Како се постаје политички аналитичар?

Ја мислим да бих баш успешно могао да сматрам.

Имамо актуелне теме, онда направим истраживање, па све то испишем, закључке и сл.

и онда одем у ТВ емисију и сматрам тако што издекламујем оно што сам претходно исписао.

А како некада имамо и сагворника који сматра другачије или новинар постави незгодно питање, онда ангажујем, нпр. жену да док прави ручак, да глуми да је новинарка или супротна страна, па док ја сматрам, она постави незгодно питање или упадне у реч, а ја гледам како да се извучем из ситуације тако што јој не дозволим да прекине ток мојих мисли или се нагло прешалтам на другачији одговор (који сам већ унапред припремао). Дакле, правимо симулацију ТВ сматрања, и кад је довољно увежбам, не постоји новинар-ка нити саговорник-ца која ће моћи да ме спречи и онемогући моје сматрање.

Ваљда треба да идем у АПР да региструјем нпр. Институт да друштвене делатности (или истраживања или било шта што као име већ није заузето).

Сашу Јанковића заебали, кад је хтео да региструје Покрет слободних грађана, па он већ најавио име, а онда се неко сетио да региструје исто име, па је Саша Јанковић морао, вероватно, да откупи права на то име (вероватно дајући паре на црно ономе ко је већ регистровао име удружења).

Напишем Статут, организујем скупштину удружења или институтта, напишем да је било двадесетак чланова (ту упишем кеву, ћалета, брата, сестру, жену, тетку, свастику, шурњаја да је била записничар и сл.).
Ја мислим да бих баш успешно могао да сматрам.

Имамо актуелне теме, онда направим истраживање, па све то испишем, закључке и сл.

и онда одем у ТВ емисију и сматрам тако што издекламујем оно што сам претходно исписао.

А како некада имамо и сагворника који сматра другачије или новинар постави незгодно питање, онда ангажујем, нпр. жену да док прави ручак, да глуми да је новинарка или супротна страна, па док ја сматрам, она постави незгодно питање или упадне у реч, а ја гледам како да се извучем из ситуације тако што јој не дозволим да прекине ток мојих мисли или се нагло прешалтам на другачији одговор (који сам већ унапред припремао). Дакле, правимо симулацију ТВ сматрања, и кад је довољно увежбам, не постоји новинар-ка нити саговорник-ца која ће моћи да ме спречи и онемогући моје сматрање.

Ваљда треба да идем у АПР да региструјем нпр. Институт да друштвене делатности (или истраживања или било шта што као име већ није заузето).

Сашу Јанковића заебали, кад је хтео да региструје Покрет слободних грађана, па он већ најавио име, а онда се неко сетио да региструје исто име, па је Саша Јанковић морао, вероватно, да откупи права на то име (вероватно дајући паре на црно ономе ко је већ регистровао име удружења).

Напишем Статут, организујем скупштину удружења или институтта, напишем да је било двадесетак чланова (ту упишем кеву, ћалета, брата, сестру, жену, тетку, свастику, шурњаја да је била записничар и сл.).

A ако жена постави питање.. Да ли сматрате да је оправдано спавати са оном роспијом са другог спрата?

Svako može da bude analitičar a uspeh zavisi od toga koliko si dobar. Ako si dobar i ljudi hoće da slušaju tvoje analize, onda ćeš biti pozivan i tu se otvaraju razne poslove ponude. A ako nisi zanimljiv, jbg, onda gubiš vreme. Kao i influenseri. Ili si tražen ili nisi, pa kako tržište odluči ;)

Ја сам рођен за тог блеснера! Умем да прднем у колору!

Жута банда, наравно.

Заиста, на том јахању жутих може одлична политичка каријера да се направи.

У том Новом Саду се тако Сташа пробила до места посланика кад је, самоиницијативно, прекидала конференцију за новинаре неког жутог полуполитичара.

Па се и похвалила како је школована, тј. како је завршила Академију младих лидера.

У полицијској школи се ономад добро показала.

Немој ни стране центре моћи, којима смета напредак и углед Србије, заборавити.

Постоје занимања која се воле, па онај ко то ради, ради с уживањем.

Али, већина су занимања која мрзе они који их раде.

Носим се мишљу да постанем политички аналитичар.

Да живим од сматрања. То је као кад сматраш нешто испред задруге уз пиво, али левел про, јер те за сматрање плаћају.

Како никада нећу моћи да постанем посланик у Европском парламенту, јер никада нећемо ући у ЕУ,

остаје ми да постанем политички аналитичар, али ме занима како се то постаје.

Зна ли неко?
Ne bih znao reći, a nije teško, samo ti treba medijska podrška, kao što recimo ima ovaj:

0DE5192E-43B1-4721-80FA-8E31E1EEAE09.jpeg

D2BC0FFA-04AB-4E9C-93C3-2717DC7D9AB9.jpeg

Да живим од сматрања. То је као кад сматраш нешто испред задруге уз пиво, али левел про, јер те за сматрање плаћају.

Како никада нећу моћи да постанем посланик у Европском парламенту, јер никада нећемо ући у ЕУ,

Зна ли неко?
Мастер и докторат на ФПН. Гледај да се уштекаш неком у врху власти или неком тајкуну.
То ти је ко да си агент за продају некретнина само што ти је муштерија један исти човек коме мораш да пишеш хвалоспеве и да радиш по његовом.

kao jedan od naših naj poznatijih i cenjenijih političkih analnitičara, čini mi se da si pun ironije,ako ne i sarkanizma u tvom uvodnom postu i da ti zapravo NE smatraš to zanimanje časnim i poželjnim nego ti deluje da je to,eto,nekakvo izmišljeno,lako i lažno ''zanimanje''. nadam se da nisam u pravu i da si zaista iskren u svojim ambicijama ali neću ti dozvoliti da ponižavaš moju cenjenu vokaciju! izvini se!!!

Зна ли неко?

Najbolji posao ti je da radis u nekom hotelu ovako malo boljem, obucen gospodski ,nema stresa malo elitniji hotel ne previse elitan,neki fini gosti,dodje i stranaca

Polticki analiticar vec tu vecina njih ima zavrsen pretpostavljam fakultet politickih nauka.A onda kada to zavrse logicno nece svi oni postati politicki analiticari,moraju onda i malo da budu politicki aktivni to je logicno a i neki ljudi ne vole javnost i da se eksponiraju javno, mora covjek da voli medijsku paznju

E sada imaju 2 izbora uvijek da neko bude prosrpski politicki analiticar ali tu opciju manje njih bira,jer onda vjerovatno i manje gostuju po Tv ,jedino gdje mogu je po Srbiji gostovat jel zasto bi po Hrvatskoj ili Bosni ili Titonegru zvali prosrpske analiticare.Druga opcija je bolja i isplativija izaberu neki da budu Antisrbi teski i onda mogu da gostuju po televizijama u Hrvatskoj,Bosni,Titonegru a mogu i po Srbiji na televizijama poput N1 itd ima ih dosta

Plus i Nvo organizacije ce uvijek imati simpatije prema antisrpskim analiticarima nego prema prosrpskim i ne samo analiticarima vec i aktivistima uopste.Njima je kada drugi narodi masu svojim zastavama i slave svoje simbole to im je demokratija i gradjanstvo a kada Srbi to rade primitivizam, sovinizam,nacionalizam itd

Mozete biti i novinar npr sa prosjekom 6 na fakultetu ali ste teski Antisrbin a mozete bit i Srbin sa prosjekom 10 na fakultetu,bolje cete sjutra zaposlenje dobiti kao Antisrbin novinar

Poslednja izmena:
Sta drugo da radi neko ko je zavrsio politicke nauke, osim da prodaje maglu smatranjem.

Pa to ti je to,e sada mozes biti analiticar na Tv u nekoj Nvo.Samo pitanje je jesi li Antisrbin,ako jesi imaces prespektivu da budes placen bolje e sada ako nisi sta da ti kazem moras biti vitez duha i raditi mnogo na sebi jer ce svakako biti onaj kojem uvijek nesto fali

Mozes biti analiticar i na nekoj Srpskoj tv kao srpski analiticar tako ces i imati vecu popularnost jer onda te udruzeno napadaju svi antisrpski mediji u Ex Yu drzavama al i manja plata

Зна ли неко?

Ima raznih nacina:

1. Budes bivsi poslanik, general ili politicar
2. Budes jako popularan na Tviteru
3. Imas jako puno prijatelja u politici i medijima
4. Budi dio neke jake Nevladine organizacije
5. Ili sve 4 gore^

Зна ли неко?
Postaraš se da te neko pozove u jutarnji program ili političku emisiju na nekoj TV i onda kreneš da se uvlačiš u doupe Vučiću, ili bagri sa zapada i da propagiraš njihove vrednosti.
Uspeh zagarantovan.

Back