Prvo bih to definisala ne kao strah od ozbiljne veze vec strah od toga da budes ostavljena i da das sebe a ne dobijes isto toliko. E kada stvari pravilno definises (sto ne znaci da je moja definicija tacna) onda si resila vec pola problema.
Mislim da treba da budes svesna da je sve u zivotu rizik a posebno u ljubavi. Niko ti ne moze garantovati da ce tvoja veza uspeti ali opet ako mislis lose lose ce se i desiti. Stoga mislim da bi trebalo da se upustis u celu pricu i da o svemu ovome razagovaras sa partnerom. U svakoj vezi ima problema, ali sto pre naucis da budes tolerantna naravno do odredjene mere to bolje... Neke stvari moras i da otrpis i da precutis veoma cesto. To je kljuc. I kada si nervozna ili besna trudi se da losu energiju usmeris na nesto drugo a ne na partnera...uzmi uci ili spremaj po kuci bilo sta...najbolje da se bavis nekim sportom...
Svakako pazi da ne izgubis svoje ja zbog ljubavi jer ako ne budes postovala sebe ni partner te nece postovati.
Zakljucak - upusti se u celu pricu ali budi obazriva, ne previse otvorena nemoj sve da kazes decku, budi pametna. Biraj reci, stisaj nervozu.
Ako ceo problem potraje obrati se psihologu i porazgovaraj sa njim.
Pozdrav.