KAKO SE ODBRANITI OD NASILNIKA?

bracaco

Ističe se
Banovan
Poruka
2.886
Pošto ovaj forum posećuje dosta poznavaoca borilačkih veština, otvaram ovu temu u želji da ljudi iz svog iskustva iznesu na koji način je najlakše, najefikasnije i najbrže odbraniti se od nasilnika u raznim situacijama u koje vas može život naneti. Poželjno je da saveti budu usmereni kako ka onima koji su najčešće ugroženi nasiljem (ženama i deci), tako i drugim ljudima koji bi se mogli naći ugroženi od strane nadobudnog siledzije ili više njih.

u principu osoba koja nije utrenirani borac, ili bar delimicno utrenirana, tesko moze samostalno izaci na kraj sa napadacem bez pomoci sa strane ili nekog "sredstva" za odbranu. razlog je takav sto u prosecnom napadu napadac u velikoj vecini slucajeva bira zrtvu koja je inferiorna fizicki, dakle nekoga koga moze relativno lako da savlada ako je u pitanju muskarac, a zatim tu su zene i deca.

moja prva preporuka je da se sa sobom nosi secivo, sprej ili nesto slicno.

Pošto ovaj forum posećuje dosta poznavaoca borilačkih veština, otvaram ovu temu u želji da ljudi iz svog iskustva iznesu na koji način je najlakše, najefikasnije i najbrže odbraniti se od nasilnika u raznim situacijama u koje vas može život naneti. Poželjno je da saveti budu usmereni kako ka onima koji su najčešće ugroženi nasiljem (ženama i deci), tako i drugim ljudima koji bi se mogli naći ugroženi od strane nadobudnog siledzije ili više njih.

Moras biti u treningu ( znaci spreman fizicki) , moras imati elementarno znanje u borbi ( recimo da imas mnogo iskustva u preglanju , ili da si trenirao neku borilacku vestinu), pored svega toga moras imati hladnu glavu i hrabrosti da iskoristis svoje prednosti i da delujes brzo .

- - - - - - - - - -

isto mislim da rekreativno bavljenje teorijama nece pomoci u nameri nekog iskusnog jakog da vas povredi ili opljacka

Pomoce iskustvo , ako ga ima naravno i kroz to iskustvo nauci se da se brzo deluje .
Ne znaci da ce proci dobro , ali ce proci bolje nego da se uopste ne brani .

Delovanje mnogo zavisi od pravilne procene samog siledzije na brzinu i u tom pravcu se pitanje i odnosi, koju tehniku, udarac ili šta drugo predlažete u tim situacijama. Na primer napad na oči može biti veoma delotvoran, ali ako ne uspe ili delimično uspe može ozbiljno razjariti nasilnika.

Delovanje mnogo zavisi od pravilne procene samog siledzije na brzinu i u tom pravcu se pitanje i odnosi, koju tehniku, udarac ili šta drugo predlažete u tim situacijama. Na primer napad na oči može biti veoma delotvoran, ali ako ne uspe ili delimično uspe može ozbiljno razjariti nasilnika.

Kako mislis napasti ga "na oci" , sa dva prsta ili sa spejem :lol:
Msm direktan udarac u bradu je mnogo vise delotvorniji

Kako mislis napasti ga "na oci" , sa dva prsta ili sa spejem :lol:
Msm direktan udarac u bradu je mnogo vise delotvorniji

O tome govorim, jeste udarac u bradu delotvorniji ali samo ako onaj ko udara ima određenu snagu i veštinu da taj udarac ima efekat i brzinu, ali šta da radi neko manje ili slabije građe to onda i nije neka opcija.

O napadu na oči sam govorio generalno, aefikasan bi svakako bio hemijskim sredstvima i nešto manje mehaničkim :)

kresnuti mu zenu

- - - - - - - - - -

prst u oko je direktan nokaut
u grkljan takodje
u prepone isto tako...
samo kod prva dva mora da se vodi rachuna jer su te povrede ozbiljne,
da ne kazhem smrtonosne...
ali najefikasnija odbrana je pljas pljas pljas...:mrgreen:

a sta kazes na ovo. eskivaza po potrebi pa samarcina da pukne bubna opna i simultano ciscenje da slomi kuk na mestu <3

prst u oko je direktan nokaut
u grkljan takodje
u prepone isto tako...
samo kod prva dva mora da se vodi rachuna jer su te povrede ozbiljne,
da ne kazhem smrtonosne...
ali najefikasnija odbrana je pljas pljas pljas...:mrgreen:

E koliko sam tuca video , a video sam solidno, nikada nisam video da je neko ispeo to da uradi .
Jedino ako nije brus li u pitanju , onda moze da bira kako ce da se odrbani :lol:
Za udarac u grkljan treba da ti se otvori sansa , inace ostavljas previse nezasticenu svoju glavu :)

- - - - - - - - - -

O tome govorim, jeste udarac u bradu delotvorniji ali samo ako onaj ko udara ima određenu snagu i veštinu da taj udarac ima efekat i brzinu, ali šta da radi neko manje ili slabije građe to onda i nije neka opcija.

O napadu na oči sam govorio generalno, aefikasan bi svakako bio hemijskim sredstvima i nešto manje mehaničkim :)

Pa ja i podrzazumevam da je taj neko makar rekkreativac i da moze da isrici makar par kilometara bez problema .

- - - - - - - - - -

kresnuti mu zenu

- - - - - - - - - -

a sta kazes na ovo. eskivaza po potrebi pa samarcina da pukne bubna opna i simultano ciscenje da slomi kuk na mestu <3

Ovo je ipak najdelotvorinije :lol:

Koliko slabije gradje treba da bude covek pa da ne moze da izvede pravilan udarac u bradu :)
To jedino ako je dete u pitanju ili neko anoreksican i zanemocao :)

Glava se vrlo brzo pomera,a telo sporije, pa prema tome u telo, u noge,nozni direkt u genitalije.Situacije su vrlo specificne,sve se brzo odvija, nema puno vremena da se nesto smislja,refleksi i nagonski.Obicni kljucevi mogu da nanesu povrede, udarac u srce, u bubrege.Mora da se prodje kurs samoodbrane, isto je najvaznije Adrenalin mora da se svede na normalu, tj ne smes da se plasis udaraca,znaci kontrola samoga sebe i Opusteno.

burazeru. ali ja u zivotu nisam procitao nista gluplje... znaci mozda i jesam al ovo svakako ulazi u top 3 gluposti :)

- - - - - - - - - -

hahaha glava se vrlo brzo pomera a telo sporije LOL . pa jel ti reko neko da je glava fiksirana za telo i da glava jeste telo

Moras biti u treningu ( znaci spreman fizicki) , moras imati elementarno znanje u borbi ( recimo da imas mnogo iskustva u preglanju , ili da si trenirao neku borilacku vestinu), pored svega toga moras imati hladnu glavu i hrabrosti da iskoristis svoje prednosti i da delujes brzo .

- - - - - - - - - -

Pomoce iskustvo , ako ga ima naravno i kroz to iskustvo nauci se da se brzo deluje .
Ne znaci da ce proci dobro , ali ce proci bolje nego da se uopste ne brani .
bio ja da varim neki ram za bajs i gazda ono grdosija od 2 metra, mislim da bi je ovolikog podigo za siju jednom rukom,i sad nesto oni tu sjebali unutra zbrzali ostalo da ne mogu ubacim sipku sedista,onda neko turpijanje od 2 sata on nervozan sto mu radnik dangubi sa mnom za male pare,sjebase totalno sve,ja vec poludeo posto 1500 din je smesno za ram od 100e i sticnu koja ulazi od 50,nebitno,sporeckamo se mi tu veli on imam ja takvih koji nece da plate profesionalno uradjen posao,haha,kaze on nemoj da te sad odalamim izbacim nesto tako besno,ja mu se smejem u facu i kazem,ljudi,nemoj da se vratim sa bombom gde vi zivite sta ce vam to u zivotu:lol:izaso neki deda,zena,onaj majstor se preznojio,kao smiruju situaciju,meni se obracaju sa gospodine,ovaj se nesto ohladio u sekundi,otiso da se sabere sav bled,ne veruje koliko se zaleteo:lol:tako da ti kazem braco moj ja nekako bas volim sebe,iznervira me posekotina prilikom brijanja ako mi narusi izgled,al nisam narcis,samo smatram da treba da volimo sebe i gajimo ono sto nam je bog podario,i ne dozvoljavam sebi taj luxuz da se sad kao gurkam s nekim,pickaram pesnicim rizikujem bilo kakve povrede,ne kapiram ljude koji se pokunjeno povuku i slegnu ramenima,kao e jaci je,idem u misju rupu,iz kog razaloga da nekom dozvolis da se na tvojoj grbaci velica i hrani sebi ego?otud takvi nadrk djilkosi kojima niko ne staje na rep,a nista tu nije fer,nije poenta ko se nagruva u teretani pa moze da obori ruku ili udari iskusnije krusku na vasaru,kao da gledas klinca lozanu od 18 koji bi da se izivi do 30e pa mu nije zao da zaglavi robiju ili na novom groblju,prangija brate kundak u celo da vidis kako od lava postaje maca:lol:

Poslednja izmena:
eo aj se svake subote redovno makljam sa drugarima. ne bi bez toga mogo. na stranu sport treba odrzavati skill

- - - - - - - - - -

lol haha

- - - - - - - - - -

ne pricamo o nasilnistvu djoko. to je patologija sem u sesu. al poznase deran koji nije biven. taki su uvek najkurcevitiji svuda

pa ako cemo eticki ni fer ni je fer ako macku na fajt zove ker

baja od 110 kila utreniran da prozove nekog naucniika na ruke msmmm... onda je pre fer da naucnik uzme staflu letvu fosnu stanglu lajsnu il sta vec po izboru i da ga izlomi ki sibicu. al to je vec problem druge prirode i o tem bi se mogla nova tema otvoriti

naci uspamovali smo braci temu opasno al smo se dotakli bitnih pitanja afekta vitestva etike itd. moglo bi se o tome prozborit na nekim novim temama a admir ovo da ocisti

Back