SantaSlayer
Aktivan član
- Poruka
- 1.947
dakle, s obzirom na to da vodim poreklo iz vlaskih krajeva, i da sam i sam oduvek bio zainteresovan za ove stvari, prepricacu jedan svoj dozivljaj. naime, svi moji preci ziveli su u selima na samoj granici sa rumunijom. deda mog dede, tj moj cukundeda bio je iz rumunije, ... da ne duljim to vas sigurno mnogo ni ne zanima. dakle, jednom prilikom otisao sam tamo na kraci odmor. u to vreme radio sam na nekoj leksikografskoj gradji i prikupljao sam podatke o bicima iz srpske mitologije. mesto na kom sam se obreo, ucinilo mi se kao idealno za dublje istrazivanje. i tako, obilazio sam neku rodbinu, sve uglavnom starci i ljudi srednjih godina, prostodusni, bogobojazljivi... posebno osetljivi na tu temu... na svako moje pitanje o pojavama koje su godinama zataskavane tamo, svi samo cute, , kao da ne smeju da pricaju o tome, ili, oni mudriji, promene tok razgovora i temu odnesu na sasvim drugu starnu. jako cudno bilo meni sve to. jednom prilikom pitao sam svoju jednu babu o svom cukundedi kad je umro i te stvari, medjutim, baba, nicim izazvana, rekla mi samo da mi se taj moj deda nakon smrti povampirio. pretpostavljate vec, bio sam sokiran, zaintrigriran, zbunjen,.. milion oprecnih osecanja u meni u tom momentu. pitam je dalje za detalje u vezi sa tim dogadjajem, medjutim, od nje vise ni rec nisam o tome cuo ni saznao sta novo.
samo da se pojavio u toj nekoj sumi, u sumrak, pred ljudima koji su isli da , valjda, seku neka drva... iskocio pred njih i poceo da, kako mi je opisala, sikce, nesto slicno tome...
sta je bilo posle, da li su ga se resili silom ili sam nestao, da li je to stvarno bilo tako, ili se momci tad ponapijase, pa ko vele malo da zastrase zene, ko zna sta je tu po sredi bilo.
uglavnom, pitao sam posle ljude po selu za neke skorije dogadjaje te vrste, svi cute, naravno. samo mi je jedna zena dala objasnjenje zasto toga vise nema. meni je taj razlog bio neadekvatan, ali posle, kad sam obnovio malo gradivo o vampirima, donekle shvatih.
naime, ljudi se nakon smrti vise ne mogu povampirivati jer su " izbuseni ". sta to znaci? - svi smo previse izvakcinisani, svi smo primali injekcija mnogo u zivotu, i vise telo ne moze da se deformise u skladu sa onim deformacijama koje prate povampirenje, a to su: naduta koza, u nekim slucajevima cak i obrnuta koza, puna sveze ljudske krvi...
sta vi mislite o tom njihovom misterioznom i bogobojazljivom cutanju i precutkivanju?
samo da se pojavio u toj nekoj sumi, u sumrak, pred ljudima koji su isli da , valjda, seku neka drva... iskocio pred njih i poceo da, kako mi je opisala, sikce, nesto slicno tome...
sta je bilo posle, da li su ga se resili silom ili sam nestao, da li je to stvarno bilo tako, ili se momci tad ponapijase, pa ko vele malo da zastrase zene, ko zna sta je tu po sredi bilo.
uglavnom, pitao sam posle ljude po selu za neke skorije dogadjaje te vrste, svi cute, naravno. samo mi je jedna zena dala objasnjenje zasto toga vise nema. meni je taj razlog bio neadekvatan, ali posle, kad sam obnovio malo gradivo o vampirima, donekle shvatih.
naime, ljudi se nakon smrti vise ne mogu povampirivati jer su " izbuseni ". sta to znaci? - svi smo previse izvakcinisani, svi smo primali injekcija mnogo u zivotu, i vise telo ne moze da se deformise u skladu sa onim deformacijama koje prate povampirenje, a to su: naduta koza, u nekim slucajevima cak i obrnuta koza, puna sveze ljudske krvi...
sta vi mislite o tom njihovom misterioznom i bogobojazljivom cutanju i precutkivanju?
i karakondzula, pa i sam djavo.