ЧедниChad
Primećen član
- Poruka
- 942
Kako preći preko činjenice da ste sami sebi odvratni i fizički i psihički i da živite život kakav ne želite? Da mrzite gotovo sve o sebi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne preći preko te "činjenice"Kako preći preko činjenice da ste sami sebi odvratni i fizički i psihički i da živite život kakav ne želite? Da mrzite gotovo sve o sebi
Period od jedno 20ak godinaZasto to?to je samo period proci ce....
Kako zavoleti nekog koga mrziš?Ne preći preko te "činjenice"
Već pod br1 zavoleti sebe
Poznat mi je osećaj ne voljenja sebe
Ali...dosta je bilo...i previše
Pre bih rekao obrnutoSamo onaj koji nije upoznao sebe može da mrzi sebe.
IznutraKako zavoleti nekog koga mrziš?
Ne znam kako je to mogućeIznutra
Obrni taj mehanizam iznutra
Boli jbg
Ali samo tako se može ići ka sreći i životu
Ja zamišljam da je duboko u meni jedan obrtni prekidač koji je okrenut na negativno, mržnju prema sebi, samosabotažu, samosažaljenjeNe znam kako je to moguće
Od osnovne škole svaki korak u razvoju je išao u negativnom smeru i samo se taložilo sve više i više lošeg. Roditelji nisu marili za moje mišljenje, birali su u moje ime sve najgore, vršnjaci maltretirali.20 godina se tako osećaš? Zašto?
Koliko taj osećaj utiče na tvoj svakodnevni život?
Postavila sam pitanja ali želim da znaš da razumem taj osećaj. Sada se retko tako osećam.
Pomogli su mi psihoterapija- KBT, razgovori, ali i lekovi.
I..moraš da naučiš da voliš sebe. Kako?
Počni da vodiš dnevnik. Dnevnik u kome ćeš pisati " Danas sam uspeo.." Ovo je jedan od predloga.
Bilo kakav uspeh, mali ili veliki samo donese kratko olakšanje da nije pošlo po zlu.
Radim, sasvim sam ok sa kolegama, ali generalno gledano jesam društveno anksiozan, što iz nekog razloga ne sprečava ljude da mi prilazeOvo je jako, jako važno.
Važno je i što si "progovorio" o svom problemu na forumu. Samo prihvatanje problema je početni korak za rešavanje problema.
Ako nije tajna, da li radiš negde i kakav odnos imaš sa kolegama? I sa prijateljima?
Šta znam, verovatno bih promenio perspektivu gledanja na stvari, a posle toga krenuo u neke manje promene života - korak po korakKako preći preko činjenice da ste sami sebi odvratni i fizički i psihički i da živite život kakav ne želite? Da mrzite gotovo sve o sebi
To sa perspektivom mi nikad nije bilo jasno, da li ikad zaista poveruješ u tu “novu realnost” ili samo mažeš oči dok ne naiđe nov problem i sve se raspadneŠta znam, verovatno bih promenio perspektivu gledanja na stvari, a posle toga krenuo u neke manje promene života - korak po korak
Kod mene je npr upalilo, a nekada sam baš bio u bedakuTo sa perspektivom mi nikad nije bilo jasno, da li ikad zaista poveruješ u tu “novu realnost” ili samo mažeš oči dok ne naiđe nov problem i sve se raspadne
Imam s kim da pričam, ali to ispadne samo tzv. ventovanje, gde ja ispričam svoje, sa druge strane bude jao pa nemoj tako, nije baš tako itd.Da li, o svom problemu možeš da razgovaraš sa nekim ko ti je blizak? Da li si razmišljao o odlasku kod psihologa?
Da li,,.pored toga što ne voliš sebe, imaš neke crne misli?
Izvini ako sam dosadna. Nisam psiholog ni psihijatar, mogu da pišem iz ličnog iskustva.
Imam crne misli, ali nazalost nisam dovoljno hrabar.
Можда да пробаш да не схваташ себе толико озбиљно?Kako preći preko činjenice da ste sami sebi odvratni i fizički i psihički i da živite život kakav ne želite? Da mrzite gotovo sve o sebi

Mani se misljenja quravela nego realno zivotno razmisljatiKako preći preko činjenice da ste sami sebi odvratni i fizički i psihički i da živite život kakav ne želite? Da mrzite gotovo sve o sebi
Ma, jok. Ja oduvek živim po šablonu da me je Bog stvorio odlično, i da svaki dan treba da se osećam u najmanju ruku odlično.Kako preći preko činjenice da ste sami sebi odvratni i fizički i psihički i da živite život kakav ne želite? Da mrzite gotovo sve o sebi