Kako se osećaju građani?

franak

Buduća legenda
Poruka
27.549
Kako se osećaju građani Nemačke, Švajcarske itd. kada firme prebace motanje kablova u Srbiji a građani nemaju poso.
Da još gore bude primaju azilante i tako da domaći gube poso uz to i stranci im uzimaju poso.
Kako li bi prošli azilanti ili strani radnici ako rade a za Srbe nema posla?

Колега без љутње али могао би проћи један убрзан кратки курс српског језика и књижевности за почетак?!

Živim ovde više decenija a Srbi su slabo inovativni. Mora da priznam da vam nije loša ideja.
Predložite nekom profesoru da daje bilo kakav kurs na daljinu pa da vidimo postoji li neki
interes da neko hoće i zna da radi.Pokušajte u NSZ možda ste bolje sreće od mene.

- - - - - - - - - -

Osecaju se dobro jer to gradjani Nemacke ne rade.

Građani bivše istočne Nemačke imaju 17% nezaposlenih.Tako je bilo na televiziji.

Živim ovde više decenija a Srbi su slabo inovativni. Mora da priznam da vam nije loša ideja.
Predložite nekom profesoru da daje bilo kakav kurs na daljinu pa da vidimo postoji li neki
interes da neko hoće i zna da radi.Pokušajte u NSZ možda ste bolje sreće od mene.

- - - - - - - - - -

Građani bivše istočne Nemačke imaju 17% nezaposlenih.Tako je bilo na televiziji.

Po Zapadu je svuda mala nezaposlnost na papiru, jer desetine miliona ljudi sa istoka koji traze posao, tamo su a nisu jos u sistemu se ne uracunavaju, za stotine miliona koji svaki mesec konkurisu preko interneta da ne govorim.

Колега без љутње али могао би проћи један убрзан кратки курс српског језика и књижевности за почетак?!

На форуму све професори српског језика и књижевности :D да иде на курс да би писао на форуму :D па боље знају српски неки из ино него већина из Србије :D

Poslednja izmena:
Kako se osećaju građani Nemačke, Švajcarske itd. kada firme prebace motanje kablova u Srbiji a građani nemaju poso.
Da još gore bude primaju azilante i tako da domaći gube poso uz to i stranci im uzimaju poso.

U Germaniji nezaposlenost 5,4% koliko ja znam.
Još puno očajnih migranata treba naseliti Germaniju i celu eu.

Neka Nemci rade za 300 evra mesecno i nece seliti fabriku. To neka se zale njihovim kapitalistickim sefovima, nema sta da se ljute na nas jer smo u goroj poziciji od njih.

Objasni ti meni, franak, kako je moguce da VITAL uljara proizvodi suncokretovo ulje koje se prodaje po skoro istoj ceni u maloprodali u Srbili kao i nemacko suncokretovo ulje u Minhenu??? Cena oko 1.29 OJRA?

Pri cemu VITAL kaze da ima gubitke, a placa radnike 250/300 OJRA mesecno, docim nemacke uljare posluju sa dobitkom, a placaju radnike oko 2000 OJRA bruto? :think:

Objasni ti meni, franak, kako je moguce da VITAL uljara proizvodi suncokretovo ulje koje se prodaje po skoro istoj ceni u maloprodali u Srbili kao i nemacko suncokretovo ulje u Minhenu??? Cena oko 1.29 OJRA?

Pri cemu VITAL kaze da ima gubitke, a placa radnike 250/300 OJRA mesecno, docim nemacke uljare posluju sa dobitkom, a placaju radnike oko 2000 OJRA bruto? :think:
vala kakav je posao u uljari i 2 soma je malo...

osecaju se privilegovani i pocastvovani sto imaju jedinstvenu istorijsku priliku da ucestvuju u najrazvijenijoj varijanti liberalnog kapitalizma uparenog sa blagodetima multikulturalnosti :tick:

Problem je i kad bi radio za 300 evra nema gde jer je fabrika otišla.

Ne mora rodjeni Nemci da rade za 300 EURA. Ne zbunjuj ih, oni ne razumeju nemacke zakone. Imam prvog komsiju, taj slaninar NE zeli da radi u fabrici, u Minhenu. Bik Koji Sedi/Lezi po ceo dan, debeo je kao slonina... Arbeits Amt mu placa stan, zdravstveno, i 350 ORJA za troskove, evo vec 4tu godinu!

A ja sebi i porodici moram sve sam da platim. I Nemci me zezaju za vize. Komjunizam? Da, za Uber Alles gradjane! :tease:

Sta su radili drugima da bi oni ziveli lagodno, treba ih sve poslati u Sibir da okopavaju mahovinu.

Pitanje svih pitanja je:ukoliko bi naša vlast uvezla veliki broj emigranata i stranih radnika a nema poso za svoj narod
koga bi naš narod isprebivao našu vlast ili emigrante kao i stranu radnu snagu?Drugo pitanje:ako bi uvezli emigrante
jel bi Srbiji bilo bolje ili gore?

Pitanje svih pitanja je:ukoliko bi naša vlast uvezla veliki broj emigranata i stranih radnika a nema poso za svoj narod
koga bi naš narod isprebivao našu vlast ili emigrante kao i stranu radnu snagu?Drugo pitanje:ako bi uvezli emigrante
jel bi Srbiji bilo bolje ili gore?

Bilo bi nam gore, nemamo industriju da mozemo zaposliti veci broj nezaposlenih migranata.

"Poso"
Gradjani se osecaju odlicno. Kalo smrdi na loj okolo, ali se osecaju odlicno dok im crnja taslaci ceru a ona uzdise i brise krmelje na ocima

Oooooooo poolako

Koliko uzima angela od uljare u minhenu po litri
A koliko bata andrej od vitala

To nisi uracuno

- - - - - - - - - -

Pa osećaju se. Najviše im smrdi iz usta, jer retko ko ima zube a i ono što ima kvarno pa se oseća.

Ziva istina

Nije stereotip

Ne mora rodjeni Nemci da rade za 300 EURA. Ne zbunjuj ih, oni ne razumeju nemacke zakone. Imam prvog komsiju, taj slaninar NE zeli da radi u fabrici, u Minhenu. Bik Koji Sedi/Lezi po ceo dan, debeo je kao slonina... Arbeits Amt mu placa stan, zdravstveno, i 350 ORJA za troskove, evo vec 4tu godinu!

A ja sebi i porodici moram sve sam da platim. I Nemci me zezaju za vize. Komjunizam? Da, za Uber Alles gradjane! :tease:

Ne plaća njemu Arbeits amt već poreski obaveznici.Kao kada bi u Srbiji država nešto plaćala a ustvari to plaćaju poreski obaveznici.

Back