstarici imam 14 godina i jako sam zainteresovan za ovakve stvari SCI FI natprirodno magija itd.... pa ovo za preobrazaj ja bih rekao da je ne moguce jer davno, kao sto su mi pricali drugovi, su ljudi mogli sa "napicima" ili nekakvim "sokovima" da sebe ojacaju, cak i da povecaju visinu tj sa 1m55 na 1m66 (lupam :) ) prica se da postoji nekakva crna i bela magija normalno bela magija je "dobra" a crna "losa". poslacu vam link u sledecem postu gdje mozete naci "love potion" "luck potion"......nadam se da cemo se lepo zabaviti ovim lepim i veoma interesantim pricicama koje kruze svjetom....:) :) :) :)

prvo Zdravo ja sam Igor i tek sam se prikljucio krstarici imam 14 godina i jako sam zainteresovan za ovakve stvari SCI FI natprirodno magija itd.... pa ovo za preobrazaj ja bih rekao da je ne moguce jer davno, kao sto su mi pricali drugovi, su ljudi mogli sa "napicima" ili nekakvim "sokovima" da sebe ojacaju, cak i da povecaju visinu tj sa 1m55 na 1m66 (lupam :) ) prica se da postoji nekakva crna i bela magija normalno bela magija je "dobra" a crna "losa". poslacu vam link u sledecem postu gdje mozete naci "love potion" "luck potion"......nadam se da cemo se lepo zabaviti ovim lepim i veoma interesantim pricicama koje kruze svjetom....:) :) :) :)

zasto da ne. ja i dalje tvrdim da ako postoje vestice, magije, semoni ..., postoje i druga bica iz nasih narodnih predanja
da li su to samo ciste izmisljotine ili ne, prosudite sami. suvise je prica, slicnih po celom svetu, o postojanju svega toga, a opet tu su i price tj. uputstva za zastitu od istih. malo isuvise da bismo sve bez razmisljanja smestili u kos sa pepeljugomi gremlinima.

Back