kako se postaje anemican?

U zadnje vreme dosta ljudi iz moje okoline dobijaju anemiju, iliti malokrvnost. Zanima me kako to nastaje? I kako se leci ?
Лоша и једнолична исхрана, претеране дијете, анорексија, некад наследни фактори чији се утицај углавном ограничава на предиспозицију за настајање исте.
Моја старија сесетичина од старије сестре бавила се моделингом док није увидела да исти не иде с факултетом, али све док је на 179 цм одржавала 55 кг била је на граници анемије, вадила ју је само разноврсна исхрана, њене колегинице које су биле са неизбалансиранијом исхраном биле су толико анемичне да су узимале су средства за побољшање концентрације или се наливале кафом да не љосну на писти.

Poslednja izmena:
razliciti su uzroci.
usled uzimanja nekih lekova, obimnije krvarenje, nepravilna ishrana..
moj tata je poslednjih desetak godina zivota imao anemiju koja mu se javljala samo na prolece..i svake godine je morao da uzima suplemente fe da bi popunio depoe..
i za tih 10 godina dr nisu mogli da utvrde koji uzrok iako je radio sva moguca ispitivanja..

Неко је од рођења анемичан, зар не?
Можда је мајка била анемична због разних разлога, па беба ние могла да се развије као неанемична(пунокрвна?!?:think:).
Иза нас је као и код других организама прадуга еволуција да би били у некој већој мери осетљиви на ефемерне појаве ако су остали(редовни, очигледни) фактори ОК.

Back