Kako se oblacite za posao?

Betty:
:P :P :P
nemaš POJMA kako ovo dobro zvuči :D
ja ponekad dobijem hemijsku i tako to...papire, stikerse (sad su rozLe, blokove...)...ali ŠMINKA! :P Pa još za posao i za kod kuće !!! :)
smori draga beti svaki dan da se sminaks veruj mi na rec
ja kad sam videla da kao pribor za posao dobijam 2 nesesera sa po 11 proizvoda sve sam dior i chanel skakala od srece,al sad bih volela da ne postoji to pravilo
al ok necu da kukam

ja sam uvek sređena za posao. navikli me tako, dok sam radila 3 godine u diplomatiji, casual stil je bio nezamisliv. ovde je sad sve malo opuštenije, zvanično su farmerke dozvoljene samo petkom:lol: , ali možeš se provući u njima bilo koji dan. navikla sam i da se šminkam svaki dan, ali sve to skidam sa sebe istog minuta kad uđem u kuću. kod kuće sam skroz casual, najviše volim u pidžami da budem.

...Veoma rigidan, tkzv. korporativni dress code u mom slucaju - podrazumeva klasicne kostime, duzinu suknje do kolena, klasicne salonke (potpetice srednje visine), carape nesto vece den-aze, zabranu dekoltea, kratkih rukava, sandala - prakticno - otkrivene koze tela...Umeren make-up i manikir, podignuta/skupljena ili kosa adekvatne duzine, kao i odmerena kolicina i vrsta nakita...Licno mogu sebi da dozvolim blago odstupanje od pravila u prilog zenstvenijem, 'meksem' stilu...Obzirom da je profesija kojom se bavim licni izbor - rezultat je intimnih zelja i interesovanja, odnosno sklopa licnosti, te mi kombinacija nesto strozih, formalnih linija sa licnim 'pecatom' u potpunosti stilski odgovara...
...Privatno se najbolje osecam u opustenoj, casual varijanti, dok izbor za vecernje izlaske zavisi od mesta i prilike...Volim savremeno dizajniranu klasiku (classic contemporary :)), zenstveni minimalizam i jednostavnost uz licni pecat postignut detaljima, svedene, 'ciste' linije, dobar kroj, kvalitetne, prirodne materijale i izradu...

Citala sam da recimo u Vladi Srbije zene moraju da nose hulahopke UVEK, znaci cak i leti na milion stepeni. I uvek suknje, valjda... Seksizam!

@hani - zanimljivo to za Sephoru, nikad nisam obratila paznju da im je svima skupljena kosa. Ja sam nesto tokom faxa radila kratko u jednoj parfimeriji, i isto su insistirali na full make-up od ranog jutra, ali stipse, nista nisu dali!

Moram da nosim pantalone, jer se svuda penjem i zavlacim. Dakle, to su uglavnom farmerke i krajnje obično odevanje.
Ako znam da ću biti samo u kancelariji, dozvolim sebi suknju i nešto ženstveniji stil.

Za predavanja koja držim po inostranstvu imamo dress-code, ali ga se ja uglavnom ne pridržavam, jer su zemlje u koje putujemo sa takvom klimom da mi je sumanuto da na 90% vlage (ili u prašinčini okolne pustinje) budem u kostimiću, a takođe imamo i praktične vežbe koje se odvijaju u uslovima sličnom ovima u kojima radim, gde suknja ne dolazi u obzir... . Za svečane večere i neke zvanične prijeme nosim haljine, to mi je prihvatljivo.
Nisu mi pravili probleme zbog samovolje, angažuju me i dalje. Formalnosti su formalnosti, ipak se pre svega gleda posao koji uradiš.

meni u startu bila frka kao na koji nachin garderobom ostaviti utisak profesionalne/odmerene uravnotezhene/ozbiljne osobe (a da ne budete dosadni sami sebi ), trchala sam sam svako jutro po kuci sa uzvikom aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa opet nemam shta da obuchem, sad me vec polako bole racqu :lol: mislim da se shef polako navikava...al me jedan dan stvarno bio jako blam shto sam se obukla kao da sam pobegla iz crtanog filma, sve sa stripi charapama a chovek bash taj dan odluchio da me vodi po gradilishtima da vidim kako to ide s majstorima i tako to...mislim da su me ti ljudi gledali kao da sam pobegla iz neke institucije :lol:
nikako da skontam da li je u nekom profesionalnom smislu + ili - za poslovne kontakte imati neki stil oblachenja koji odudara od uobichajenog :)
sha znam , ja nisam htela da budem arhitekta nego dizajner, i bilo mi smeshno pre neki dan predstavljam se u firmi ljudima iz marketinga i govorim im da sam ja tamo arhitekta a lik me gleda i konstatuje " a znachi vi ste dizajner ?" ...tako da sha znam mozhda i nije tako loshe izbegavati te tetka dres kodove ako bash ne morash da ih se pridrzhavash ... a garant bi popizdela da moram

uglavnom ja sam u stvari htela da postujem slichku chizama koje mi se mnogo dopadoshe, al neko zatvorio temu o cipelama :-?
pa cu to ovde da uradim
ja bi ove odma sada odma
1733-159714-d.jpg
:-D

Meni pravi problem to što na posao idem u veselim bojama. A šta ću kad sam to ja? Pre neki dan mi kolega na gradilištu rekao: a ko će i da te shvati ozbiljno, vidi kakve boje nosiš na sebi??!! :shock:

Doduše ručni sat mi je malo infantilan i moja sestrična od 3 godine se zalepila za njega, ali ja se trenutno u životu osećam vedro i drago mi je da sam završila sa svojom crno-belom fazom.
'Bem ti i arhitekte i njihov dress code!
I svi nose camper cipele i devojke ne mogu da se udaju ako ne qpe haljinu kod Dragane Ognjenović! :roll:

teddy.gif

da, to sa bojama i ja kontam, al ebote to sam JA :) najsmeshnije mi je sto se ljudima uglavnom pogled najduzhe zadrzhi na ciciban crvenim cipelishkama, al ajde :lol:
nemam pojma , valjda ljudi prihvatanjem odredjenog stila oblachenja prihvataju i sva pravila ponashanja u svetu "'odraslih i ozbiljnih" ljudi , pa ce te taj neko iz crno belog sveta bez problema i ispreskakati i saseci u korenu a da josh nisi digao ni prst neshto za zaustish :? I hate that :?

e da uglavnom shto se "ozbiljnog shvatanja" tiche od strane drugih ljudi, shetam sa kolegom i sretnemo njegovu bivshu sheficu u nekoj nadrkanoj polulimuzini sve sa zatamnjenim staklima (ona naravno vozi ) i ja se tu shokiram njenim izborom automobila na shta mi kolega objasni da se na taj nachin pokazuje podredjenim (majstori na gradilishtu i svima s kojima treba da se svadjash ) da si ti gazda i da sa tobom nema vrdanja :? ono kao nadrkana kuchka uvek u crnom sa tamnim naochalama , nadrkanim automobilom i urlanjem izazivash 'strahoposhtovanje' i nece niko ni pokushati da te zaebava...zhasu :-?

Back