KAKO SE PREOBRATITI?!

SantaSlayer

Aktivan član
Poruka
1.947
MOZDA JE NEGDE VEC POSTAVLJENA OVAKVA TEMA. ako jeste, uputite me gde, ako nije, sad je pravi trenutak za nju. dakle, kako se preobratiti i da li je to uopste moguce? da li vampiri uopste postoje i kako doci do njih? ovde, naravno ne mislim na tzv psy vampire, energetske, solarno-lunarne, vec na one staromodne krvopije. sta mislite, ima li ih, ili je sve izmisljotina?

evo moje teorije:
buduci da sam izucavao(a i jos uvek to radim :)) jezik i domacu knjizevnost, imam neke zanimljive cinjenice vezane za ovu vrstu bica
prvo i osnovno sam a rec vampir je JEDINA rec SRPSKOG porekla koja se prosirila i ostala takva uz sitne izmene na SVIM GOVORNIM PODRUCJIMA SIROM SVETA. dalje, toliko je prica, mitova, verovanja bilo, a i jos ih ima po zabacenim delovima nase zemlje. posebno su zanimljive one koje se odnose na karakteristike istih, na to kako se zastititi...
u svim religijama, svim razsama, medju pripadnicima razlicitih i najrazlicitijih nacionalnosti price su gotovo identicne...
no, da ne duljim, shvatih jednu stvar, GDE IMA DIMA, ... IMA I VATRE
zar ne?!

zar ne?!
Bravo.. I ne.
sta znaci ziveti vecno? ko bi to zeleo?
To što si ti čuo od nekog sveštenika ili u nekom filmu da je to prokletstvo ne znači da to jeste tako.. Ti prvi bi morao godinama da kontempliraš o tome pre nego što bi trebao da smeš da se usudiš da dođeš ovde i kažeš "ko bi to želeo"

Gde sam ja pomenuo tvoje godine uopšte? Ja sam pričao o godinama razmišljanja, meditacije ako tako želiš, o toj temi.. Tako da tvoje pitanje može biti "Otkud ti, dragi kolega, možeš i da pretpostaviš koliko sam ja godina razmišljao o toj temi?". U tom slučaju bih ja rekao, u pravu si, ne mogu da pretpostavim, i izvinio se u slučaju da si stvarno razmatrao taj problem ljudske prirode i došao do nekog saznanja.

Al nešto sumnjam

Da postaneš vampir...za početak trebaš biti mrtav, a za života grešan. I da nisi umro prirodnom smrću, a zatim da tvoj leš preskoči mačka ili nekakva crna ptica, ako si se rodio u krvavoj košuljici imaš veće šanse da postaneš vampir.

ako se rukovodimo nasom mitologijom, tako mu dodje. znaci, ispada da preobracanje, kao takvo uopste ne postoji, ne moze vampir preobratiti coveka, vec samo odredjeni znaci s rodjenja ili ta macka ili bilo koja druga necista zivotinja.
hm, onda to potpuno menja stvari...
a sta mislite o postojanju krvopija? da li je to moguce?

Kad si se vec bacio u proucavanje vampira , mogao si malo da pogledas i opis srpskog (izvornog , prvobitnog) vampira. Kaze da je to naduvana mesina puna krvlju , bez nekog posebnog oblika (a kamol ljudskog) , i zato se po selima mogu videti trnove zice po ogradama , jer kad bi vampir pokusao preskociti ogradu , ubo bi se i umro....Ako to zelis da budes , samo izvoli :mrgreen:

A u holivudu su to vecno zgodni mladici/devojke , koje mozes ubiti samo posebnim predmetima i boje se krsta :roll:

Gde sam ja pomenuo tvoje godine uopšte? Ja sam pričao o godinama razmišljanja, meditacije ako tako želiš, o toj temi.. Tako da tvoje pitanje može biti "Otkud ti, dragi kolega, možeš i da pretpostaviš koliko sam ja godina razmišljao o toj temi?". U tom slučaju bih ja rekao, u pravu si, ne mogu da pretpostavim, i izvinio se u slučaju da si stvarno razmatrao taj problem ljudske prirode i došao do nekog saznanja.

Al nešto sumnjam

svoje sumnje, ostavi za kasnije i neko drugo mesto, dragi kolega.
izvinjenje, ako se to tako uopste moze nazvati, prihvatam. a sad postavljam pitanje: postoji li uopste makar jedna osoba u tvom okruzenju koja bi zelela da zivi vecno??? ti to ne dozivljavas kao prokletstvo, vec kao dar??? jesam li te dobro razumeo???

svoje sumnje, ostavi za kasnije i neko drugo mesto, dragi kolega.
izvinjenje, ako se to tako uopste moze nazvati, prihvatam. a sad postavljam pitanje: postoji li uopste makar jedna osoba u tvom okruzenju koja bi zelela da zivi vecno??? ti to ne dozivljavas kao prokletstvo, vec kao dar??? jesam li te dobro razumeo???

:lol:

Jel ti pročitaš moj post ili mi odgovaraš samo onako? Mož' ti sam sa sobom da pričaš izgleda :lol:
Ti si mene prozivao da sam komentarisao tvoje godine, koje ja spomenuo nisam ni izokola, ja rekoh da večni život nije tema o kojoj možeš tako olako da pričaš jer ni sam ne znaš da li bi želeo to ili ne, iako bi verovatno prvi sad rekao "Ne ja!" jer već znaš da se suprotno ne može dokazati a i da su ti male šanse za isto :lol:

Nisi ti mene uopšte razumeo, a kamoli dobro, ja nisam rekao ni da sam za ni da sam protiv toga, tj niti da je to dar niti kletva, ja samo neću da olako sudim o nečemu o čemu su mnogo pametniji ljudi od mene provodili cele živote razmišljajući.. A tebi je jedan dan dunulo da nam otkriješ večnu istinu da to ne valja :lol:
A i nisam ti se izvinio, nego sam opisao hipotetički razgovor koji smo mi mogli da vodimo da si ti razumeo rečenicu koju ti ja gore napisah :lol:

evo moje teorije:
buduci da sam izucavao(a i jos uvek to radim :)) jezik i domacu knjizevnost, imam neke zanimljive cinjenice vezane za ovu vrstu bica
prvo i osnovno sam a rec vampir je JEDINA rec SRPSKOG porekla koja se prosirila i ostala takva uz sitne izmene na SVIM GOVORNIM PODRUCJIMA SIROM SVETA. dalje, toliko je prica, mitova, verovanja bilo, a i jos ih ima po zabacenim delovima nase zemlje. posebno su zanimljive one koje se odnose na karakteristike istih, na to kako se zastititi...
u svim religijama, svim razsama, medju pripadnicima razlicitih i najrazlicitijih nacionalnosti price su gotovo identicne...
zar ne?!

gde ima dima ima i vutre

MOZDA JE NEGDE VEC POSTAVLJENA OVAKVA TEMA. ako jeste, uputite me gde, ako nije, sad je pravi trenutak za nju. dakle, kako se preobratiti i da li je to uopste moguce? da li vampiri uopste postoje i kako doci do njih? ovde, naravno ne mislim na tzv psy vampire, energetske, solarno-lunarne, vec na one staromodne krvopije. sta mislite, ima li ih, ili je sve izmisljotina?

како постати вампир, хммм

учлани се у неку од партија на власти и има да пијеш крв целом народу

како постати вампир, хммм

учлани се у неку од партија на власти и има да пијеш крв целом народу

metaforicki da, ali ja ovde pokusavam da zaista nacnem jednu antropolosku temu. pazite, rec je o pricama iz davnina, pripovedaju se i sad sa dodacima i varijantama, i ima dosta ljudi koji veruju u postojanje vampira. e, to mene zanima! imaju li ti ljudi pokrice za to verovanje ili ...???

:lol:

Ti si mene prozivao da sam komentarisao tvoje godine, koje ja spomenuo nisam ni izokola, ja rekoh da večni život nije tema o kojoj možeš tako olako da pričaš jer ni sam ne znaš da li bi želeo to ili ne

:
ne mozes, kolega, nikada znati da li sam ja i koliko vec razmisljao o toj i takvoj mogucnosti, te stoga ne mozes ni tvrditi da ja " olako" pricam o tome. citaj ti malo bolje, i videces da tema nije nikada ni glasila niti se ticala vecnog zivota... avaj!

Nisi ti mene uopšte razumeo, a kamoli dobro, ja nisam rekao ni da sam za ni da sam protiv toga, tj niti da je to dar niti kletva, ja samo neću da olako sudim o nečemu o čemu su mnogo pametniji ljudi od mene provodili cele živote razmišljajući.. A tebi je jedan dan dunulo da nam otkriješ večnu istinu da to ne valja :lol:
A i nisam ti se izvinio, nego sam opisao hipotetički razgovor koji smo mi mogli da vodimo da si ti razumeo rečenicu koju ti ja gore napisah :lol:[/QUOTE]

opet ponavljam, kolega, a to ne volim da radim :)
niko te ne zove da ovde pricas o vecnom zivotu, niti da pricas o necemu sto tebe, ocigledno, ne zanima. procitaj prvi post i shvatices, nadam se, sta je tema diskusije.

iam dosta nas koji posecujemo ovaj forum NPIM, verujem ne zalud. naravno, sve ovo treba shvatiti prvenstveno kao dobru zabavu i kvalitetno trosenje vremena, verujem da neko od vas veruje u vampire ili ne veruje, nadam se vasim argumentovanim odgovorima.

ne mozes, kolega, nikada znati da li sam ja i koliko vec razmisljao o toj i takvoj mogucnosti, te stoga ne mozes ni tvrditi da ja " olako" pricam o tome. citaj ti malo bolje, i videces da tema nije nikada ni glasila niti se ticala vecnog zivota... avaj!

A i nisam ti se izvinio, nego sam opisao hipotetički razgovor koji smo mi mogli da vodimo da si ti razumeo rečenicu koju ti ja gore napisah :lol:

opet ponavljam, kolega, a to ne volim da radim :)
niko te ne zove da ovde pricas o vecnom zivotu, niti da pricas o necemu sto tebe, ocigledno, ne zanima. procitaj prvi post i shvatices, nadam se, sta je tema diskusije.

iam dosta nas koji posecujemo ovaj forum NPIM, verujem ne zalud. naravno, sve ovo treba shvatiti prvenstveno kao dobru zabavu i kvalitetno trosenje vremena, verujem da neko od vas veruje u vampire ili ne veruje, nadam se vasim argumentovanim odgovorima.

U pravu si, ne zanima me tema o vampirima, a na temu sam ostavio post samo zbog olakog pominjanja i osude večnog života.. Iako mogu reći da ni ja nisam "fan" istog, ali opet, ko zna dok nije probao? :lol:

Ostavljam vas onda da diskutujete o vamprima, ja vas više ometati neću :)

Back