Kako se oblacite za posao?

A

anakin

Gost
farmerke, martinke, majcu, jaknu, kacigu, naocare i rukavice :)
to za drzanje casova po kucama, pola radnog vremena provedem na motorciklu...

a za sviranje zavisi od prilike...u principu moramo crno za orkestar i slicno, za solo je slobodnije...

goldfish

Veoma poznat
Poruka
12.991
kupujem posebnu garderobu, cipele, sminku, parfeme,.. za posao.
a stil oblacenja je uglavnom klasican, suknje, bluze, kostimici...posto ne postoji dress code na poslu, ponekad odem i u casual varijanti, ali to se retko desava.......

storm cloud

Poznat
Poruka
9.024
mackica ns:
Ovako; može mi se:razz: Često sam u privatnom životu i lepše obučena nego za posao...

И ја. На посао могу да носим шта ми падне на памет. А пошто ми свашта пада на памет, могу да будем и есктра дотерана и грозно обучена, све зависи од тога колико имам воље за спремање у 6 сати ујутро. У принципу се за нијансу лошије облачим на посао, него што бих се обукла да, рецимо, идем са неким негде на поподневно пиће.

Лети сам у елегантној варијанти, стално у сукњама, а зими углавном панталоне или фарке + неки џемпери.

storm cloud

Poznat
Poruka
9.024
mackica ns:
Ti si UVEK lepo obučena:-)

Хвала ти, мацо, и ти си увек слатка! :-D

11_4_127v.gif

tasicka

Zainteresovan član
Poruka
308
Uvek se ruznije i losije oblacim za posao. Nikada se ne bih skockala skroz iako ne moram ni guzu da mrdnem iz stolice :roll: Mrzi me da se sredjujem rano ujurtu, najlakse mi farmerke i majcu da obucem, obavezno ravne cipele, ma samo da mi je udobno.
Gomilu garderobe nikada nisam obukla za posao ali te stvari slatko nosim van posla.
Da rezimiram samu sebe: Da, razdvajam garderobu na onu za posao i onu za "ne posao" 8)
Joj a kad bih morala da nosim neku uniformu, ili da postujem neki kodeks oblacenja mislim da bih dala otkaz...

damajante

Aktivan član
Poruka
1.585
Nema pravila. Nekada mi dodje pa se bas sredim, a nekada me uzasno mrzi...mada sam vise u sportskoj varijanti, sto kaze tasicka vezno mi je da mi je udobno..ko bi izdrzao 8 sati u nekoj uskoj haljinici na stiklama??? Svaka cast ostalim damama, ali ja to ne mogu..

baki 75

Aktivan član
Poruka
1.476
Ja moram ybog radnog mesta na kojem radim, i susreta sa strankama i ljudima na visokim funkcijama, da budem uvek poslovno obucena sto znaci sako i pantalone u mom slucaju. U nasoj firmi postoji pravilnik o oblacenju i uglavnom se postuje. Farmerke ne dolaze u obzir. :-( I sad zimi dodjem u jednim cizmama(ravne, sa gumom za hladnocu i sneg) a nosim u kesi druge cizme sa stiklom, elegantne da se preobujem za kancelariju. Desi se da obucem nesto sto nosim na posao i ovako kad izlazim ali ono sto nosim van radnog vremena nikada ne nosim na posao.

Betty

Elita
Poruka
21.481
phi...nemam dres kod. Nekad mi žao što nemam :lol: Suknjičice, majičice, mantilići...to je onako, normalna stvar, i šalovi, štikle (nije obavezno, ništa nije obavezno, ali se osećam lepše tako, kad kuckam po hodniku :P ).
Nekad dođem ko babuška, sva se umotam, to kad je jaaako hladno ko ovih nedelja :lol: Skoro uvek sam baš sređena, osim kad me uhvati lenjost a kapiram da mi je dan vezan isključivo za komp, da neću nikog sretati....a večernji izlazak mi je uglavnom opuštencija s društvom, tako da i odeća ide u skladu s tim (dux s kapuljačom, nikad ih se neću odreći :P ) .
Za neki eXtra izlazak dodam na varijantu za prijeme i poslovne koktele (to mi je najelegantniji izbor svega, retko to nosim privatno. Nema veze sa estradom, dominira crno ) neki dobar nakit (obično nešto novo, skoro dobijen ) i to je to.
Volim leto, mnogo je nekonvencionalnije :) Patikice, suknjičica, ispoštuješ toliko da ti ne budu gola leđa, i šeširić i cvike i ćao....jao, jedva čekam :P

H

hanibaI77

Gost
uh mi imamo uniforme:crne pantalone+majica za svaku sezonu druga(i cesto nam je kreiraju poznati kreatori),moramo da nismo bedz sa imenom i funkcijom,cipele nam kupuje firma dva puta godisnje i moraju da budu crne i da se ne vide prsti,kosa ne sme da dodiruje vrat,sminka obavezna(i to dobijamo svako ima neseser za kucu i za firmu,kad se potrosi samo doneses prazno da zamenis)upadljiv nakit nije dozvoljen
borimo se vec godinama da nas puste da vezujemo kosu,al nemaju poverenja valjda u nas
hehe a nesto sto nema kod drugih:nasi muskarci mogu da se sminkaju;),kod nas ima jedan jedini koji radi na kasi i stavlja maskaru,roze senku i sjaj:lol:

H

hanibaI77

Gost
hanibaI77:
uh mi imamo uniforme:crne pantalone+majica za svaku sezonu druga(i cesto nam je kreiraju poznati kreatori),moramo da nismo bedz sa imenom i funkcijom,cipele nam kupuje firma dva puta godisnje i moraju da budu crne i da se ne vide prsti,kosa ne sme da dodiruje vrat,sminka obavezna(i to dobijamo svako ima neseser za kucu i za firmu,kad se potrosi samo doneses prazno da zamenis)upadljiv nakit nije dozvoljen
borimo se vec godinama da nas puste da vezujemo kosu,al nemaju poverenja valjda u nas
hehe a nesto sto nema kod drugih:nasi muskarci mogu da se sminkaju;),kod nas ima jedan jedini koji radi na kasi i stavlja maskaru,roze senku i sjaj:lol:
ups,borimo se da nas puste da odvezemo kosu

HeBePoBaTaH_

Poznat
Poruka
7.004
Nosim sakoe, uglavnom somotske, košulje i farmerke ili somotske pantalone.
Mogu kako hoću da se obučem, volim i dukseve debele Abercrombie, oni su mi omiljeni, ne volim džempere i rolke, uglavnom me guše, moraju da budu posebnog sastava da me ne grebu i ne dave.