Kako se oprediliti za pravu veru?

Predstavnik sam Pravoslavlja, ali polažem jednaku važnost i na Stari Zavet i na Novi, jer je sam Isus rekao da ništa nije došao da poništi.
Iako sam oduvek duhovno raspoloženo biće, tek kad sam slušala Miroljuba Petrovića sam shvatila da mi je to oko Boga prijemčivo, da treba time da se pozabavim još, ali to je sve, tu i tamo, u duhu tradicije mog naroda.
Kad se postavlja pitanje: "Koju religiju da izaberem?", vidim osobu koja nikakvu religiju nikad nije imala ni prilike da živi kroz i uz roditelje i sl, a ja sam svoje makar i sakato hrišćanstvo mogla da doživim kao važnu odrednicu kroz oca i majku.;
Naravno da će svako navijati na svoj pravac, ali... želim ti da kao i ja u trenutku dobiješ jak signal i po tome odlučiš...
:)

Sve se zasniva na kultu predaka i zagrobnom zivotu duse. Bez toga nista.
Onda:
1. Da te nije briga. (Ne treba ti religija, bice sta ce biti)
2. Da se pripremas da ides kod svoje porodice, oca, majke, djece. (Pravis svoju bogomolju da ti uslisi zelje)
3. Da se uclanis u neku politicku partiju, da si dio grupe, da ocekujes s njima tamo da se nadjes. (Onda biras gdje ces u koju crkvu)

ko više pati taj će u carstvo nebesko
mislis u raj, ali tako je posteno, zar treba da ide ko se u ovom zivotu nasladjivao i ziveo kao bubreg u loju dok su drugi patili? nece da moze, nije posteno.
sve je u naređenju, moranju, patnji
pa, ti nemoj da slusas, moras i patis - ko te tera, ja ne znam? mene bar niko nista ne primovara, nemam autoriteta.... ma to te je neko slagao, lozis nas samo

Čija je vera najispravnija ?

Kada se opredeliš kome bogu da se moliš, koliko je ispravno, jer ima sijaset drugih bogova ?

Veliki petak, velika subota...jajca...itd....
Tvoja.

Ti trenutno veruješ u šta veruješ i drugačije ne može biti, za tebe.
Kojoj god religiji da pristupiš i dalje ćeš verovati na svoj način.
Ništa to u tebi neće promeniti.

Back