Како се постаје политички аналитичар?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
81.945
Постоје занимања која се воле, па онај ко то ради, ради с уживањем.

Али, већина су занимања која мрзе они који их раде.

Носим се мишљу да постанем политички аналитичар.

Да живим од сматрања. То је као кад сматраш нешто испред задруге уз пиво, али левел про, јер те за сматрање плаћају.

Како никада нећу моћи да постанем посланик у Европском парламенту, јер никада нећемо ући у ЕУ,

остаје ми да постанем политички аналитичар, али ме занима како се то постаје.

Зна ли неко?

Шалим се има их добрих али тренутно да би избио на површину и да се његова реч чује мора бити мало и анал литичар.
Ови независни који нису ни режимски ни нережимски ретко где гостују и можеш да их видиш.
То знаш и сам.

Ја мислим да бих баш успешно могао да сматрам.

Имамо актуелне теме, онда направим истраживање, па све то испишем, закључке и сл.

и онда одем у ТВ емисију и сматрам тако што издекламујем оно што сам претходно исписао.

А како некада имамо и сагворника који сматра другачије или новинар постави незгодно питање, онда ангажујем, нпр. жену да док прави ручак, да глуми да је новинарка или супротна страна, па док ја сматрам, она постави незгодно питање или упадне у реч, а ја гледам како да се извучем из ситуације тако што јој не дозволим да прекине ток мојих мисли или се нагло прешалтам на другачији одговор (који сам већ унапред припремао). Дакле, правимо симулацију ТВ сматрања, и кад је довољно увежбам, не постоји новинар-ка нити саговорник-ца која ће моћи да ме спречи и онемогући моје сматрање.

Ваљда треба да идем у АПР да региструјем нпр. Институт да друштвене делатности (или истраживања или било шта што као име већ није заузето).

Сашу Јанковића заебали, кад је хтео да региструје Покрет слободних грађана, па он већ најавио име, а онда се неко сетио да региструје исто име, па је Саша Јанковић морао, вероватно, да откупи права на то име (вероватно дајући паре на црно ономе ко је већ регистровао име удружења).

Напишем Статут, организујем скупштину удружења или институтта, напишем да је било двадесетак чланова (ту упишем кеву, ћалета, брата, сестру, жену, тетку, свастику, шурњаја да је била записничар и сл.).

Mora odbor krstarica foruma da utvrdi da li si dovoljno strucan.

Evo, za pocetak analiziraj fenomen koji se zove "Narodno trpljenje vladavine Aleksandra Vucica". Kako narod koji se lozi na svoje pretke, slavu, cast, postenje, pravoslavne principe, snagu i hrabrost, Obilica i Marka Kraljevica moze ovako uštrojeno da gleda i trpi onog jadnog, obolelog kompleksasa i sumanutu lezbejku Brnabicku vec 12 godina i ne uspeva da ih se resi?

Ја мислим да бих баш успешно могао да сматрам.

Имамо актуелне теме, онда направим истраживање, па све то испишем, закључке и сл.

и онда одем у ТВ емисију и сматрам тако што издекламујем оно што сам претходно исписао.

А како некада имамо и сагворника који сматра другачије или новинар постави незгодно питање, онда ангажујем, нпр. жену да док прави ручак, да глуми да је новинарка или супротна страна, па док ја сматрам, она постави незгодно питање или упадне у реч, а ја гледам како да се извучем из ситуације тако што јој не дозволим да прекине ток мојих мисли или се нагло прешалтам на другачији одговор (који сам већ унапред припремао). Дакле, правимо симулацију ТВ сматрања, и кад је довољно увежбам, не постоји новинар-ка нити саговорник-ца која ће моћи да ме спречи и онемогући моје сматрање.

Ваљда треба да идем у АПР да региструјем нпр. Институт да друштвене делатности (или истраживања или било шта што као име већ није заузето).

Сашу Јанковића заебали, кад је хтео да региструје Покрет слободних грађана, па он већ најавио име, а онда се неко сетио да региструје исто име, па је Саша Јанковић морао, вероватно, да откупи права на то име (вероватно дајући паре на црно ономе ко је већ регистровао име удружења).

Напишем Статут, организујем скупштину удружења или институтта, напишем да је било двадесетак чланова (ту упишем кеву, ћалета, брата, сестру, жену, тетку, свастику, шурњаја да је била записничар и сл.).
У суштини не постоји ни непријатно питање ако свој посао знаш. Балкан Инфо ти је супер за вежбање.
Један што га знам од детињства стављају га у емисије са професорима економије о берзи курсу , нафти он од свега инсталирао апликацију ушао у неке езотерије о златним годинама фараоновом сну који му Јаков тумачи и у том сну су сви закони економије и курс злата. Имао је доста емисија прича тамо ко доктор наука.😂😂😂

Svako može da bude analitičar a uspeh zavisi od toga koliko si dobar. Ako si dobar i ljudi hoće da slušaju tvoje analize, onda ćeš biti pozivan i tu se otvaraju razne poslove ponude. A ako nisi zanimljiv, jbg, onda gubiš vreme. Kao i influenseri. Ili si tražen ili nisi, pa kako tržište odluči ;)
Када би суштински причали све што знају нигде не би били позвани.

Да живим од сматрања. То је као кад сматраш нешто испред задруге уз пиво, али левел про, јер те за сматрање плаћају.

Како никада нећу моћи да постанем посланик у Европском парламенту, јер никада нећемо ући у ЕУ,

Зна ли неко?
Ovi u medijima su uglavnom novinari i profesori društvenih, lansirani od stranaka ili interesnih skupina na platnom popisu vanjskih sila. U biti slično u cijelom demokratskom svijetu. Ozbiljniji, povjesničari, politolozi.... autori važnijih knjiga, time se ne bave.

Dugo vremena u nas su politički analitičari bili propagandisti DS.Vladimir Goati,Lutovac i dr.
Druge političke stranke dobijaju svoje političke analitičare dosta kasnije.

ДСови аналитичари су били господа, па су и сматрали господски.

Ови ваши, данашњи, стока безрепа, невезана.

Ја кад постанем политички аналитичар, бићу као ДСов сматрач. Пошто сам господин, а не стока невезана.

ДСови аналитичари су били господа, па су и сматрали господски.

Ови ваши, данашњи, стока безрепа, невезана.

Ја кад постанем политички аналитичар, бићу као ДСов сматрач. Пошто сам господин, а не стока невезана.
"Više volim Zvezdu od ćaleta i keve" :hahaha1:

У реду је то, али се ти ипак прво јави Господару, да ти припомогне у лансирању каријере.

Без бриге, требају њему и ДС аналитичари... :per:

Ево ти одмах тема за пробој: Срушила се надстрешница на згради железничке станице у НС.

Изгледа има повређених, пошто сирене урлају по Булевару. (прича се и о мртвима, али сачекаћемо знваничне вести)

Зграда је скоро темељно реновирана, у склопу изградње брзе пруге.

Ко је одговоран за ово: власт, која послове организује како већ организује, или жута банда, која подмеће клипове у точкове напретка?

Прави одабир би могао да те лансира као аналитичара.

Ево ти одмах тема за пробој: Срушила се надстрешница на згради железничке станице у НС.

Изгледа има повређених, пошто сирене урлају по Булевару. (прича се и о мртвима, али сачекаћемо знваничне вести)

Зграда је скоро темељно реновирана, у склопу изградње брзе пруге.

Ко је одговоран за ово: власт, која послове организује како већ организује, или жута банда, која подмеће клипове у точкове напретка?

Прави одабир би могао да те лансира као аналитичара.

Жута банда, наравно.

Заиста, на том јахању жутих може одлична политичка каријера да се направи.

У том Новом Саду се тако Сташа пробила до места посланика кад је, самоиницијативно, прекидала конференцију за новинаре неког жутог полуполитичара.

Па се и похвалила како је школована, тј. како је завршила Академију младих лидера.

Зна ли неко?

Добијеш батине од друге стране па анализираш њихов екстремни политички став.

Krvav je to lebac na početku.
Ево, и Стракс мисли да је то крвав лебац.

Дај бре, људи, да уђемо у ЕУ, па да будем посланик у ЕУ парламенту, Бог да ме види.

То је право уживање, а не Драгомир Анђелковић и Драгослав Бокан.

А то, где је Љубан Каран, о томе нећу ни да размишљам.

Шалим се има их добрих али тренутно да би избио на површину и да се његова реч чује мора бити мало и анал литичар.
Ови независни који нису ни режимски ни нережимски ретко где гостују и можеш да их видиш.
То знаш и сам.
Jeste, ali su oni najbolji i najobjektivniji.

Ево, и Стракс мисли да је то крвав лебац.

Дај бре, људи, да уђемо у ЕУ, па да будем посланик у ЕУ парламенту, Бог да ме види.

То је право уживање, а не Драгомир Анђелковић и Драгослав Бокан.

А то, где је Љубан Каран, о томе нећу ни да размишљам.
Dabome ko fon der lajava, ojadis EU za par milijardi evra i bas te briga i dalje si na funkciji i uzivas :rotf:

Back