Kako se oprediliti za pravu veru?

Psto si ranije citirala Bibliju pretpostavio sam da si neki vernik koji veruje da je to zaista Bozja rec stoga sam se pozvao na vec citiranog teksta.
Inace,ako si zaista raspolozena za malo dublju analizu,evo ti par detalja koja smatram da se trebaju razmatrati:

1. sta znaci formulacija tvrdo cekanje i sta je to sto se trebalo cekati u kontekst vere u Boga
2. cemu se nadaju vernici
3. kako vernici trebaju dokazivati bilo koji aspekat njihovog verovanja i
4. sta je to sto ne vidimo a koje trebamo dokazivati na vec utvrdjeni nacin

Ako se slazes sa ovom klasifikazcijom relevantnih cinjenica i spremna si za analizu - hajde izvoli,imas cast da "otvoris cestu"...
Ocu kad bydem.imala vremena a mozes i ti ako si hriscanin a i mona.

Ocu kad bydem.imala vremena a mozes i ti ako si hriscanin a i mona.
Mona nije previse raspolozena za teoloske analize a narocito ne sa mnom,valjda si to mogla zapaziti...
Nego kad budes imala vremena,evo ti malo materijala kojeg mozes iskoristiti da malo nadogradis ( ili samo proveris ) svoje znanje konkretno o ovom tekstu - na jednom mestu imas razlicite komentare raznih vrhunskih teoloskih stanovista u svetskim razmerima stoga je ,bar po meni,ovaj materijal zaista vredan paznje:

https://biblehub.com/commentaries/hebrews/11-1.htm

Tako, dakle, vera biva od propovedanja, a propovedanje rečju Božijom...rimljanima 10

Propovedanje Svetog pisma daje zajednicama pouzdanje dok slušaju propoved: shvataju da se propovednik bazira na Božijoj istini, a ne na sopstvenoj inteligenciji. Nepropovedanje Svetog pisma donosi neželjene posledice, kao što piše Džon Makartur: „Nepropovedanje Svetog pisma usmerava ljude s bogocentrične na antropocentričnu perspektivu. Obično narušava poverenje… u Sveto pismo.“
A ti si protestantkinja... :think:

Ili je ovaj Džon neki pravoslavni sveštenik..

Mona nije previse raspolozena za teoloske analize a narocito ne sa mnom,valjda si to mogla zapaziti...
Nego kad budes imala vremena,evo ti malo materijala kojeg mozes iskoristiti da malo nadogradis ( ili samo proveris ) svoje znanje konkretno o ovom tekstu - na jednom mestu imas razlicite komentare raznih vrhunskih teoloskih stanovista u svetskim razmerima stoga je ,bar po meni,ovaj materijal zaista vredan paznje:

https://biblehub.com/commentaries/hebrews/11-1.htm
E hvala robi procitacu sta kazu teolozi ali ja bi ono po svome
Cemu se nadati.
Meni nista nije obeco licno ko sari avramu a niti se nadam da cu dobiti milion dolara niti da cu ziveti do 150 zdrava i prava jer verujem u njegaVerujem u njegovo obecanje za sve nas.Vaskrsenje.

Јер мислим да страдања садашњег времена нису ништа према слави која ће нам се јавити.
Нама који не гледамо на ово што се види, него на оно што се не види; јер је ово што се види, за време, а оно што се не види, вечно.

Back