Kako se pobratimiti sa duhovnim bratom,sestrom...

Zar Vam je "vaznije forma od sustine" ?
Ukoliko je Vasa zajednicka "sustina" toliko pozitivnih osecanja jedni prema drugima , zar ce Vam nesto dodati ili , ne daj Boze - oduzeti, ta "neka vrsta bratimljenja ili posestrimstva" ?
Koristite tu blagodat da imate , posebno u ova vremena smutna (!) , dakle , da imate ta i takva fina osecanja prema nekome i taj neko prema Vama , na to , a mozda Vam ovo drugo samo po sebi i nece biti od tolikog znacaja .
Da li Ste pitali Crkvu i svestenstvo , kakav je njihov stav i misljenje po ovom pitanju ?

Zar Vam je "vaznije forma od sustine" ?
Ukoliko je Vasa zajednicka "sustina" toliko pozitivnih osecanja jedni prema drugima , zar ce Vam nesto dodati ili , ne daj Boze - oduzeti, ta "neka vrsta bratimljenja ili posestrimstva" ?
Koristite tu blagodat da imate , posebno u ova vremena smutna (!) , dakle , da imate ta i takva fina osecanja prema nekome i taj neko prema Vama , na to , a mozda Vam ovo drugo samo po sebi i nece biti od tolikog znacaja .
Da li Ste pitali Crkvu i svestenstvo , kakav je njihov stav i misljenje po ovom pitanju ?

Nije mi bitna forma i potpuno se slazem s tobom da je prava blagodat u danasnje vreme imati takve emocije.Srecna sam zbog toga.Nekako me vukla radoznalost da o tome pitam ovde ali kao sto rekoh i kao sto shvatam,forma je samo forma...Dovoljna mi je i ova lepa emocija koja se javlja u meni i drago mi je da takvi osecaji postoje.Oduvek sam zelela brata kog nikad nisam imala(mislim rodjenog),mozda je sada vreme da ga dobijem a da to osetim srcem.:)

Eto kako se po nekad u ovom nasem zivotu dogode i ti "mali lepi dogadjaji u nama " i samo kazimo "Hvala Ti Boze za sve znano i neznano sto nam cinis" , jer znamo , bar mi koji kazemo "Dusu svoju Tebi predajmo..." uz ciju pomoc i brigu se i neki dogadjaji "lepo i na korist duse nase ustroje" .
Ne kaze se zalud :
"Strpljeni - spaseni" i "Strazimo , da nas ko ne prevari" !

Eto kako se po nekad u ovom nasem zivotu dogode i ti "mali lepi dogadjaji u nama " i samo kazimo "Hvala Ti Boze za sve znano i neznano sto nam cinis" , jer znamo , bar mi koji kazemo "Dusu svoju Tebi predajmo..." uz ciju pomoc i brigu se i neki dogadjaji "lepo i na korist duse nase ustroje" .
Ne kaze se zalud :
"Strpljeni - spaseni" i "Strazimo , da nas ko ne prevari" !

Eto,lepo si rekao.Znam da posle teskih iskusenja dolaze velike nagrade i znam da je to sto sam prepoznala nekog u ovom zivotu meni nagrada.Hvala Bogu sto je tako!:klap:

Back